Субота, 2024-04-27, 4:24 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 6 » «Родинний вогник» зібрав прийомні родини
0:08 AM
«Родинний вогник» зібрав прийомні родини

Вже стало доброю традицією проводити зустрічі для прийомних сімей. Так, 25 вересня 2014 року на базі Молодіжного центру соціального партнерства та творчості Шосткинський міський центр організував зустріч  «Родинний вогник», на яку було запрошено 8 прийомних сімей. «Як попередити стрес». Така тема заняття обрана не випадково. Події останніх місяців, які відбуваються в Україні, складна соціально-політична ситуація у суспільстві показали необхідність соціально-психологічного захисту сімей і окремих громадян.

Як допомогти пережити дітям та їх батькам травматичні події? Як надати кваліфіковану психологічну допомогу родинам? Як протистояти інформаційному стресу? На ці та багато інших питань прийомні батьки Шостки отримали відповіді під час тренінгу по антикризовому консультуванню. Тренінг проводила Евменова Тетяна Миколаївна практичний психолог Молодіжного центру соціального партнерства та творчості. Під час заняття учасники отримали базові теоретичні знання по роботі з посттравматичними стресовими розладами, а також оволоділи навичками проведення вправ по корекції та «утилізації» наслідків травм.

Психолог роз’яснила фізіологію протікання стресових розладів у людини та показала їхній вплив на психіку людини, продемонструвала відмінності між життєвими та випадковими кризами, видами травм та особливостями допомоги при їхніх різновидах. Під час практичного блоку батьки засвоїли покрокову схему допомоги.

Друга частина семінару присвячена проблема та досягненням прийомних сімей, обговоренню конкретних ситуацій, аналізу випадків та корекції поведінки батьків. Рекомендації психологів та самих прийомних батьків допомагають загальними зусиллями вирішувати нагальні питання, з якими стикаються прийомні батьки та діти.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 342 | Додав: VV | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]