П`ятниця, 2024-04-26, 3:16 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 29 » Зроби правильний вибір!
3:02 PM
Зроби правильний вибір!
Життя щоденно ставить людину перед необхідністю вибору – прийняттям відповідальних рішень. І залежно від того, наскільки людина здатна пізнати світ і себе, свідомо визначити мету і підпорядкувати їй свою діяльність, залежить її життєвий шлях. А задумуватися над цим ми повинні якомога раніше.
26-27 квітня 2011 року працівниками Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено інформаційно-профілактичну роботу з питання попередження негативних проявів у молодіжному середовищі, пропаганди здорового способу життя, формування відповідальності за власні дії та вчинки. До роботи були залучені лікар-інфекціоніст та лікар-нарколог Сумської центральної районної лікарні, начальник Сумського районного управління юстиції, начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Сумського РВ УМВС.
Спеціалістами, при проведені бесід з учнівською молоддю, було зауважено, що людське життя і здоров’я – найбільші життєві цінності, вартість яких важко переоцінити. Відповідальне ставлення до їх збереження – найбільше, що людина може зробити для себе та оточуючих.
Лікар-нарколог наголосив на тому, що кожного року у світі у мільйонів людей виникають різні захворювання через паління, вживання алкоголю та наркотиків. Та незважаючи на це, в той же час інші мільйони людей на Землі починають палити, вживати алкоголь та наркотики. Молодь, особливо підлітки, не задумуються над тим, як підкоряються поганим шкідливим звичкам, і як ці звички впливають на стан їхнього здоров’я. Позбутися шкідливих звичок надзвичайно важко. Тоді й приходить думка, а чи варто було починати?
Лікар-інфекціоніст зауважила, що здорова людина – це така людина, яка життєрадісно та охоче виконує обов’язки, які покладає на неї життя та повністю реалізовує свої фізичні та розумові здібності. Спосіб життя – це той чинник, який майже цілком залежить від нашої поведінки. Темпи поширення епідемії ВІЛ/СНІД, її невиліковність призвели до виходу хвороби за межі суто медичної проблеми. Наслідки епідемії сьогодні – це чисельні соціальні, морально-етичні питання, які постають перед суспільством.
Працівником кримінальної міліції та юристом було проведено індивідуальну роботу з дітьми групи ризику та їх батьками, а також з членами сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Проведення необхідних заходів стало одним із основних завдань суб’єктів соціальної роботи.
Бути дорослим, самостійним, цікавим – кому цього не хочеться! Але зрозуміло й інше: бути особистістю – це, перш за все, бути вільним, мати власну точку зору, бути незалежним від своїх звичок, а не підкорятися їм.
Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 555 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]