П`ятниця, 2024-04-26, 3:24 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 13 » Соціальна підтримка материнства
10:07 PM
Соціальна підтримка материнства

Материнство і дитинство належать до тих соціальних феноменів, які завжди перебували в центрі уваги суспільства і держави. З метою  запобігання ранньому соціальному сирітству, зміцнення інституту сім’ї, формування засад відповідального батьківства на базі Сумського пологового будинку №1 функціонує консультаційний пункт, що був створений Сумським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. В рамках діяльності консультаційного пункту соціальні послуги надаються вагітним жінкам, породіллям, молодим матерям.

Так, протягом 2013 року до консультпункту звернулось 50 жінок, яким було надано 100 соціальних послуг. В ході консультування порушувались питання особливостей догляду за новонародженою дитиною, оформлення державної соціальної допомоги при народженні дитини, розв’язання конфліктів у родині, подолання стресів, тривожності у перед пологовий період.

Особлива увага приділялась жінкам, що виявили намір відмовитись від новонародженої дитини. Протягом 2013 року таких випадків було 3, один намір відмови попереджено, жінка була взята під соціальний супровід, та охоплена комплексом соціально-педагогічних послуг.

З метою запобігання відмов від новонароджених дітей, забезпечення психологічної та соціальної підтримки, поширення засад усвідомленого, відповідального батьківства для вагітних жінок проводяться групові заходи: тематичні виступи та інформаційно-просвітницькі лекції різної тематики: «Виховання дитини: педагогічний аспект», «Профілактика стресових станів у вагітних жінок», «Материнська любов – запорука щасливого дитинства», «Психологічні особливості раннього розвитку дітей» та інші.

В ході групової роботи висвітлюється широкий спектр актуальних питань: вплив стресу на організм людини, самодопомога в стресових ситуаціях, особливості розвитку психічної, фізичної, інтелектуальної та емоційної сфери дітей до 3-х років, типові помилки у вихованні дитини, вплив алкоголю, тютюнопаління, та інших хімічних речовин, що викликають залежність, на вагітність та подальший розвиток дитини тощо.

В рамках співпраці консультпункту з комунальною установою «Центр матері та дитини» вагітні жінки, які опинилися у складних життєвих обставинах, мають можливість отримати направлення на тимчасове проживання до установи. Протягом минулого року 9 жінок були поселені до установи та охоплені соціальними послугами.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 439 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]