Субота, 2024-04-27, 6:31 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 11
Чотири роки на базі Охтирського, Конотопського, Сумського та Шосткинського міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді діють служби соціально-профілактичної роботи. Вони були створені з метою надання соціальних послуг споживачам ін’єкційних наркотиків та їх найближчому оточенню (родичам, близьким та членам їх сімей). Працівники служби (спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та залучені спеціалісти: лікарі – наркологи, психологи, медичні сестри) здійснюєть обмін шприців, розповсюджують та популяризують засоби особистого захисту (презервативи та лубриканти). Мотиваційні консультації, які отримують клієнти, мають на меті зміну їх моделі поведінки на більш безпечну. Клієнти у подальшому направляються до реабілітаційних центрів та залучаються до програм ресоціалізації та реабілітації.
Для довідки: протягом І кварталу 2011 року роботою служб охоплено 206 ін’єкційних споживачів наркотиків, яким надано 2772 індивідуальних послуг, та 23 особи з їх найближчого оточення, яким надано 40 індивідуальних послуг. Створено 3 групи взаємодопомоги для ін’єкційних споживачів наркотиків, до яких входить 21 особа, та 1 група для осіб з їх найближчого оточення (12 осіб). Протягом звітного періоду у службах соціально-профілактичної роботи здійснено обмін 2607 шприців.
Категория: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 608 | Добавил: VV | Дата: 2011-04-11 | Комментарии (0)

6-7 квітня Недригайлівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді до Всесвітнього дня здоров’я проведено акцію «Молодь за здоровий спосіб життя». У рамках заходу відвідано Тернівську селищну та Хоружівську сільську ради.
«Правда про наркотики» – таку назву мала лекція для молоді. Гаслом зустрічі були слова: «Я обираю майбутнє без наркотиків». Маємо надію, що цей вислів стане девізом життя учасників заходу.

7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я. Щороку цей день присвячений найактуальнішим проблемам медицини. У 2011 році цей день проходив під гаслом «Врятуємо життя...».
Саме цей девіз і взяв за основу Шосткинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді під час проведення акції «Врятуємо життя від наркотиків» на базі гуртожитку Шосткинського вищого професійного училища.
На питання учням «Що найважливіше – здоров’я чи гроші?» відповідь «здоров’я» була стовідсотковою. А на питання «Що ви робите для свого здоров’я кожного дня?», відповіді лунали не так одностайно.
А що ж таке здоров’я? Це широке і неоднозначне поняття, яке має безліч трактувань. Учні запропонували своє визначення терміну «фізичне здоров’я» – це і стан, і здібність, і енергія займатися тим, що нам необхідне, отримуючи при цьому задоволення і одужання без будь-якої допомоги. Можливо і таке визначення має право на існування. Не буває ж універсальної дієти, комплексу вправ або якогось позитивного мислення, які були б придатні для кожного і на все життя.
Панацеєю д ... Читати далі »

Наше життя стрімке, цікаве та в ньому існує те, що люди цінять найбільше, бо його не можна придбати за гроші – це наше здоров’я.
«Нове покоління обирає здорове майбутнє» – саме під таким девізом пройшла акція до Всесвітнього Дня здоров’я, організована Роменським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
6 квітня 2011 року центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з кримінально-виконавчою інспекцією проведено заняття для неповнолітніх та молоді, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі на тему «Твоє здоров’я в твоїх руках», з метою активізації формування позитивної мотивації здорового способу життя, усвідомлення важливості розумного ставлення до свого здоров’я, узагальнення уявлення про шкідливий вплив алкоголю та наркотиків на організм людини.
7 квітня 2011 року акція продовжилася в ЗОШ-інтернат ім. О.А. Деревської. Надзвичайно корисним, цікавим та веселим було тренінгове заняття для учнів старших класів, яке включало в себе як розважальні так і інтелектуальні завдання. Діти показали свої знання та вміння щодо збереження свого здоров’я, швидко та правильно давали відповіді на поставлені запит ... Читати далі »

6 квітня 2011 року, з метою надання інформації, знання та формування практичних навичок з вибору професії, проектування професійної кар’єри, для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – випускників загальноосвітніх навчальних закладів району та їх опікунів, проведено навчальне заняття на тему: «Професія як основа життєвого успіху». Захід організовано та проведено службою у справах дітей Охтирської районної державної адміністрації та районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із міськрайонним центром зайнятості, відділом освіти Охтирської районної державної адміністрації, Охтирсько-Великописарівським об’єднаним військовим комісаріатом.
Проведено навчальне заняття з елементами тренінгу «Моя майбутня професія», бесіди та консультації щодо умов вступу до вищих військових навчальних закладів, послуг міськрайонного центру зайнятості по професійній орієнтації молоді, шляхів пошуку роботи, самостійного дорослого життя, організації виконання законодавства щодо опіки, піклування над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.
Для дітей розповсюджено буклети «Для випускника», листівки «Класифікація професій за типами» та «Сім кроків для постановки і досягнення цілей ... Читати далі »