П`ятниця, 2024-03-29, 2:11 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 20
19 квітня 2011 року на базі Сумського державного університету, який зініціював проведення Міжнародного форуму волонтерів, був проведений круглий стіл на тему: «Досвід волонтерської роботи навчальних закладів у сфері реалізації соціальних проектів». У ньому взяли участь представники волонтерського руху вищих навчальних закладів м. Суми, Сумської області, представники Південно-Західного державного університету (м. Курськ, Російська Федерація), директор Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Юріївна Шевченко та перший заступник начальника управління освіти і науки Ігор Федорович Козолуп.
Під час засідання учасники мали можливість обмінятися досвідом, знайти спільні точки дотику з волонтерським рухом вишів України та Росії, сприяти популяризації волонтерства, а також напрацювати спільні дії, акції та соціальні проекти.
Як зазначила директор Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Юріївна Шевченко: «Розвиток і підтримка волонтерського руху залишається одним із пріоритетних напрямків роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в мережі яких діють спеціалізовані формування «Школа волонтерів». Було запропоновано на базі обласного центру соціальних служб для сім’ї ... Читати далі »
Категория: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 512 | Добавил: VV | Дата: 2011-04-20 | Комментарии (0)

Девіантна поведінка, що розуміється як порушення соціальних норм, набрала в останні роки масовий характер і поставила цю проблему в центр уваги соціологів, соціальних працівників, працівників правоохоронних органів.
14 квітня 2011 року у приміщенні Сумської райдержадміністрації було проведено навчально-практичний семінар «Конфліктологічні аспекти роботи з важковиховуваними підлітками та молоддю» для спеціалістів Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та інспекторів кримінально-виконавчої інспекції.
До роботи було залучено докторанта кафедри психології НПУ ім. М.П. Драгоманова кандидата психологічних наук, доцента Галину Євгеніївну Улунову.
На занятті розглядалися питання щодо психологічних особливостей осіб з негативними девіаціями, методи та принципи спілкування з девіантами, формули конфлікту.
Більшу увагу учасники семінару приділили роботі з особами підліткового віку, бо ж підлітковий вік – це час становлення характеру. Саме в цей період вплив середовища, найближчого оточення виявляється з величезною силою. У цей час позначаються внутрішні труднощі перехідного віку, невизначеність соціального стану підлітків, про ... Читати далі »