Четвер, 2024-03-28, 10:21 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 21 » Насильство в сім’ї – соціальна проблема
5:48 PM
Насильство в сім’ї – соціальна проблема

Ідеальна сім’я уявляється ледь не раєм, в якому можна сховатися від небезпек незнайомого світу. Проте, для багатьох сімей реальністю є постійні випадки насильства, а рідний будинок стає більш небезпечним, ніж вулиця. Вірогідність отримати травму від близької людини іноді набагато вище, ніж від незнайомця. Дуже багато людей стикаються з тим, що удома, за закритими дверима, їх чекає приниження, ізоляція від друзів і родичів, реальні фізичні пошкодження або загроза їх отримання, сексуальне примушення тощо.

Все це приклади сімейного насильство – ситуації, що постійно повторюються, коли один з членів сім’ї контролює або намагається повністю підпорядкувати іншого. Сімейне насильство є наслідком мінливого розуміння того, що таке влада, яка веде до спричинення психологічного, соціального, економічного, сексуального або фізичного збитку одному або декільком членам сім’ї.

Саме тому, 21.03.2014 Шосткинським районним центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді було організовано та проведено тематичний семінар для фахівців із соціальної роботи щодо належної взаємодії органів, установ та організацій, до компетенції яких належить здійснення заходів із попередження насильства в сім’ї.

До участі у семінарі було запрошено заступника начальника управління соціального захисту населення Шосткинської районної державної адміністрації Ірину Новик та головного спеціаліста з контроль за призначенням та виплатами пенсій Наталію Сивоконь.

У ході семінару було розглянуто основні нормативно-правові акти України з питань попередження насильства щодо дітей та захисту  прав дітей, кроки та основні етапи роботи з випадком насильства, алгоритм надання допомоги жертвам насильства тощо.

Особливо велику увагу було приділено попередженню насильства в сім’ї, що являє собою систему соціальних і спеціальних заходів, спрямованих на усунення причин і умов, які сприяють вчиненню насильства в сім’ї, на припинення насильства в сім’ї, яке готується або вже почалося, притягнення до відповідальності осіб, винних у вчиненні насильства в сім’ї, а також медико-соціальна реабілітація жертв насильства в сім’ї.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 429 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]