Субота, 2024-04-27, 6:31 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 21 » Третє тисячоліття – рабство існує
10:19 PM
Третє тисячоліття – рабство існує

Ті чинники, що сприяють торгівлі людьми стають дедалі актуальнішими в Україні: правова неграмотність громадян, політична нестабільність, недосконалість законів, бідність і звичайно, всім відомий, збройний конфлікт.

16 жовтня 2014 р. Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі міськрайонного центру зайнятості проведено відеолекторій «Третє тисячоліття – рабство існує».

У ході заходу учасників ознайомлено зі статистикою (близько 3-х мільйонів українців нелегально перебувають на заробітках за кордоном, 500 тис. з них потрапили в трудове чи сексуальне рабство, більше 80% жертв торгівлі людьми – це жінки, більше половини з них – неповнолітні, 18% постраждалих українців потрапляють у рабство завдяки своїм же друзям, партнерам, колегам, найбільше ризикованих оголошень – в Інтернеті, Україна є однією з основних постачальниць живого товару).

Також розглянуто форми, за якими відбувається торгівля людьми (з метою сексуальної експлуатації, використання у порнобізнесі, примусова праця,  використання у жебракуванні, з метою вилучення органів, проведення дослідів над людиною без її згоди, використання у збройних конфліктах,  втягнення у злочинну діяльність).

Після переглянутого відео, присутні висловили здивування, що багато дівчат добровільно погоджувались на неофіційну працю у секс-індустрії, не підозрюючи, що доведеться бути приниженими рабинями. Питання чи здогадувались героїні фільму, що їх чекає подібний шантаж, погрози, ненормований графік роботи, викликало жваву дискусію.

Учасників заходу застережено, що окрім всього іншого, небезпечним залишається використання дітей  у порнобізнесі та жебрацтві. І завдання нас, дорослих не залишатись байдужими, не проходити повз даної проблеми. Бо кожна людина вірить, що це може трапитися будь з ким, тільки не з ним. На жаль, в біду може потрапити будь-хто, від такого ніхто не застрахований.

В заключній частині зустрічі присутні дійшли загального висновку, що передусім варто пам’ятати народну мудрість: «Хто сам себе береже, того й лихо оминає». Якщо завчасно не потурбуватись про власну безпеку, можна дуже дорого за це заплатити, і в прямому, і в переносному розумінні. 

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 631 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]