Четвер, 2024-03-28, 1:09 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 29
28 квітня 2011 року Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з громадською організацією «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» за фінансової підтримки благодійного фонду «Розвиток України» на базі Роменського району проведено зустріч із прийомними батьками та батьками-вихователями Роменського, Липоводолинського, Недригайлівського районів та м. Ромни.
У привітальному слові заступник голови Роменської райдержадміністрації В.М. Татарінов зазначив, що на сьогодні влада робить усе можливе для того, щоб дитина жила й виховувалася в родині: сприяє національному усиновленню, підтримує прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, реалізує право кожної дитини на виховання та зростання у сім’ї. На місцях ці завдання виконують спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Захід проводився з метою соціальної підтримки та попередження професійного вигорання прийомних батьків, з метою недопущення повернення прийомних дітей до державних установ. На сьогодні штатна чисельність та фінансування центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Сумської області надзвичайно низькі, що призводить до зниження якості роботи, плинності навчених спеціалістів, і як наслідок – до виникнення пробл ... Читати далі »
Категория: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 734 | Добавил: VV | Дата: 2011-04-29 | Комментарии (0)

Життя щоденно ставить людину перед необхідністю вибору – прийняттям відповідальних рішень. І залежно від того, наскільки людина здатна пізнати світ і себе, свідомо визначити мету і підпорядкувати їй свою діяльність, залежить її життєвий шлях. А задумуватися над цим ми повинні якомога раніше.
26-27 квітня 2011 року працівниками Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено інформаційно-профілактичну роботу з питання попередження негативних проявів у молодіжному середовищі, пропаганди здорового способу життя, формування відповідальності за власні дії та вчинки. До роботи були залучені лікар-інфекціоніст та лікар-нарколог Сумської центральної районної лікарні, начальник Сумського районного управління юстиції, начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Сумського РВ УМВС.
Спеціалістами, при проведені бесід з учнівською молоддю, було зауважено, що людське життя і здоров’я – найбільші життєві цінності, вартість яких важко переоцінити. Відповідальне ставлення до їх збереження – найбільше, що людина може зробити для себе та оточуючих.
Лікар-нарколог наголосив на тому, що кожного року у світі у мільйонів людей виникають різні захворювання через паління, вживанн ... Читати далі »

Незважаючи на всі бурхливі й стрімкі зміни світу, цінностями на всі часи є батьківська любов, розуміння, справжня сім’я, яка захищає, забезпечує розвиток, готує до самостійного життя, робить щасливим і навчає бути ним.
28 квітня 2011 року консультпунктом Охтирського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що діє на базі пологово-гінекологічного відділення комунального закладу «Охтирська центральна районна лікарня», проведено інформаційно-просвітницький захід для вагітних жінок та жінок з новонародженими дітьми «За відповідальне батьківство».
Мета заходу – формування відповідального, усвідомленого батьківства, підготовка батьків до здійснення виховної функції сім’ї.
Для вагітних жінок та жінок з новонародженими дітьми, спеціалістами центру проведено бесіди на теми: «Повноцінний розвиток дитини», «Значення сімейних традицій у подружньому житті та вихованні дітей». Інспектор управління праці та соціального захисту населення Охтирської районної державної адміністрації надала присутнім консультації щодо державної допомоги сім’ям з дітьми та її цільового використання. Учасники заходу отримали індивідуальні консультації від спеціалістів. ... Читати далі »

Одним із провідних напрямків соціальної роботи є залучення молоді до вирішення різноманітних соціальних проблем спільноти на засадах волонтерства.
«Люди – основний ресурс волонтерства», – саме під такою назвою відбувся семінар-тренінг для організаторів волонтерської діяльності в навчальних закладах міста, державних та громадських організаціях.
«Серед ресурсів волонтерського руху перш за все можна виокремити людські ресурси, оскільки волонтерами є люди, які на засадах добровільності беруть участь в роботі державних та громадських організацій», зазначив у своєму зверненні до учасників семінару заступник міського голови В.Г. Дудко.
Під час семінару розглянуто основні принципи волонтерства, питання напрямків волонтерської діяльності, обговорено обов’язки волонтерів та організацій, які їх залучають.
Новиною для учасників семінару було ознайомлення з Законом України «Про волонтерську діяльність», ухвалений Верховною Радою України 19 квітня 2011 року, який на даний момент подано на підпис Президенту України.
Цього ж дня відбувся тренінг для молоді, яка активно ... Читати далі »

Проблеми громадянського виховання молоді – вічні проблеми, які знаходяться у центрі уваги педагогів, громадських, політичних діячів та інших спеціалістів.
З метою розширення зв’язків, спрямованих на здійснення соціальної роботи з різними категоріями сімей, захисту прав дітей, сім’ї та молоді, створення умов для їх нормального розвитку і виховання у сім’ях, реалізація спільних завдань суб’єктами соціальної роботи, 21 квітня 2011 року на базі Довжицької сільської ради спеціалізованим формуванням Охтирського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, проведено засідання круглого столу на тему «Захистимо дитину. Допоможемо сім’ї. Підтримаємо молодь».
У засіданні взяли участь спеціалісти служби у справах дітей Охтирської районної державної адміністрації, Охтирського міськрайонного центру зайнятості, Охтирського міськрайонного управління юстиції, працівники соціальної сфери Довжицької сільської ради.
Спеціалістами обговорено питання щодо формування правової культури особистості, становища та соціальних проблем сільських родин, молоді та дітей, соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, формування здорового с ... Читати далі »

В рамках тижня правових знань та з метою підтримки дітей-сиріт Шосткинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 21 квітня 2011 року було проведено круглий стіл для випускників із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування професійно-технічних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл міста на базі Центру медико-соціальної допомоги дітям та молоді «Клініка, дружня до молоді».
До круглого столу були залучені спеціалісти міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, управління освіти, Центру медико-соціальної допомоги дітям та молоді «Клініка, дружня до молоді», міськрайцентру зайнятості.
Спеціалісти порушували питання соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування щодо працевлаштування, забезпечення житлом, отримання соціальної допомоги, а також їх соціальної адаптації та підготовки до самостійного життя. Підіймалися питання захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які будуть вступати до вищих навчальних закладів у 2011 році а також ті, що продовжать навчання у професійно-технічних навчальних закладах та отримають подальшу освіту.
Спеціаліст «Клі ... Читати далі »