П`ятниця, 2024-03-29, 1:25 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 20

У зв’язку з подіями, що відбуваються на території України та з метою профілактики та запобігання проявів насилля та жорстокої поведінки серед підлітків, фахівцем із соціальної роботи Краснопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Расторгуєвою І.О на базі Угроїдської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведені лекції з учнями старших класів на тему «Жорстокість та насильство».

Учні були ознайомлені з поняттями насильства, насильницької поведінки, її ознаками та класифікацією, сімейного насильства та його видів. Діти розглядали запропоновані ситуативні завдання «Хто може здійснювати насилля» та проведено анонімне анкетування  щодо різних проявів насильства.

Учні активно виконували завдання та брали участь в обговоре ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 464 | Добавил: VV | Дата: 2014-03-20 | Комментарии (0)

Не залишають осторонь питання планування сім’ї працівники Глухівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Саме з цією метою, фахівцем із соціальної роботи Лукашовою Іриною спільно з волонтером центру Милкою Наталією на базі ЗОШ № 2 м. Глухова та агротехнічного інституту ім. С.А.Ковпака Сумського НАУ для учнівської та студентської молоді проведені тренінги «Протидія торгівлі людьми» та «Планування сім`ї». Адже відомо – планування сім’ї повинно починатися ще тоді, коли людина ще тільки починає замислюватися над цим питанням.

З даної теми фахівцями із соціальної роботи центру Шутько Мар`яною та Мухою Оленою спільно з волонтерами центру – студентами Глухівського національного педагогічного університету ім. О.Довженка – Макаренко Аліною та Сергієнком Віталієм – проведено тренінг для < ... Читати далі »


В рамках акції «Що повинна знати молодь про наркотики!» в Павлівському НВК фахівці Білопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з соціальним педагогом школи провели захід з учнями 8-11 класів стосовно проблем наркоманії.

У ході заходу був показаний тематичний фільм про загрозу та наслідки вживання наркотиків, молодь було проінформовано про негативні наслідки вживання наркотичних речовин, види наркотичної залежності, кримінальну відповідальність за вживання, зберігання та продаж наркотичних речовин, що необхідно робити, щоб вберегти себе та близьких від наркотиків та куди звернутися з метою лікування від наркотичної залежності. Фахівцями були розповсюдженні інформаційні буклети.

... Читати далі »


Тринадцятого березня 2014 року на базі Стецьківської сільської ради Сумського району з батьками учнівської молоді було проведено бесіду «Відповідальність за вчинення домашнього насильства».

У сучасному суспільстві випадки насильства та жорстокого поводження з дітьми є непоодинокими. Плутаючи методи виховання із звичайним насильством, батьки інколи намагаються бути «розпорядниками» життя власної дитини.

Мета заходу – довести батькам, що тільки спільним ... Читати далі »


З метою надання якісних соціальних послуг сім’ям з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, фахівцями із соціальної роботи Білопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводяться профілактичні заходи по сприянню та підтримці родин цієї категорії.

Під час роботи фахівцям доводиться працювати з родинами, які без допомоги громади та представників влади не можуть вирішити власні проблеми самотужки. На підтримку таким сім’ям приходить фахівець із соціальної роботи, який бере родину під соціальний супровід для подальшого вирішення їх проблем.

Тісне спілкування допомагає більше дізнатись про проблеми та фактори, які спричинили негативні явища в сім’ї. Надаючи допомогу родинам, де зловживають спиртними напоями соціальні працівники підтримують дітей, які страждають від недостатньої уваги та підтримки батьків. Багато таких сімей доводиться лікувати від алкогольної залежності та підтримувати позитивно-психолог ... Читати далі »


Відшуміла зима лютими морозами, відхурделила сніжними віхолами, а на зміну їй прийшла чарівна звабно-принадлива красуня-весна. Тож недаремно саме вона увібрала в себе одне з найкращих свят – свято жінок. У жінці поєднані ніжність, краса, надзвичайна зворушливість, чутливість.

Саме на передодні Міжнародного дня 8 березня у Роменському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді був організований та проведений круглий стіл «ЇЇ величність жінка» для жінок, які опинилися в складних життєвих обставинах.

В теплій, дружній атмосфері за чашкою чаю жінки з цікавістю прослухали інформацію про великих жінок світу, бажаючі висловити свої думки. Вони активно долучилися до обговорення теми, поділилися власними методами впливу на дітей, розумінням, якою повинна бути справжня жінка та як зуміти правильно привчити дітей до праці. Переглянули відеоролики на тему: «Історія макіяжу», «Капелюхи різних століть», «Зачіски на кожен день».

... Читати далі »


На початку лютого до працівників Білопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді звернулася жителька м. Білопілля Оксана (ім’я змінено), яка була вагітною.

Під час спілкування виявилося, що жінка-сирота, проживає разом з бабусею. У неї були відсутні документи, що посвідчують особу (свідоцтво про народження, паспорт, місце реєстрації), відсутній статус громадянина України та зовсім не було джерел доходу.

У зв’язку з вищенаведеними фактами районною комісією по роботі з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, було прийняте рішення взяти родину під соціальний су ... Читати далі »


У рамках проведення Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» проходить районна естафета «Від села – до села».

Передача естафети в с. Тучному Білопільського району розпочалася ходою до меморіалу загиблим односельчанам та до братської могили. У підготовці та проведенні урочистостей взяли участь працівники культури та бібліотек Тучненської сільської ради, активу села, фахівець із соціальної роботи Білопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Шуляк О.І.

... Читати далі »


На початку березня на базі Тростянецької спеціалізованої школи № 3 відбувся районний семінар для фахівців із соціальної роботи Тростянецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з питань проблем проявів насильства в шкільному середовищі.

Фахівцями із соціальної роботи Ольгою Бабич та Юлією Мірошниченко проведений тренінг серед учнів 9-го класу на тему «Ми проти насильства», метою якого було сприяння підвищенню рівня поінформованості школярів щодо проблеми насильства серед підлітків та шляхів її подолання. Учні активно працювали: виконували завдання, вправи, брали участь у роботі в групах, прослухали інформаційне повідомлення «Насильство та його види».

... Читати далі »