П`ятниця, 2024-04-19, 4:41 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 06

Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей спільно з працівниками відділення кримінально-виконавчої інспекції та кримінальної міліції у справах дітей проведено семінар-нараду щодо ресоціалізації дітей та молоді, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, звільнені від виконання покарань з випробуванням або умовно-достроково.

Представники зацікавлених установ обговорили питання практики впровадження спільного наказу Державного департаменту України з питань виконання покарань та Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 28.10.2008 № 288/4322, взаємодії служб з питань попередження рецидивної поведінки дітей та молоді та попередження правопорушень серед неповнолітніх, що перебувають на внутрішніх обліках. Досвідом роботи щодо проведення занять корекційно-розвиваючої програми для неповнолітніх поділилася фахівець із соціальної роботи міського центру.

За підсумками зустрічі, зокрема, ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 347 | Добавил: VV | Дата: 2014-10-06 | Комментарии (0)

Насильство в сім’ї – одна з найбільш поширених у світі форм порушення прав людини. Проблема сімейного насильства надзвичайно важлива передусім тому, що сім'я є основою суспільства і повинна перебувати під особливим захистом держави. Насильство й жорстокість у сім'ї не лише руйнують гармонію і злагоду в ній, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом.

Вперше в національному законодавстві поняття насильства в сім’ї закріплено в Законі України «Про попередження насильства в сім’ї».

Цим же законом визначено органи, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, їхні повноваження та відповідальність осіб, які вчинили насильство в сім’ї.

Здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, протидія та ... Читати далі »


26 вересня 2014 року у приміщенні Білопільської районної державної адміністрації було проведено засідання круглого столу на тему: «Профілактика дитячої злочинності». У засіданні взяли участь директор Білопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді І.І.Мойсеєнко, в.о.начальника служби у справах дітей С.О.Головаченко, спеціаліст відділу освіти Н.О.Варавка, заступник начальника кримінально-виконавчої інспекції С.І.Алюшина,  заступник Ворожбянського міського голови О.В.Ващенко, психолог Білопільського вищого професійного училища О.М.Логвин.

Було звернуто увагу на ріст дитячої злочинності в районі протягом 9 місяців 2014 року, здійснено аналіз категорії сімей, діти, з яких скоїли злочини та правопорушення, встановлено причини та умови, які спонукали неповнолітніх до неправомірних дій, виконання батьками обов’язків щодо належного виховання дітей, контролю за їх поведінкою. Були порушені питання ефективності взаємодії установ.

... Читати далі »


26 вересня 2014 р. на базі Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з метою профілактики психологічного вигорання серед прийомних батьків та батьків-вихователів проводився тренінг «Ефективне спілкування батьків з дітьми».

У ході тренінгу були проведені цікаві групові вправи та рольові ігри, під час яких учасники вдосконалювали свої вміння вибудовувати взаємостосунки батьки-діти. Прийомні батьки та батьки-вихователі також мали змогу поспілкуватися між собою з різних питань, що стосуються проблем прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, отримати групові та індивідуальні консультації.

Тренінг відбувся у затишній атмосфері родинного кола. Наприкінці зустрічі Марина Сушко щиро подякувала за нелегку щоденну працю, яку виконують батьки. Вона зазначила, що на сьогоднішній день існує багато проблем у вихованні дітей: матеріальні, соціальні, моральні, етичні. Але незважаючи на це, люди знаходять в ... Читати далі »


26 вересня 2014 року відбулася зустріч працівників Охтирського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Охтирського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції за участю голови В’язівської сільської ради Москаленко Р.І. Обговорено питання налагодження взаємодії між суб’єктами соціальної роботи, які працюють з неповнолітніми та молоддю щодо соціальної адаптації, запобігання здійснення повторних злочинів та правопорушень, вирішення соціальних проблем, забезпечення соціального супроводу і контролю за поведінкою дітей та молоді, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, звільнені від відбування покарання з випробуванням або умовно-достроково, здійснення профілактичної роботи з дітьми та молоддю, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, звільнені від відбування покарання з випробуванням або умовно-достроково.

Щоп’ятниці головним спеціалістом Охтирського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі районного відділу кримінально-виконавчої інсп ... Читати далі »


В рамках виконання плану роботи 29 вересня 2014 року проведено засідання комісії по соціальній роботі з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах. Даний захід відбувся під головуванням заступника голови Краснопільської районної державної адміністрації Ю.А.Яремчука.

У ході роботи комісії було розглянуто три планових питання та заслухано інформацію про результати роботи із 9-ми сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах. Всі питання були розглянуті та прийняті відповідні рішення.

Підводячи підсумки роботи комісії Юрій Яремчук зазначив, - «Запорука щасливого, повноцінного розвитку сім’ї – є надання оперативних соціальних послуг з метою вирішення їх нагальних питань, налагодження позитивного мікроклімату в родині та забезпечення сімейного благополуччя».


Вже стало доброю традицією проводити зустрічі для прийомних сімей. Так, 25 вересня 2014 року на базі Молодіжного центру соціального партнерства та творчості Шосткинський міський центр організував зустріч  «Родинний вогник», на яку було запрошено 8 прийомних сімей. «Як попередити стрес». Така тема заняття обрана не випадково. Події останніх місяців, які відбуваються в Україні, складна соціально-політична ситуація у суспільстві показали необхідність соціально-психологічного захисту сімей і окремих громадян.

Як допомогти пережити дітям та їх батькам травматичні події? Як надати кваліфіковану психологічну допомогу родинам? Як протистояти інформаційному стресу? На ці та багато інших питань прийомні батьки Шостки отримали відповіді під час тренінгу по антикризовому консультуванню. Тренінг проводила Евменова Тетяна Миколаївна практичний психолог Молодіжного центру соціального партнерства та творчості. Під час заняття учасники отримали базові теоретичні знання по роботі з посттравматичними стресовими розладами, а також оволоділи навичками проведення вправ по кор ... Читати далі »


Працівники Тростянецького районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції постійно проводять з особами, які засуджені до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі різноманітні освітньо-виховні заходи, спрямовані на їх підготовку до правослухняного життя в суспільстві після відбування покарання. Така робота, як правило, проводиться спільно із працівниками Тростянецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  і має на меті довести корисну інформацію до порушників, тим самим застерегти їх від повторного скоєння злочинів.

Так, днями, для осіб, які скоїли правопорушення та випускників інтернатних закладів, з метою активізації пізнавальної активності, виховання почуття патріотизму молоді Тростянецький районний підрозділ КВІ та Тростянецький РЦ СССДМ провели освітньо-культурний захід – екскурсію до Палацу Голіцина.

Особи даних категорій мали можливість ознайомитись з експонатами картинної галереї, ... Читати далі »