П`ятниця, 2024-04-26, 7:51 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 20

Другий рік в Конотопському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працює Школа дошлюбних стосунків «». Заняття веде фахівець центру, практичний психолог та соціальний педагог за освітою, Неля Михайлівна Шевчук. Щаслива дружина та мати, вона ділиться з молоддю секретами побудови міцних сімейних стосунків.

Чергове заняття в Школі відбулося на базі політехнічного технікуму  КІСумДУ. У ході інтерактивного заняття обговорювалися питання: яка є основна причина розлучень; хто, де і коли повинен проводити підготовку молоді щодо створення  власної сім’ї; чи варто витрачати свій вільний час для того, щоб підвищувати рівень знань про сім’ю тощо.

Проведене серед студентів анкетування показало, що 52% з опитаних проживають у неповних сім’ях та мають негативні моделі сімейних взаємовідносин, 97% - мають бажання поповнювати  знання  та отримувати навички щодо створення власної щасливої с ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 390 | Добавил: VV | Дата: 2014-10-20 | Комментарии (0)

10 жовтня 2014 року за ініціативи Сумського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді була проведена зустріч представників громадських організацій та державних установ для обговорення спільного вирішення проблем громадян, які опинилися в скруті. Особливу увагу приділили питанню організації соціальної роботи з особами, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

Своїм досвідом щодо надання соціальної допомоги особам, які переселяються з зони бойових дій, з учасниками поділилася Ольга Шапотько, практичний психолог громадської організації «Українська асоціація спеціалістів з подолання наслідків психотравмуючих подій». Також участь у заході прийняла Людмила Фрунзе, голова громадської організації «Наша родина», яка опікується сім’ями вимушених переселенців, де виховуються діти з функціональними обмеженнями.

Керівник Товариства Червоного Хреста України наголосив, що ... Читати далі »


Глухівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить організаційну роботу щодо створення в м. Глухові прийомних сімей.

Прийомна сім’я – сім’я (або особа), яка добровільно взяла із закладів для дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1-го до 4-х дітей на виховання та спільне проживання.

Прийомні діти влаштовуються в сім’ю до досягнення вісімнадцятирічного віку або до закінчення навчання професійно – технічних чи вищих навчальних закладів, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку.

Прийомними батьками можуть бути як особи, які перебувають у шлюбі, так і одинокі особи. Однією із вимог щодо кандидатів на створення прийомної сім’ї є обмеження за віком. Прийомними батьками можуть бути особи працездатного віку. Вік батькі ... Читати далі »


Днями, у м. Лебедин підобліковні, які перебувають на обліку в кримінально-виконавчій інспекції та в міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відвідали виставку батику «Шовкові історії» художниці Римми Маленкової, що відкрилася в художньому музеї імені Б.К. Руднєва.

Техніка батику перший раз представлена в Лебедині. Виставка налічує близько 20 картин. Майстерно виконані  філософські твори Римми Маленкової здивували своєю креативністю і фантазією. Вони не лише приносять естетичну насолоду, а й хвилюють, спонукають до роздумів, пошуків істини та сенсу життя. Відвідувачі з цікавістю ставили запитання по самій техніці виконання картин, а також спробували себе в ролі художників, взявши участь у майстер-класі по батику.


Одним із провідних напрямків соціальної роботи в суспільстві є залучення представників громади до вирішення різноманітних соціальних проблем спільноти на засадах волонтерства. Волонтерська діяльність, як прояв милосердя і доброчинності буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі та обмежена державна участь у задоволенні потреб своїх громадян, їхній соціальній підтримці.

Волонтери – це люди, які працюють на благо суспільства безкорисливо та нічого не потребують натомість. Молоде покоління, яке займається цією справою, заслуговує на те, щоб мати можливість творчо та духовно зростати, формувати відношення до культури та мистецтва. Також це можливість багатьом з них напрацювати якості лідера в підготовці різноманітних творчих заходів.

Тому, при Глухівському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді створено «Школу волонтерів». В її роботі беруть участь представники різних вікових категорій, які за власним бажанням приділяють свій вільний час роботі з дітьми та молоддю задля їх благополуччя в суспільстві.

... Читати далі »


А що потрібно для щастя дитині? Друзі, іграшки, солодощі… І поруч мама і тато. Не всі діти мають люблячих батьків, але точно всі чекають на них. Подарувати дитині сім’ю можна різними способами, один з них створення прийомної сім’ї. Така форма сімейного влаштування дитини набуває популярності і має перші позитивні результати.

