Четвер, 2024-03-28, 5:33 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 21

З метою визначення механізму взаємодії суб’єктів соціальної роботи з сім’ями (особами), які опинилися в складних життєвих обставинах з врахуванням змін нормативно-законодавчих актів з даного напрямку роботи 17.10.2014 в Роменському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося засідання круглого столу на тему «Порядок виявлення сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких сімей (осіб)» для членів Дорадчої ради з питань сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Директор центру Валентина Жогло представила до уваги присутніх презентацією «Порядок взаємодії суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах», в якій викладено основні положення Постанов Кабінету Міністрів України від 21.11.2013 № 895, № 896. Звернула увагу присутніх на те, що забезпечення взаємодії суб’єктів має здійснювати управління праці та соціального захисту населення. Наголосила на тому, що ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 791 | Добавил: VV | Дата: 2014-10-21 | Комментарии (0)

16 жовтня 2014 року Охтирським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з службою у справах дітей Охтирської районної державної адміністрації, кабінетом «Клініка дружня до молоді», наркодиспансерним відділенням комунального закладу «Охтирська центральна районна лікарня», на виконання заходів програми «Молодь Охтирщини» на 2011-2015 роки, проведено інформаційно-просвітницький захід на базі В’язівської сільської ради, для різних категорій сімей на тему: «Дитинство без насильства!».

Спеціалістами проведено бесіди щодо формування відповідального ставлення до батьківства, попередження насилля та жорстокого поводження в сім’ї, профілактики алкогольної та наркотичної залежності.

Для учнів старших класів В’язівського НВК проведено бесіди з питань правової культури, запобіганню торгівлі людьми, формування стереотипів позитивної поведінки. ... Читати далі »


Одним із аспектів всебічного розвитку особистості є висока правова культура. З метою формування правової культури, свідомого ставлення до своїх прав, обов’язків перед суспільством і державою, глибокої поваги до законів і правил людського співжиття, готовності дотримуватися й виконувати закріплені в них вимоги, 14 жовтня 2014 року був проведений відеолекторій «Правовий лабіринт» для студентів 1-3 курсів ВКНЗ СОР «Лебединське педагогічне училище імені А.С.Макаренка».

Зі статистикою правопорушень з боку неповнолітніх ознайомив начальник кримінально-виконавчої інспекції Анатолій Глух. Про роботу міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з неповнолітніми особами та молоддю, які перебувають на обліку кримінально-виконавчої інспекції повідомила директор центру Наталія Кисла.


Ті чинники, що сприяють торгівлі людьми стають дедалі актуальнішими в Україні: правова неграмотність громадян, політична нестабільність, недосконалість законів, бідність і звичайно, всім відомий, збройний конфлікт.

16 жовтня 2014 р. Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі міськрайонного центру зайнятості проведено відеолекторій «Третє тисячоліття – рабство існує».

У ході заходу учасників ознайомлено зі статистикою (близько 3-х мільйонів українців нелегально перебувають на заробітках за кордоном, 500 тис. з них потрапили в трудове чи сексуальне рабство, більше 80% жертв торгівлі людьми – це жінки, більше половини з них – неповнолітні, 18% постраждалих українців потрапляють у рабство завдяки своїм же друзям, партнерам, колегам, найбільше ризикованих оголошень – в Інтернеті, Україна є однією з основних постачальниць живого товару).

... Читати далі »

6 жовтня 2014 року в навчальних закладах міста Лебединським міським центром для сім’ї, дітей та молоді разом з студентами Вищого комунального навчального закладу Сумської обласної ради «Лебединське педагогічне училище імені А.С. Макаренка» були проведені години спілкування на тему «Ми – проти насильства!».

Мета даних заходів – сформувати уявлення про проблему насилля й жорстокості, їх наслідків для дитини чи інших членів родини; вивчити права дітей, обговорити питання, як захиститися від будь-якого насильства; виховувати вміння попереджувати жорстоке поводження з людьми.


16 жовтня 2014 р. в спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті Конотопським міським центром проведено інтерактивне заняття з учнями 10 та 11 класів «Прогнозування життєвих перспектив».

Вдалий вибір і навчання окремій професії, проектування професійної кар’єри, визначення власних здібностей – саме цим питанням і було присвячене заняття. Адже питання «Ким бути?» – це питання не тільки про роботу, а й про спосіб життя у майбутньому.

Вибір своєї професії, однієї з великої безлічі – складне і відповідальне завдання. Відомо декілька тисяч професій. Як же в них орієнтуватися? Який вибір професії потрібно вважати успішним? Той, де співпали три складові: бажання, можливості та попит, тобто хочу, можу й треба.

У ході проведення заняття визначено професійну ідентичність кожного уч ... Читати далі »


Сьогодні дуже часто, ми чуємо про те, що насильства в сім’ї не повинно бути. Проте, також, ми  часто чуємо про випадки скоєння насильства чоловіка над жінкою, батьків над дітьми. Найприкріше те, що рамки сімейного насильства виходять за межі дому – і розширюють їх діти, які потерпають від насильства в сім’ї, скоюючи жорстокі вчинки по відношенню до своїх однолітків. Для того щоб уникнути даної проблеми, її краще попередити.

З цієї метою 9 жовтня 2014 року на базі Боромлянського НВК відбувся захід з батьками учнів на тему: «Жорстокість і насильство».Фахівець із соціальної роботи Тростянецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Євтєєва провела з присутніми  змістовну бесіду про проблему насилля й жорстокості, їх наслідків для дитини чи інших членів родини. Були обговорені питання, як захиститися від будь-якого насильства та виховати вміння попереджувати жорстоке поводження з людьми.


День усиновлення – це свято, яке співпадає із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. День усиновителя на Україні є ще одним важелем захисту прав дітей, які позбавлені батьківської опіки. Тож 30 вересня 2014 року на базі Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом з службою у справах дітей проведено круглий стіл на який запросили прийомних батьків та батьків-вихователів родин, чий дім став рідною оселею для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Всі родини між собою добре знайомі, тому за чашечкою чаю із задоволенням поділилися власним досвідом виховання дітей, розповіли про перші хвилини перебування діток у їхніх родинах, сімейні традиції, способи проведення дозвілля, курйозні випадки з їхнього життя, успіхи та невдачі.

По завершенню круглого столу директор Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді В.О. Жогло та начальник ... Читати далі »