Середа, 2024-05-08, 2:41 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 11 » Всесвітній день здоров’я молодь відзначала під девізом «Врятуємо життя ...»
5:34 PM
Всесвітній день здоров’я молодь відзначала під девізом «Врятуємо життя ...»
7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я. Щороку цей день присвячений найактуальнішим проблемам медицини. У 2011 році цей день проходив під гаслом «Врятуємо життя...».
Саме цей девіз і взяв за основу Шосткинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді під час проведення акції «Врятуємо життя від наркотиків» на базі гуртожитку Шосткинського вищого професійного училища.
На питання учням «Що найважливіше – здоров’я чи гроші?» відповідь «здоров’я» була стовідсотковою. А на питання «Що ви робите для свого здоров’я кожного дня?», відповіді лунали не так одностайно.
А що ж таке здоров’я? Це широке і неоднозначне поняття, яке має безліч трактувань. Учні запропонували своє визначення терміну «фізичне здоров’я» – це і стан, і здібність, і енергія займатися тим, що нам необхідне, отримуючи при цьому задоволення і одужання без будь-якої допомоги. Можливо і таке визначення має право на існування. Не буває ж універсальної дієти, комплексу вправ або якогось позитивного мислення, які були б придатні для кожного і на все життя.
Панацеєю для всіх людей може бути тільки бажання бути здоровим. А звідси і виникає потреба в інформації по збереженню здоров’я. Саме з цією метою і була запрошена лікар-нарколог Центру медико-соціальної допомоги дітям та молоді «Клініка, дружня до молоді» Л.М. Терещенко, яка провела бесіду з проблем наркоманії.
Ми живемо в час масової епідемії куріння. Його фармакологічні властивості визнані аналогічним тим, які сприяють розвитку залежності від таких наркотиків, як героїн та кокаїн.
Також в ході акції було з’ясовано, що таке «хімічна залежність», її наслідки на організм людини та особистість людини у цілому. Більш детально познайомитися з «деградацією» наркозалежної людини учні мали змогу, переглянувши документальний фільм «Світ без наркотиків».
Фактори, які руйнують здоров’я, діють не ізольовано, а разом, взаємопов’язано. Це значно посилює їх негативний ефект. Згідно зі статистичними даними, у світі кожної хвилини від СНІД помирає 6 осіб; від алкоголю –кожні 15 секунд, від хвороб, пов’язаних з курінням – 1 людина кожні 6 секунд.
Спочатку негативні звички, а потім хвороби карають людей за їх легковажність і незнання. Тож чи варто розплачуватися життям за «бурхливу» молодість та її звички.
7 квітня – не тільки Всесвітній день здоров’я, а також Благовіщення Пресвятої Богородиці. Цього дня Господь «благословляє усяке дихання». Тож благослови нас, Пресвята Богородиця, на здоров’я!
Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 574 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]