Субота, 2024-04-20, 9:56 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 02

Щоденник добрих справ фахівців Шосткинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді поповнився!

Останні два місяці раз на тиждень спеціалісти приділяють увагу самоосвіті та самодопомозі, обговорюють та вирішують проблеми, які виникають в їх особистих родинах. Така можливість у фахівців з’явилася завдяки практичному застосуванню тренінгового курсу «Батьківський дім», яку презентували 14 лютого в Центрі психологи столичної школи «У щасливого подружжя – повноцінні діти». Через своєрідне коло підтримки фахівці мають змогу не тільки більш чітко надавати допомогу родинам, які потрапили в складні життєві обставини, працівники мають змогу покращити взаєморозуміння у власних родинах.

Такий підхід, за словами директора центру Тетяни Гурби, дозволяє попередити синдром вигоряння. Він характеризується емоційним і розумовим виснаженням, зниженням задоволення від одержуваного результату. Соціальна робота завжди буде тісно пов’ ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 387 | Добавил: VV | Дата: 2014-04-02 | Комментарии (0)

Виховати справжню людину зі своєї дитини мріють всі батьки. Ситуація в країні доводить, що не менш важливим є і виховання патріотичного ставлення до своєї батьківщини.

Аби з малечку привити дітлахам любов до рідної землі і вміння її захищати, фахівці із соціальної роботи Шосткинського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді залучили школярів з родин зі складними життєвими обставинами та з малозабезпечених сімей, до військово-патріотичної гри «Зірниця». Її організував дитячо-юнацький клуб  фізичної підготовки «Патріот».

В ході гри хлопці і дівчата показали високий рівень своєї фізичної підготовки, потренувалися тримати стройову ходу, виконали ряд завдань на швидкість та витривалість. Також «Зірниця» активізувала творчі здібності дітей, колективний дух і прагнення до перемоги.


З метою усунення порушень вимог Законів України «Про охорону дитинства», «Про попередження насильства в сім’ї», 28 березня 2014 року Сумським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Сумським районним центром був проведений семінар-нарада для фахівців із соціальної роботи на тему: «Реагування на випадки насилля в сім’ї та на випадки жорсткого поводження з дітьми. Допомога фахівця із соціальної роботи постраждалим від насильства в сім’ї».

Зустріч проходила в форматі «спільно Суми і Сумський район», адже дуже часто сім’ї та особи в складних життєвих обставинах, змінюючи місце проживання, є одночасно отримувачами послуг в районному та міському центрах. До слова запрошувались суб’єкти соціальної роботи, які працюють в напрямку попередження насильства в сім’ї та представники закладів соціального обслуговування. Психолог Клініки, дружньої до молоді детально зупинилась на основних задачах соціального працівника в процесі роботи з жертвами насильства.

... Читати далі »