Вівторок, 2024-03-19, 12:29 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 21

Ідеальна сім’я уявляється ледь не раєм, в якому можна сховатися від небезпек незнайомого світу. Проте, для багатьох сімей реальністю є постійні випадки насильства, а рідний будинок стає більш небезпечним, ніж вулиця. Вірогідність отримати травму від близької людини іноді набагато вище, ніж від незнайомця. Дуже багато людей стикаються з тим, що удома, за закритими дверима, їх чекає приниження, ізоляція від друзів і родичів, реальні фізичні пошкодження або загроза їх отримання, сексуальне примушення тощо.

Все це приклади сімейного насильство – ситуації, що постійно повторюються, коли один з членів сім’ї контролює або намагається повністю підпорядкувати іншого. Сімейне насильство є наслідком мінливого розуміння того, що таке влада, яка веде до спричинення психологічного, соціального, економічного, сексуального або фізичного збитку одному або декільком членам сім’ї.

Саме тому, 21.03.2014 Шосткинським районним центром соціальних служб для сім`ї, ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 428 | Добавил: VV | Дата: 2014-03-21 | Комментарии (0)

До Всеукраїнського дня боротьби із туберкульозом, 19 березня 2014 року в Роменському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося засідання «круглого столу» на тему «Зупинимо туберкульоз разом». На зустрічі були присутні фахівці із соціальної роботи центру, голова міської організації Червоний Хрест, методист відділу освіти, завідувач Роменського протитуберкульозного відділення.

Учасниками «круглого столу» обговорювались питання налагодження ефективної комунікації не тільки на медичному, а й на соціальному рівні у сфері протидії туберкульозу в місті Ромни – підвищення громадської свідомості шляхом проведення інформаційних акцій із залученням учасників Школи волонтерів; створення сприятливого середовища для своєчасного звернення осіб із симптомами інфікування туберкульозом; досягнення розуміння населенням стосовного того, що проблема туберкульозу є ... Читати далі »


З метою формування свого внутрішнього «Я», розкриття творчих здібностей, вивчення психологічних особливостей, ствердження життєвої позиції, визначення життєвих орієнтирів, подальшої трудової зайнятості, вміння організовувати своє дозвілля, встановлення соціально значущих контактів фахівцями Шосткинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щотижнево проводиться індивідуальна та групова робота зі студентською та учнівською молоддю, яка мешкає у гуртожитках професійно-технічних навчальних закладів та хіміко-технологічного коледжу.

20 березня на базі гуртожитку Державного навчального закладу «Шосткинського центу ПТО» проведено 2 заняття з елементами тренінгу на тему «Гендерна рівність» та «Толерантність».

Метою першого заходу було формування поняття «гендер», виховання принципів гендерної рівності, повага до прав та свободи чоловіків і жінок, метою другого – ознайомлення підлітків з поняттям ... Читати далі »


З нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з 12 по 20 березня 2014 року організовано акцію «Зупиніть туберкульоз протягом мого життя», для учнів ЗОШ м. Конотоп та студентів політехнічного технікуму КІСумДУ. Захід проходив у формі профілактично-інформаційних бесід, годин спілкування із залученням лікарів-фтизіатрів Конотопської ЦРЛ.

Інформаційно-просвітницькі заходи проведено з метою підвищення обізнаності учнів, студентів як протидіяти захворюванню на туберкульоз та відповідально ставитися до збереження власного здоров’я.

Учасники брали активну участь у дискусії, ставили запитання та висловлювали свої думки з приводу даної проблеми.

В ході заходів розповсюджено буклети «Туберкульоз виліко ... Читати далі »


В рамках акції «Що повинна знати молодь про наркотики!» в Ободівському НВК фахівці Білопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з соціальним педагогом школи провели захід з учнями 8-11 класів стосовно проблем наркоманії серед підлітків та молоді.

У ході заходу був показаний тематичний фільм про загрозу та наслідки вживання наркотиків, молодь було проінформовано про негативні наслідки вживання наркотичних речовин, пояснено, як наркотики впливають на розум, здоров'я та психіку підлітка. Фахівці та соціальний педагог розповіли про види наркотичної залежності, кримінальну відповідальність за вживання, зберігання та продаж наркотичних речовин, що необхідно робити, щоб вберегти себе та близьких від наркотиків та куди звернутися з метою лікування від наркотичної залежності. Були розповсюдженні інформаційні буклети. ... Читати далі »


Туберкульоз, за визначенням провідних вчених, продовжує залишатися глобальною проблемою. Початок минулого десятиріччя характеризувався погіршенням епідемічної ситуації з туберкульозу. Ця соціально небезпечна хвороба стала проблемою багатьох країн світу і найбільш торкнулась країн Східної Європи. Проте, за даними соціологічних опитувань лише 28% українців знають що в країні лютує епідемія туберкульозу.

19.03.2014 року з метою профілактики туберкульозу в Ганнівсько-Вирівській ЗОШ Білопільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведений захід з учнями старших класів стосовно проблем захворювання на туберкульоз.

... Читати далі »