Субота, 2024-04-20, 7:53 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 20 » Прийомна сім’я – і робота, і покликання
9:09 PM
Прийомна сім’я – і робота, і покликання

Глухівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить організаційну роботу щодо створення в м. Глухові прийомних сімей.

Прийомна сім’я – сім’я (або особа), яка добровільно взяла із закладів для дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1-го до 4-х дітей на виховання та спільне проживання.

Прийомні діти влаштовуються в сім’ю до досягнення вісімнадцятирічного віку або до закінчення навчання професійно – технічних чи вищих навчальних закладів, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку.

Прийомними батьками можуть бути як особи, які перебувають у шлюбі, так і одинокі особи. Однією із вимог щодо кандидатів на створення прийомної сім’ї є обмеження за віком. Прийомними батьками можуть бути особи працездатного віку. Вік батьків враховується при визначенні, які саме діти можуть бути влаштовані до прийомної сім’ї. При влаштуванні дитини у прийомну сім’ю має бути враховано наступне: дитина має досягти повноліття до досягнення прийомними батьками пенсійного віку. Час улаштування дітей визначається відповідно до віку молодшого з батьків.

Особливістю прийомної сім'ї як альтернативної форми сімейного влаштування дітей, які залишились без батьківського піклування, є те, що:

- дитина, яка виховується в прийомній сім'ї, не позбавляється статусу дитини - сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, за нею залишаються всі пільги, передбачені законодавством для таких категорій дітей;

- кандидати в прийомні батьки обов’язково проходять курс підготовки, розрахований на осмислення батьками проблем, пов’язаних із приходом у сім'ю нового вихованця, опанування соціального статусу – вихователя прийомної дитини;

- прийомні батьки у вирішені проблем прийомної дитини співпрацюють із соціальним працівником, який здійснює соціальне супроводження прийомної сім'ї. Соціальний працівник виступає посередником між прийомною сім'єю і державними структурами, які опікуються проблемами дітей;

- утримання прийомної дитини в сім’ї фінансується державою, одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 372 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]