Вівторок, 2024-04-16, 8:16 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 17

Одним із напрямків роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є надання комплексу соціальних послуг особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Особливо допомога у вирішенні питань, які стосуються житла та працевлаштування.

По вирішенню даного питання Путивльським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у квітні 2014 р. був проведений «круглий стіл» за участю представників райдержадміністрації, служби у справах дітей, відділу надання соціальних послуг Путивльського районного центру зайнятості населення ДПТНЗ «Путивльський професійний ліцей», сільських голів.

В ході обговорення була розглянута нормативно-законодавча база щодо надання житла та працевлаштування випускників дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Були вирішені подальші пріоритети  при здійсненні роботи в вирішенні даного питання.

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 392 | Добавил: VV | Дата: 2014-04-17 | Комментарии (0)

11 квітня 2014 року в Тростянецькому районному Палаці дітей та юнацтва відбувся семінар для педагогів-організаторів шкіл району за участю головного спеціаліста Тростянецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлани Сизарєвої.

Педагогам була надана інформація про напрямки роботи Тростянецького РЦ СССДМ його структуру та функції. Більш детально спеціаліст зупинилась на темі раннього виявлення сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах фахівцями із соціальної роботи. Ознайомила із статистичними даними сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, по району та розповіла про допомогу, яка їм надається.

Присутні підтримали важливість роботи працівників Центру та поділились досвідом співпраці з деякими фахівцями із соціальної роботи.

С.Сизарєва закликала педагогів-організаторів співпрацювати з Цен ... Читати далі »


Щороку у квітні відзначається Всесвітній день здоров’я. Вперше святкування відбулося в 1950 році. Уже тоді глобальною ідеєю заходу була пропаганда здорового способу життя та боротьба з поширенням різних захворювань. За даними дослідження, стан здоров’я населення України істотно погіршився. Це відображається у зростанні рівня захворюваності, смертності та скороченні тривалості життя. Не сприяє збереженню здоров’я молоді й високий рівень вживання спиртних напоїв, тютюнопаління, вживання наркотичних речовин, проблема здорового харчування тощо.

Тож з метою донесення цієї інформації до населення району працівниками Липоводолинського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі центру був проведений тематичний захід з батьками із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та вручені солодкі подарунки для діток.


10 квітня 2014 року в Будинку дітей та юнацтва м. Кролевець пройшов фестиваль-конкурс «Молодь обирає здоров’я», метою якого було активізувати молодіжний рух за здоровий спосіб життя, підвищити рівень інформованості підлітків з питань профілактики ВІЛ/СНІДу, наркоманії, тютюнокуріння, вживання алкоголю серед дітей та молоді.

Фестиваль проходив в трьох номінаціях: конкурс плакатів, фотографій та літературно-музично-спортивних композицій.

Як зазначила директор Кролевецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Кузюра: «Поради, які звучали сьогодні зі сцени дадуть можливість дітям та молоді зберегти та зміцнити власне здоров’я в різних життєвих ситуаціях». Серед учасників заходу розповсюджена соціальна реклама (буклети) з питань профілактики шкідливих звичок та ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, пропаганди здорового способу життя. 


10 квітня 2014 року  на базі Кролевецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведений семінар для фахівців із соціальної роботи за участю начальника відділу соціальних та компенсаційних виплат УСЗН Кролевецької райдержадміністрації з питання соціальної роботи із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах з причини малозабезпеченості.

Серед розглянутих питань значна увага приділялась особливостям призначення і виплати державної соціальної допомоги даній категорії сімей та соціальним пільгам, якими вони можуть користуватися.