Субота, 2024-04-27, 8:22 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 01

26.03.2014 Ямпільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведена спільна нарада з питань взаємодії суб’єктів соціальної роботи щодо здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї та посилення контролю за відповідальністю батьків та осіб, які їх замінюють, щодо створення належних умов для виховання дітей у сім’ях за участю фахівців із соціальної роботи.

Захід відбувся на базі Ямпільської районної державної адміністрації із запрошенням представників вищевказаних установ та організацій.

Під час наради проведено взаємозвірку наявних даних про випадки жорстокого поводження з дітьми (фізичне, психологічне, економічне та сексуальне) між Ямпільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, службою у справах дітей Ямпільської районної державної адміністрації, органами внутрішніх справ, охорони здоров’я, відділом освіти.

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 391 | Добавил: VV | Дата: 2014-04-01 | Комментарии (0)

Одним із провідних напрямків соціальної роботи в суспільстві є залучення представників громади до вирішення різноманітних соціальних проблем спільноти на засадах волонтерства. Волонтерська діяльність як прояв милосердя і доброчинності буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі.

Наприкінці березня фахівцями із соціальної роботи Глухівського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді на базі всіх загальноосвітніх шкіл міста та Глухівського національного педагогічного університету ім. О.Довженка був проведений тренінг на тему: «Розвиток волонтерського руху».

Під час тренінгу молодь визначила зміст поняття «волонтер», «волонтерський рух»; проаналізували положення про нормативні акти, що сприяли становленню і розвитку волонтерського руху; отримали інформацію про сходинку зростання волонтера; розробили концепцію роботи соціального осередку в своєму навчальному закладі.


В перший день весняних канікул компанія «МакДональдс Юкрейн» подарувала дітям із сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, справжнє свято щасливих усмішок, радісних емоцій та гарного настрою.

Наступного дня гостинно відкрив двері Сумський обласний академічний театр драми та музичної комедії ім. Щепкіна. Діти захоплювалися переглядом вистави «Яремена любов», вкотре переконуючись, що добро перемагає зло.

Родзинкою канікул стала навчальна акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти», яка проходила у Палаці дітей та юнацтва, завдячуючи обласному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій та громадській організації «Школа безпеки». Рятувальники нагадали вимоги безпеки, яких необхідно дотримуватись у повсякденному житті, щоб не потрапити в біду. До яких наслідків може призвести необережність з вогнем, нехтування іншими основними вимогами безпеки діти пересвідчились, переглядаючи відеофільми про надзвичайні події на Сумщин ... Читати далі »


В березні 2014 року на базі жіночої консультації Роменської центральної районної лікарні Роменським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовано та проведено інформаційний захід на тему: «Догляд за новонародженими дітьми» для вагітних жінок, які готуються стати молодими матерями.

В ході заходу була проведена бесіда щодо зміцнення інституту сім’ї шляхом формування засад відповідального, усвідомленого батьківств, підготовки до народження дитини, консультування жінок з питань репродуктивного здоров’я, формування почуття відповідальності за власне здоров’я та здоров’я своїх дітей.

З кожною жінкою були проведені індивідуальні консультації, надані психологічні та інформаційні послуги. Вагітні жінки мали змогу поставити питання, які виникають у ході їхньої вагітності, та отримати кваліфіковану, вичерпну пораду.

... Читати далі »


28 березня 2014 року на базі Роменського районного підрозділу кримінально виконавчої інспекції, серед молоді, які умовно засуджені без позбавлення волі. провідним спеціалістом Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведений інформаційно-просвітницький захід на тему «Бережи свої легені від туберкульозу» до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

В заході взяли участь провідний спеціаліст Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Губська, старший інспектор Роменського районного підрозділу кримінально виконавчої інспекції, майор внутрішньої служби Оксана Жмака, інспектор Роменського районного підрозділу кримінально виконавчої інспекції, капітан внутрішніх справ Оксана Приходько та інспектор Роменського районного підрозділу кримінально виконавчої інспекції, дільничний інспектор Вовк Павло, представник Української  Православної церкви в особі ієромонаха Онисіма.

Основним завданням заходу ... Читати далі »