Субота, 2024-04-20, 4:35 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 16

Одним із напрямків вирішення проблеми сирітства в Україні є створення інститутів сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу як альтернативних інтернатним закладам форм виховання. Це свідчить про спрямування державної соціальної політики на урахування потреби кожної дитини виховуватися у сімейному оточенні.

Сім’я – одна з найвеличніших цінностей, що створені людством за період свого існування. Жодна нація, жодне історичне суспільство не обійшлося без сім’ї. Вона оберігає пам'ять народу від небуття, є творцем і захисником розумного, доброго, вічного. Родинне коло допомагає дитині пізнати навколишній світ у всіх його складностях і багатогранних виявленнях, тут у неї формуються і виховуються громадянські почуття, світогляд. Сім’я є тим єдиним острівцем у бурхливому життєвому морі, де людина може знайти свій прихисток, розраду і надію.

Поширення реклами про сімейні форми вихов ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 366 | Добавил: VV | Дата: 2014-04-16 | Комментарии (0)

На базі обласної комунальної установи «Соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» 9 квітня 2014 р. відбувся День відкритих дверей. Були запрошені випускники Сумських вищих професійних училищ та Сумського кадетського корпусу разом із фахівцями.

Запрошені мали змогу ознайомитися з роботою Соціального гуртожитку, умовами проживання у ньому. Директор гуртожитку Жанна Сітало презентувала заклад, надала детальну інформацію про весь аспект послуг, які пропонує Соціальний гуртожиток, форми та методи, які застосовують працівники у своїй роботі.

Соціальний педагог провела екскурсію та ознайомила з пакетом документів, необхідних для поселення до гуртожитку та правилами внутрішнього розпорядку.

Двері соціального гуртожитку завжди відкриті для відвідувачів.


Проблема насильства в родині є досить гострою для України, як і для багатьох інших країн світу. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства і жорстокості в сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Ця проблема небезпечна тим, що від неї страждають діти.

Дуже хотілося, щоб домашнє вогнище здорової родини було тим надійним прихистком, де можна сховатися від стресів і перевантажень неспокійного світу. Кожен з нас прагне захисту, підтримки та любові своїх рідних. Проте для значної кількості людей це недосяжно, бо для них саме в родині міститься постійне джерело загрози.

Жорстоке поводження з дітьми визнано однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини у світі. Без подолання цього згубного явища не можливо створити умови для повноцінного розвитку дитини, реалізації її особистості. Проблема насильства над дітьми свідчить про необхідність ретельного вивчення й розробки про ... Читати далі »


11 квітня 2014 року Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді започатковано нову форму роботи з сім’ями – сімейний клуб «Родинне коло». Серед запрошених на засіданні клубу були соціально незахищені категорії сімей: одинокі мами та одинокі батьки, матері багатодітних сімей, сім’ї де виховуються тяжкохворі діти.

Метою створення сімейного клубу стало бажання працівників центру активізувати зусилля та потенціал сімей на розв’язання власних проблем.

У ході інтерактивного спілкування з батьками висловлювалися очікування та сподівання, піднімалися питання щодо внутрішніх проблем сім’ї, пов’язаних з вихованням дітей. Було звернено увагу на основні функції сім’ї, шляхи подолання сімейних криз та підвищення виховного потенціалу. Учасники активно приймали участь у обговореннях та вправах заходу, ділилися досвідом,  отримали  поради та рекомендації, позитивний настрій, пам’ятку «Сім&rsqu ... Читати далі »


У сучасному світі торгівля людьми є одним з найбільш брутальних та масових порушень прав і свобод людини. Уперше ця тема була піднята правозахисниками на початку ХХ століття, але, нажаль, актуальною залишається і в наш час.

На виконання розпорядження голови Сумської ОДА «Про затвердження заходів щодо виконання в області державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2015 року» фахівцями із соціальної роботи Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді із учнями старших класів Степанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 було проведено бесіду на тему: «Торгівля людьми – це злочин».

Учні познайомилися з історією виникнення і самим визначенням поняття «торгівля людьми», переглянули фільм та висловили свої думки щодо тематики зустрічі. Метою заходу було підвищення рівня обізнаності молоді щодо сучасних проявів торгівлі людьми, засобів та методів, що використовуються торгівцями лю ... Читати далі »


На початку квітня провідним спеціалістом Оленою Горбачовою та фахівцями із соціальної роботи Ю.Матвєєвою і Ю.Мірошниченко проведені соціальні інспектування сімей по Мащанській сільській раді на підставі повідомлення від КЗ «Тростянецька ЦРЛ» та згідно плану роботи Тростянецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Працівниками Центру разом з головою сільської ради Л.Масловою була відвідана прийомна, опікунська родини та сім’я, що потрапила в складні життєві обставини.

В ході інспектування сім’ям було надано необхідні речі: одяг, взуття та іграшки. Окрім того, вони отримали рекомендації та консультативну допомогу у вирішенні їх питань щодо виховання та розвитку дітей та інструктаж по техніці безпеки.


Насильство широко розповсюджено в нашому буденному житті. Воно стало настільки звичним, що ми часто і не вважаємо його насильством. Ми звикли бачити в засобах масової інформації, на телебаченні і в кінотеатрах, на банерах в мережі  Інтернет, жорстокість різного роду. Стали відноситися до неї спокійно і не помічати, навіть дехто став вважати, що це норма.

Надзвичайно гостра актуалізація цієї проблеми полягає у її небезпечності, так як прояви насильства та жорстокого поводження не лише руйнують відносини в родині, стають причиною фізичних та глибоких психологічних травм, а й виступають однією із передумов руйнації правових, моральних та духовних засад суспільства.

Саме тому, 10 квітня 2014 року спеціалістом І категорії А. Потебенькіною та фахівцем із соціальної роботи Т.Шкурман на базі Путивльського навчально-виховного комплексу була проведена бесіда з елементами дискусії «Що ви вважаєте насильством»?». Учасники  з цікавістю слухали спеціалістів та жваво об ... Читати далі »