Субота, 2024-04-20, 3:39 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 23

У червні 2014 року на базі Роменського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді відбулась декоративно-прикладна виставка дитячих робіт прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу до Міжнародного дня захисту дітей.

Захід проводився з метою виявлення і підтримки юних талантів та обдарувань, сприяння духовно-моральному, естетичному вихованню дітей, формуванню правової культури прийомних дітей та дітей-вихованців.

У процесі творчості дитина розвивається інтелектуально і емоційно, визначає своє ставлення до життя і своє місце в ньому, набуває досвіду колективної взаємодії, удосконалює навички роботи з різними інструментами і матеріалами, своє вміння володіти тілом, голосом, мовою і т.д. Чим більша палітра творчих технік у дитини, тим більш різносторонньою і вправною вона стає.

Сере ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 367 | Добавил: VV | Дата: 2014-06-23 | Комментарии (0)

З 19 по 20 червня 2014 року Шосткинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено цикл бесід з батьками дітей незахищених верств населення Шосткинського району на тему: «Конвенція про права дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах».

Враховуючи трагічні події, які мають місце у східних регіонах України, особливо щодо втягнення дітей у збройні конфлікти та з метою забезпечення прав і законних інтересів дітей, у ході проведення бесід працівниками  Шосткинського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді було проведено роз’яснення та надана інформація батькам щодо захисту дітей під час бойових дій, попередження вербування та використання дітей воєнізованими або збройними формуваннями.

Актуальність теми проведення циклу бесід була зумовлена тим, що діти, залишаючись вразливою категорією населення, незважаючи на зусилля більшості держав світу, залишаються основ ... Читати далі »


Відповідно до доручення голови Роменської районної державної адміністрації «Про проведення профілактичних заходів щодо недопущення продажу дітям алкогольних та тютюнових виробів» № 24 від 18.10.2013.

Роменським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з працівником сектору кримінальної міліції у справах дітей Роменського МВ УМВС, спеціалістом служби у справах дітей Роменської районної державної адміністрації, державним соціальним інспектором управління соціального захисту населення Роменської районної державної адміністрації, спеціалістом відділу культури Роменської районної державної адміністрації,  спеціалістом управління освіти, молоді та спорту провели рейд-перевірку закладів дозвілля, громадських місць в населених пунктах Роменського району з метою виявлення фактів відвідування неповнолітніми розважальних закладів у вечірній та нічний час.

«Рівень дитячого алкоголізму з кожним роком зр ... Читати далі »


Літо – період відпочинку дітей в оздоровчих таборах. 20.06.2014 працівниками Шосткинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведена соціально-профілактична робота в дитячому оздоровчому таборі «Лісовий». Діти прийняли участь у двох заходах: «Веселе дитинство» та «Як стати справжнім другом». Загадки на логіку, вправи на спритність, на розвиток усного зв’язного мовлення та невербальних методів пояснення слів не залишили байдужими навіть боязких та сором’язливих дітлахів. Головна мета заходів – гарний настрій та розвиток здібностей – була досягнута.


Літо в усіх асоціюється з теплом, добрим настроєм і, безперечно, літнім відпочинком. Саме в цей період більшість школярів перебуває в пришкільних оздоровчих таборах. Але, як відомо, відпочинок повинен бути не лише приємним, але й корисним. Тому профілактично-просвітницька робота, яку проводить Роменський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в навчальних закладах району під час навчального року продовжувалась  в пришкільних таборах. Вона включала різноманітні заняття соціально-профілактичного змісту, які спонукали дітей до вибору на користь здорового способу життя та відмови від шкідливих звичок.

З метою виконання розпоряджень голови Сумської обласної державної адміністрації від 15.05.2014 № 187-ОД «Про організацію оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей, учнівської та студентської молоді влітку 2014 року», голови Роменської районної державної адміністрації від 27.05.2014 № 151-ОД «Про організацію оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей, учнівської та студентської молоді влітку 2014 року»,  Ро ... Читати далі »


Довгоочікуване дітворою літо у самому розпалі, а тому на часі гостро стоїть питання організації відпочинку, оздоровлення та змістовного дозвілля школярів.

Працівниками Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щороку проводяться різноманітні заходи у пришкільних таборах, переважна більшість з яких гостинно відчиняє двері на початку червня. До роботи залучаються волонтери центру – студенти Роменського коледжу КНЕУ – майбутні соціальні працівники. Студенти підготували та провели вуличні ігротеки «Знай свої права та поважай права інших». Мета заходу: розповісти школярам про їхні права й свободи, визначені Конвенцією; навчити правильно реалізовувати свої права; виховувати в дітей поважне ставлення до власної особистості та інших.

За допомогою віршів, ілюстрованих казок та рольових ігор, дітей було ознайомлено із взаємовідносинами особистості та оточуючого світу. Учнів поінформували про такі невід ... Читати далі »


З метою профілактики негативних явищ серед учнівської молоді та формування навичок здорового способу життя 20.06.2014 Глухівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі заміського оздоровчого дитячо-юнацького табору «Сонячний» на І зміні була проведена акція «За здоровий спосіб життя».

На початку заходу виступила головний спеціаліст центру Разіна Т.В., яка ознайомила присутніх про напрямки роботи Глухівського МЦСССДМ та про послуги, які можуть отримати діти в центрі при виникненні різних проблем. Лікарем-гінекологом – Монжай Г.О. була прочитана лекція «Ми за здоровий спосіб життя», потім фахівцем із соціальної роботи Глухівського МЦСССДМ, Мухою О.О., проведений тренінг «Здоровий спосіб життя – це модно!».

Нині серед молоді України досить поширеним явищем стало тютюнокуріння, вживання алкоголю й наркотиків та небезпечна статева поведінка. Баж ... Читати далі »