П`ятниця, 2024-04-26, 9:51 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 23 » Профілактичні рейди допоможуть підліткам та дітям не стати жертвою «дорослого життя»
4:02 PM
Профілактичні рейди допоможуть підліткам та дітям не стати жертвою «дорослого життя»

Відповідно до доручення голови Роменської районної державної адміністрації «Про проведення профілактичних заходів щодо недопущення продажу дітям алкогольних та тютюнових виробів» № 24 від 18.10.2013.

Роменським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з працівником сектору кримінальної міліції у справах дітей Роменського МВ УМВС, спеціалістом служби у справах дітей Роменської районної державної адміністрації, державним соціальним інспектором управління соціального захисту населення Роменської районної державної адміністрації, спеціалістом відділу культури Роменської районної державної адміністрації,  спеціалістом управління освіти, молоді та спорту провели рейд-перевірку закладів дозвілля, громадських місць в населених пунктах Роменського району з метою виявлення фактів відвідування неповнолітніми розважальних закладів у вечірній та нічний час.

«Рівень дитячого алкоголізму з кожним роком зростає, – каже співробітник Роменського МВ УМВС Олег Орел. – У вечірній час у кафе та розважальних закладах можна побачити чимало неповнолітніх, які вживають слабоалкогольні напої, пиво або навіть горілку. Деякі з них уже мали проблеми через алкоголь з міліцією, потрапляли в лікарню. Проблема не тільки в тому, що діти наслідують своїх батьків, коли відпочивають, а й у тому, що алкоголь можуть купити на кожному кроці. Тому проводяться рейди, щоб покарати власників таких  кафе, магазинів та розважальних закладів, де дітей труять алкоголем».

Під час рейду першою точкою стало кафе, у залі для відвідувачів столики були напівпорожні, тільки декілька неповнолітніх пили сік та їли солодощі. У залі була відсутня табличка про заборону продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам до 18 років. Бармен запевнив, що хоч і відсутня табличка, але алкогольні напої і тютюнові вироби вони не продають. Далі учасники рейду відвідали ряд торгових точок, кафе та бари. Тут взагалі неповнолітніх не було. При розмові з продавцями всі запевняли, що алкоголь та тютюнові вироби дітям не продають, так як чули про великі штрафи. Під час рейду зайшли в кафе за столиком в якому сиділо четверо неповнолітніх хлопців. Але трохи поспілкувавшись з ними, вони розповіли, що вони займаються спортом, а до кафе зайшли, щоб випити кави. Власник закладу повідомила, що її заклад відвідують переважно ввечері дорослі. Усіх відвідувачів вона знає і не наважиться продати алкоголь неповнолітнім.

Загалом учасники рейду відвідали 4 кафе-бари та 4 торгових заклади, які знаходяться на території населених пунктів Роменського району. Грубих порушень, щодо продажу неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів виявлено не було.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 363 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]