Субота, 2024-04-27, 0:44 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 6 » Попередження насильства в сім’ї
0:24 AM
Попередження насильства в сім’ї

Насильство в сім’ї – одна з найбільш поширених у світі форм порушення прав людини. Проблема сімейного насильства надзвичайно важлива передусім тому, що сім'я є основою суспільства і повинна перебувати під особливим захистом держави. Насильство й жорстокість у сім'ї не лише руйнують гармонію і злагоду в ній, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом.

Вперше в національному законодавстві поняття насильства в сім’ї закріплено в Законі України «Про попередження насильства в сім’ї».

Цим же законом визначено органи, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, їхні повноваження та відповідальність осіб, які вчинили насильство в сім’ї.

Здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, протидія та запобігання будь-яким його проявам, надання соціальної допомоги особам, які потерпають від насильства в сім’ї, – один з напрямків роботи Глухівського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

За 9 місяців 2014 року до центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшло 29 повідомлень стосовно насильства в сім`ї. Центром СССДМ вживаються відповідні заходи для забезпечення своєчасного реагування та недопущення в сім'ях випадків насильства, проводяться спільні соціальні інспектування в сім'ї з представниками правоохоронних органів, управління соціального захисту населення під час якого складається акт з'ясування обставин вчинення насильства в сім'ї або реальної загрози його вчинення. Особі, що постраждала від насильства роз'яснюються її права та коло дій, надається необхідна допомога.

Сьогодні кожен з нас має сказати «Ні! Насильству» у власній родині. Адже сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому житті. Місце, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку. Пошана один до одного, взаєморозуміння, орієнтування на мирне рішення конфлікту можуть забезпечити благополуччя і згоду в сім’ї, а відповідно і добробут держави в цілому.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 440 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]