П`ятниця, 2024-04-26, 2:45 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 28

Великдень – одне з найбільших християнських свят. Але це не тільки церковне свято, але і родинне свято. У кожній сім’ї є свої пасхальні традиції. Дуже добре, коли діти беруть активну участь у підготовці до святкування. І нехай це буде не дорогий подарунок, а мила дрібничка, то виріб, зроблений руками дитини, є чимось особливим, принесе багато задоволення рідним.

Фахівець із соціальної роботи Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для дванадцяти вихованців старшої групи ДНЗ «Сонечко» (с. Великі Вільми) провела майстер-клас з виготовлення листівок до свята Пасхи. У творчій атмосфері фахівець поділилася з дітьми вмінням виготовляти листівки. Малюки здобули не тільки практичні навички, а й проявили творчу індивідуальність у виготовленні своїх виробів.

Виховання у підростаючого покоління поваги до традицій та звичаїв рідного краю, пошани і любові до близьких та рідних є складовими морально-етичної культури. Вона несе у собі справжні ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 771 | Добавил: VV | Дата: 2014-04-28 | Комментарии (0)

Сьогодні, коли спостерігається духовне збідніння суспільства, необхідно навчати дітей, молодь, дорослих бути відкритими душею та серцем до можливості допомоги ближнім. Фахівці із соціальної роботи Роменського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, які за своєю вдачею  щедрі та доброзичливі і завжди відкликаються на прохання допомогти іншим, з радістю взяли участь у щорічній ІХ акції милосердя «Серце до серця» допомоги дітям з вадами зору «Я хочу бачити життя!».

Метою акції є збір коштів на придбання медичного обладнання для дитячих медичних закладів держави.

Фахівці із соціальної роботи отримали спеціально виготовлені і пронумеровані скриньки для збору коштів та бейджі-ідентифікатори з символікою всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». Вони збираючи кошти, дарували кожному, хто вносить будь-яку суму коштів до скриньки яскраве сердечко - символ проведення 9-ої всеукраїнської благодійної акції &laqu ... Читати далі »


В рамках Тижня правових знань, який проводиться з 22 по 26 квітня 2014 року працівниками Липоводолинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в навчальних закладах району та з особами, які стоять на обліку в кримінально-виконавчій інспекції проведено ряд лекцій-бесід на теми «Мої права, мої обов’язки», «Знай права, виконуй обов’язки», «Права потрібно знати, обов’язки – виконувати» з метою підвищення правової культури учнів та молоді, поваги до найвищих цінностей, які охороняються правом, формування правосвідомості, що ґрунтується на визнанні людини як найвищої соціальної цінності.

В ході зустрічі учням розповіли про права людини і, зокрема, про права дітей. Також відзначено і про обов’язки, які мають діти, учні. Адже комплексність розуміння і прав, і обов’язків має донести до школярів суть існування людей у соціумі – відкритому і правовому суспільстві. Наголошено також і на відповідальності батьків за протиправні дії своїх дітей.

... Читати далі »


Протягом тижня фахівці із соціальної роботи Глухівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели  тренінг: «Всі діти мають права – ти теж!» для учнів молодших класів ЗОШ №1, №2, №3 та захід спільно з працівником кримінально - виконавчої інспекції «Законодавчі засади соціально – правового захисту дітей» для студентів медичного училища.

Метою тренінгу було ознайомлення дітей з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини, формування навичок правомірної поведінки дітей і навчання діяти в різноманітних життєвих ситуаціях у відповідності з нормами права.

Перша частина тренінгового заняття направлена на ознайомлення із правами дитини, в ході якої діти переглянули відеоролик «Казкові герої в країні прав» та визначили які права були порушені у казкових героїв, активно відповідали на питання вікторини «В лабіринті прав» та визначили які є права у дитини.

... Читати далі »


Великий виховний вплив має налаштування дитячої душі на піднесений, урочистий лад в очікуванні світлого свята Воскресіння, настання якого поселяє спокій у серцях, дарує надію та впевненість у завтрашньому дні. З цією метою 17.04.2014 року працівники Недригайлівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відвідали дошкільний навчальний заклад «Червона Шапочка».

Під час зустрічі дітки були ознайомлені з традиціями Пасхальних свят. Вихованці дитячого садка заздалегідь готувалися до нашої зустрічі тому на практичному занятті довели вміння у виготовленні різнобарвних писанок. Діти охоче спілкувалися та активно демонстрували свої вироби, не менш зраділи і гостинцям, які отримали по завершенню зустрічі.

Завдяки наполегливій праці колективу дитячого садка та вмінню втілювати в серця дітей добро, радість, надію малюки зростають доброзичливими та веселими.


Одним із важливих аспектів діяльності Недригайлівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є зменшення випадків скоєння неповнолітніми правопорушень та злочинів. Адже в наш час надзвичайно гострою є проблема скоєння правопорушень неповнолітніми особами. Зазвичай, неповнолітні не усвідомлюють, що їх повсякденні вчинки мають правову оцінку, що право та закони супроводжують людину все її життя.

З цією метою 10.04.2014 року працівники Недригайлівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з підрозділом кримінально-виконавчої інспекції провели черговий попереджувально-профілактичний захід для неповнолітніх, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, у якому також взяли участь діти, які перебувають на профілактичному обліку в КМСД Недригайлівського РВ УМВС.

В ході заходу присутніх ознайомили з напрямками роботи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з основними видами послуг, які н ... Читати далі »


Шановні громадяни міста!

Сумський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді пропонує надання малозабезпеченим громадянам міста безоплатної правової допомоги.

Юристи центру зможуть надати вам роз’яснення суті правових документів (позовних заяв, виконавчих листів) та специфіки судового процесу: порядку розгляду справ, підсудності, строків оскарження рішень, прав та обов’язків осіб, які беруть участь у справі, тощо.

Ми робимо акцент на наданні консультацій в галузі цивільного та сімейного права. З метою захисту прав та інтересів дітей надаємо роз’яснення сім’ям щодо прав та обов’язків батьків у процесі виховання та утримання дітей, допомагаємо вирішити спори між батьками при визначенні міс ... Читати далі »