П`ятниця, 2024-03-29, 6:06 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 14

Одним із пріоритетних напрямків роботи Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є реклама сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Адже Конвенція ООН про права дитини наголошує на тому, що кожна дитина має право на виховання у сімейному оточенні. Таким чином, дітям, які не мають можливості виховуватися у біологічній родині, держава законно гарантує право на сімейне виховання шляхом розвитку сімейних форм їх влаштування.

На базі Сумської філії ДУ «Держгрунтохорона» (с. Сад) фахівцем із соціальної роботи була проведена бесіда на тему «Зігрійте дитячі серця батьківською любов’ю і родинним теплом» з членами молодих сімей, з метою надання інформації про можливість створення прийомної сім'ї та дитячого будинку сімейного типу. Присутніх поінформовано про важливу роль сім’ї у розвитку та соціалізації  дитини. Адже батьки допомагають дитині відчути взаємне тепло і любов, передають дітям досвід поколінь, життєві цінності та духовність, поступово прищеплюють соціальні та побутові навички, необхідні ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 362 | Добавил: VV | Дата: 2014-04-14 | Комментарии (0)

До Дня довкілля кожного року люди впорядковують території парків та скверів, висаджують кущі і дерева, створюють нові газони і квітники, прибирають прибудинкові території, а також проводять інформаційно-просвітні заходи задля підвищення екологічної свідомості населення.

З метою прищеплення любові до рідної землі та виховання у підростаючого покоління відповідального ставлення до природи  на початку квітня місяця фахівцем із соціальної роботи Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із Садівською ЗОШ І-ІІІ ступенів  було організоване прибирання рідного села. Учнівська молодь залюбки погодилась на впорядкування центру села та Меморіалу Слави. Діти збирали сміття, упорядковували клумби. До роботи було залучено 22 старшокласники.

Привчати дітей екологічно мислити, відчувати себе громадянами планети Земля – одне з важливих завдань виховання підростаючого покоління.


3 та 8 квітня 2014 року Охтирським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з комунальним закладом «Охтирська центральна районна лікарня», службою у справах дітей Охтирської районної державної адміністрації, міськрайонним центром зайнятості на виконання заходів програми «Молодь Охтирщини» на 2011-2015 роки, проведено інформаційно-просвітницькі заходи на базі Комишанської, Карпилівської, Бугруватської  та Сонячненської сільських рад, Комишанської, Бугруватської та Сонячненської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ст. для різних категорій сімей, молоді та учнів старших класів на тему: «Профілактика негативних явищ та формування здорового способу життя дітей та молоді».

Спеціалістами проведено бесіди щодо відповідального ставлення до здоров’я, профілактики алкогольної та наркотичної залежності серед підлітків та молоді, здорового харчування дітей, інфекцій, що передаються статевим шляхом.


«Здоров’я не купиш – його розум дарує» – під цим гаслом пройшла щорічна акція до Всесвітнього дня здоров’я 7 квітня.

Фахівцями із соціальної роботи Лебединського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі загальноосвітніх шкіл району проведено цикл тренінгових занять на тему «Здоров’я – найцінніший скарб». Під час занять фахівці звернули увагу учнів на те, що здоров’я – найбільша цінність нашого життя. Однак саме до нього ми часто ставимося найбільш легковажно. Стреси, шкідливі звички, малорухливий спосіб життя – далеко не весь перелік того, чим людина губить своє здоров’я. Тому потрібно з самого дитинства вести здоровий спосіб життя та дбати про власне здоров’я, щоб не стати жертвою хвороб.

Всім учасникам заходів було розповсюджено ксерокопії буклетів та листівок на тему «Я і моє здоров’я», «Здоровий спосіб життя – успішний шлях ... Читати далі »


Формування людини, як відомо, починається з дитинства. В молоді роки закладається основа не тільки відповідних знань, але й норм поведінки, звичок, потреб особи. Виховання молодого покоління – це виховання майбутнього кожної держави, і майбутнє залежить не тільки від рівня професійної підготовки цього покоління, але й від його моральних якостей.

Лебединський міський центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді вже не один рік поспіль плідно співпрацює з кримінально-виконавчою інспекцією у сфері профілактики правопорушень. 9 квітня 2014 року для учнів Лебединської спеціальної школи І–ІІІ ст. №7 був проведений захід з елементами відео лекторію «Зона особливої уваги», який мав на меті  виховання правової культури у дітей, що є одним з головних компонентів профілактичної роботи з неповнолітніми, адже вони повинні більше знати не лише про свої права, а й обов’язки та відповідальність, яка настає при порушенні певних загальноприйнятих норм співіснування у суспільстві.


20 березня у Міжнародний День щастя, працівниками Липоводолинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі Калінінської сільської ради проведений тематичний захід для сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Фахівцем із соціальної роботи проведена бесіда на відповідну тематику та діткам із сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах вручено солодкі подарунки, які Липоводолинський центр отримав як благодійну допомогу від Тростянецької фабрики ПАТ «Монделіс Україна».