Вівторок, 2024-04-23, 3:20 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 22

Протягом серпня-жовтня 2014 року з метою виявлення незареєстрованих вимушених переселенців, які виїхали з районів проведення антитерористичної операції Шосткинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено 14 соціальних інспектувань вищевказаних категорій сімей, які на даний час проживають на території Шосткинського району.

За результатами соціальних інспектувань проведено моніторинг психологічної, соціальної та економічної адаптації вимушених переселенців з метою виявлення можливих проблем та попередження ознак дезадаптації.

Головними проблемами з якими стикнулися сім’ї вимушених переселенців насамперед стали: потреба у допомозі в налагодженні соціальних зв’язків, переоформлення соціальних виплат пенсіонерам, безробітним, сім’ям з дітьми, одиноким матерям та іншим соціально вразливим категоріям громадян, сприяння у працевлаштуванні, призначення, оформлення чи забезпечення виплат ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 1035 | Добавил: VV | Дата: 2014-10-22 | Комментарии (0)

Щоб урізноманітнити проведення дітьми дозвілля під час осінніх канікул 21 жовтня 2014 року Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно зі службою у справах дітей та міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» проведено дитяче спортивне свято для дітей з прийомних, опікунських сімей та дитячих будинків сімейного типу «Якщо спорт полюбиш, сильним, спритним будеш».

Рухливі ігри, захоплюючі естафети та конкурси сподобались всім без виключення. Радісний настрій, веселі емоції та азарт панували як серед учасників, так серед вболівальників. Діти  спробували себе на швидкість, влучність та спритність. Прийомні батьки, опікуни підтримували їх оплесками та підбадьорювали веселими вигуками.

Діти отримали задоволення, спілкуючись та змагаючись один з одним. В спортивних перегонах переможців не було – всі виклались на повну, при цьому зарядились добрим нас ... Читати далі »


З 25 вересня по 10 жовтня 2014 року Шосткинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на території Шосткинського району проводився конкурс малюнків на тему «Сім’я очима дитини».

До організації та проведення конкурсу було залучено спеціалістів відділу освіти та відділу культури Шосткинської районної державної адміністрації.

Усі діти люблять малювати. При цьому вони не лише самовиражаються, а й розповідають про свою сім’ю. Своїм малюнком дитина легко відповідає на запитання: «Яка вона твоя сім’я?». Малюнок дитини допомагає соціальним працівникам виявити ставлення дитини до членів своєї сім’ї, то, як він сприймає кожного з них і свою роль у сім’ї, визначити взаємини в сім’ї тощо.

Майже 50 найкращих малюнків надійшло від дітей ... Читати далі »


У жовтні 2014 року, на базі Шосткинських гуртожитків професійно-технічних навчальних закладів та хіміко-технологічного коледжу, Шосткинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді був проведений тренінг для студентів першого курсу на тему «Профілактика ранніх інтимних стосунків».

Завдання тренінгу: привернення уваги студенської молоді до власного здоров’я та розвиток умінь і навичок його збереження; показати мотиви щодо вступу в статеві зносини та можливості їх реалізації іншими способами; сприяти усвідомленню студентами наявності міфів, які перешкоджають здоровій реалізації сексуальності, негативно впливають на репродуктивне здоров’я та необхідності їх розвінчування шляхом надання достовірної інформації; підвести студентів до розуміння того, що небажана вагітність – це поведінкові ускладнення, запобігти яким можна через формування власних навичок відповідальної поведінки.

Дана тем ... Читати далі »


Черговий семінар для працівників Кролевецького районного центру соціальних служб сім’ї та молоді був присвячений правовій тематиці.

У першій його частині начальник Кролевецького районного управління юстиції І.В.Карел зупинилася на особливостях прав та обов’язків батьків щодо виховання неповнолітніх дітей та обов’язках повнолітніх дітей по відношенню до батьків. У другій частині зустрічі учасники мали змогу поглибити свої знання Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції».

Як зазначила директор центру Н.Кузюра: «Спілкування фахівців із соціальної роботи з начальником управління юстиції дасть змогу більш якісно надавати інформаційні послуги з даного питання та направляти клієнтів для отримання юридичних консультацій до громадської приймальні Управління юстиції».


В рамках Тижня правових знань з теми: «Закон та право для всіх єдині» Кролевецьким районним центром соціальних служб сім’ї та молоді спільно з Кролевецьким районним підрозділом кримінально-виконавчої інспекції Управління державної пенітенціарної служби за участю начальника Кролевецького районного управління юстиції І.В.Карел, для неповнолітніх та осіб, які засуджені до покарань не пов’язаних із позбавленням волі проведено груповий захід на тему «Сім’я, дитинство та материнство охороняються державою».

Під час заходу було роз’яснено плюси та мінуси фактичного шлюбу в частині особистих немайнових прав, майнових та аліментних відносин, спадкування тощо. Учасники проінформовані про порядок отримання безкоштовної правової допомоги, передбаченої Законом України «Про безоплатну правову допомогу» та можливість отримати первинну правову допомогу у громадській приймальні Кролевецького районного управління юстиції.


30 вересня 2014 року Кролевецьким районним центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді для студентів факультету фізичного виховання Глухівського національного педагогічного університету імені О.Довженка проведено годину спілкування «Плюси» та «мінуси» зареєстрованого та фактичного шлюбу» за участю начальника Кролевецького районного управління юстиції І.В.Карел.

В рамках заходу: надано роз’яснення про особливості сімейного законодавства України щодо реєстрації шлюбу чи фактичних відносин чоловіка та жінки, опрацювання способів захисту сімейних прав та інтересів в державних та судових органах.