25 вересня 2014 року пройшов святковий захід  для прийомних сімей, присвячений Дню усиновлення. На святі були присутні представники Сумського міського центру СССДМ, служби у справах дітей, управління соціального захисту населення, управління освіти і науки, соціальні педагоги навчальних закладів.

Прийомні родини отримали привітання з нагоди свята та взяли активну участь в обговоренні актуальних питань функціонування прийомної сім’ї в сучасних умовах з присутніми. З дітьми проводились майстер класи на розвиток навичок самообслуговування.

Директор Сумського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей ... Читати далі »


Буринським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у співпраці з редакцією районної газети «Рідний край» проведено поетичний конкурс «Україна – це ми, а ми –українці», приурочений Дню Державного Прапора та Дню Незалежності України.

Даний  конкурс тривав з початку серпня до кінця вересня. У кожному номері районної газети «Рідний край», по черзі, були представлені вірші жителів району на вищевказану тематику. Учасники даного конкурсу повинні були представити вірші, де б панував патріотичний дух, розкрита тема втілення національної єдності, честі та гідності, готовність до самопожертви в ім’я перемоги і миру.

По закінченню даного заходу, конкурсна комісія визначила переможців по двох вікових категоріях. Всі переможці отримали  призи.


Формування у підростаючого покоління гуманістичних цінностей є невід’ємною частиною соціально-педагогічної роботи працівників Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Такі людські риси як доброзичливість, тактовність, ввічливість, турботливість, толерантність є складовими морально-психологічної якості особистості – чуйності, яка так необхідна у повсякденному житті, особливо сьогодні. Здатність людини виражати добре ставлення до інших, уміння поводитися з іншими обережно, не ображаючи та не принижуючи їхню гідність, виявляючи люб’язність, чемність, дотримуючись суспільних правил поведінки, увага до потреб оточуючих формуються у процесі індивідуального розвитку особистості, у зростанні досвіду її спілкування та взаємодії з іншими людьми.

Спеціалістом Центру спільно із студентами Сумського ДПУ ім. А.С. Макаренка у рамках Тижня правових знань у Верхньосироватській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів проведено тренінг з учнями 10-го класу на тему «Я – чуйна людина». У ході заняття було проведено вправи на в ... Читати далі »


Сумським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у «Школі батьківства» при Сумській центральній районній клінічній лікарні систематично проводиться соціально-педагогічна робота з вагітними жінками з метою формування у них відповідального батьківства. Адже вмінню виховувати дитину потрібно вчитися заздалегідь до її народження. Оволодіння методами та принципами сімейного виховання повинно бути одним із основних завдань, яке потрібно ставити перед собою молодим батькам.

Однією із важливих тем у виховному процесі є «заохочення» та «покарання» дітей у сім’ї. Ця тема стала предметом обговорення під час чергової зустрічі працівників Сумського РЦСССДМ із майбутніми матерями. У роботі групи взяли участь студенти Сумського ДПУ ім. А.С.Макаренка.

Молодим жінкам було розкрито головні  принципи використання цих методів. Було наголошено на тому, що покарання є допоміжним методом вихо ... Читати далі »


Формування здорового способу життя молоді є актуальною проблемою сьогодення. Від стану здоров’я дітей багато в чому залежить благополуччя як, суспільства, та і нації в цілому.

З метою популяризації здорового способу життя, а саме запобігти різних захворювань, зберегти молодість, ще багато років працювати і отримати задоволення від життя спеціалісти Краснопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано та проведено профілактично-просвітницьку роботу на базі Самотоївської загальноосвітньої школи I-III ступенів. Учасники вищезазначеного заходу набули комплекс знань та навичок відповідальної поведінки щодо власного здоров’я та було наголошено, що здоров’я – це коштовний дар від природи, який всі ми повинні берегти та зміцнювати. Крім того, було надано індивідуальні послуги учнівському, педагогічному колективу.


Під такою назвою у вересні 2014 року у рамках спеціалізованого формування Служба соціальної підтримки сімей Тростянецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в приміщенні Тростянецького районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції був проведений психологічний тренінг з особами, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, за участю головного спеціаліста РЦ СССДМ Світлани Сизарєвої, практичного психолога «Клініки, дружньої до молоді» Тростянецької ЦРЛ Ольги Сторожевої та особового складу кримінально-виконавчої інспекції Федора Нестеренка, Каріни Саєнко та Світлани Бойко.

У Законі України про соціальні послуги та Кримінально-виконавчому Кодексі України законодавчо передбачено участь суб’єктів соціальної роботи в процесі виправлення і ресоціалізації засуджених.

В ході тренінгу засуджені ознайомились з поняттям «толерантність», з аспектами толерантно ... Читати далі »