П`ятниця, 2024-03-29, 4:03 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 13

Дванадцятого березня 2014 року Шосткинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано та проведено захід «Життя без смаку смерті!» до Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз для неповнолітніх та молоді  засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Для участі у заході було запрошено лікаря-фтизіатра Шосткинського міжрайонного протитуберкульозного диспансера Віктора Третяка, який прочитав лекцію на тему: «Що ви знаєте про туберкульоз – «хворобу віку?».

У ході лекції слухачі отримали інформацію про мікобактерію туберкульозу та її властивості, джерела інфекції, шляхи поширення збудника туберкульозу, прояви захворювання, ознайомилися зі станом епідситуації з захворюванням на туберкульоз та смертність від цієї хвороби в умовах соціально- економічного н ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 364 | Добавил: VV | Дата: 2014-03-13 | Комментарии (0)

Шостого березня 2014 р. Лебединським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено тематичний семінар «Взаємодія органів і установ щодо здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї». Мета семінару спрямована на висвітлення актуальності проблеми насильства в сучасному суспільстві, покращення взаємодії суб’єктів із соціальної роботи в напрямку профілактики та попередження проявів жорстокого поводження в сім’ях, які становлять «групу ризику».

Під час семінару обговорювались питання надання методичних рекомендацій щодо здійснення ефективного надання соціальних послуг та соціального супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, з даної проблеми; налагодження взаємодії фахівців із соціальної роботи Лебединського РЦСССДМ та предст ... Читати далі »


З нагоди 25-ї річниці виведення контингенту радянських військ з Республіки Афганістан працівником із соціальної роботи Краснопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Раліною В.В. спільно з навчальним закладом у с. Великий Бобрик вшановували тих, хто свого часу проходив службу в Демократичній Республіці Афганістан.

Пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання. З найкращими побажаннями до присутніх у залі звернулася директор Великобобрицької  загальноосвітньої школи I-IIIст. Мандриченко І.А. Своїми болючими спогадами з присутніми поділилися воїни-афганці Лопатченко С.І., Протас В.М. та Новік С.А.

Великобобрицький сільський голова Сте ... Читати далі »


Кожен із нас проживає своє життя по-різному. В одних воно стабільне та радісне, у інших – гірке та жорстоке, але кожен намагається по-своєму виринати з цих бурхливих хвиль власної долі.

На початку лютого фахівцями із соціальної роботи Конотопського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виявлено особу з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, 1992 року народження,  що повернувся з місць позбавлення волі. Як було з’ясовано, мати хлопця в свій час була позбавлена батьківських прав, а згодом взагалі зникла. Будинок, де проживав Андрій раніше, на даний час не придатний для проживання. Паспорт та інші документи, що засвідчують особу, втрачені, є лише довідка про звільнення з виправної колонії. Повна середня та будь-яка професійна освіта у нього відсутня. Немає і коштів на харчування та придбання речей першої необхідності.

... Читати далі »


Материнство і дитинство належать до тих соціальних феноменів, які завжди перебували в центрі уваги суспільства і держави. З метою  запобігання ранньому соціальному сирітству, зміцнення інституту сім’ї, формування засад відповідального батьківства на базі Сумського пологового будинку №1 функціонує консультаційний пункт, що був створений Сумським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. В рамках діяльності консультаційного пункту соціальні послуги надаються вагітним жінкам, породіллям, молодим матерям.

Так, протягом 2013 року до консультпункту звернулось 50 жінок, яким було надано 100 соціальних послуг. В ході консультування порушувались питання особливостей догляду за новонародженою дитиною, оформлення державної соціальної допомоги при народженні дитини, розв’язання конфліктів у родині, подолання стресів, тривожності у перед пологовий період.

... Читати далі »


Напередодні Міжнародного дня прав жінок і миру прийомні матері та матері виховательки м. Конотопа разом з своїми родинами зібралися у Клубі прийомних сімей.

«Наше життя і все найшанованіше на землі починається від матері, освячується її мудрістю, любов’ю, добротою, милосердям та довготерпінням», – саме ці слова лунали в святковій залі від дітей, працівників Конотопського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби міської ради у справах дітей.

... Читати далі »