Субота, 2024-04-27, 0:47 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 13 » Змінити життя на краще можна!
10:22 PM
Змінити життя на краще можна!

Кожен із нас проживає своє життя по-різному. В одних воно стабільне та радісне, у інших – гірке та жорстоке, але кожен намагається по-своєму виринати з цих бурхливих хвиль власної долі.

На початку лютого фахівцями із соціальної роботи Конотопського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виявлено особу з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, 1992 року народження,  що повернувся з місць позбавлення волі. Як було з’ясовано, мати хлопця в свій час була позбавлена батьківських прав, а згодом взагалі зникла. Будинок, де проживав Андрій раніше, на даний час не придатний для проживання. Паспорт та інші документи, що засвідчують особу, втрачені, є лише довідка про звільнення з виправної колонії. Повна середня та будь-яка професійна освіта у нього відсутня. Немає і коштів на харчування та придбання речей першої необхідності.

Хлопець, безперечно, потребував допомоги. У першу чергу було вирішено питання його влаштування на лікування до центральної районної лікарні та тимчасової реєстрації в територіальному центрі обслуговування населення. Також зібрано пакет необхідних документів та подана заява на ім’я міського голови щодо вирішення питання отримання матеріальної допомоги для відновлення паспорта, надано гуманітарну допомогу у вигляді одягу, продуктів харчування, оформлено клопотання до міськрайонного центру зайнятості щодо працевлаштування, згідно встановленої броні робочих місць для громадян, які потребують додаткового соціального захисту.

Через соціальні мережі вдалося знайти брата, який виявив бажання відновити родинні зв’язки з Андрієм. Крім того, фахівець, який здійснює соціальне обслуговування, постійно перебуває поруч, допомагає юнакові, підтримує, систематично проводить індивідуальні консультації щодо профілактики правопорушень та злочинності, тютюнопаління, відновлення родинних стосунків із братом та встановлення інших позитивних соціальних зв’язків.

Звичайно, кожен сам обирає свій шлях, у кожного своє життя, свої життєві труднощі та проблеми. Буває й така непроста доля, як у нашого героя. Добре вже те, що ця молода людина, яка опинилась у критичній ситуації, повірила у власні сили, а значить, зможе досягти успіхів у своєму житті. Хлопець переконався, що є люди, яким не байдужа його доля. А якщо є підтримка, віра і бажання щось робити, є можливість зробити власне життя цікавим і корисним.

На жаль, подібні випадки сьогодні не рідкість. На даний час соціальним обслуговуванням фахівців охоплено 98 осіб з числа дітей-сиріт. На обліку осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, наразі перебуває 10 молодих людей, в т.ч. щодо однієї з них здійснюється соціальний супровід.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 500 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]