Середа, 2024-05-15, 3:20 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Який загадкове життяу своїй грандіозній картині – поєднання людських всесвітів. Кожен із нас відрізняється один від одного зовнішністю, темпераментом, кольором шкіри, здібностями і найголовніше – своїм внутрішнім світом. Я такий же, як і всі, і я ні на кого не схожий. Я один – єдиний такий. Мій внутрішній світ неповторний, яким би він не був. Так само є неповторним світ тих, хто поруч зі мною. 

У 2-В та 2-Г класах Глухівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 6 під керівництвом Шум С.О. та Ільченко О.В. спільно з Глухівським міським центром соціальних служб длясім’ї, дітей та молоді пройшла виховна година на тему «Усі ми різні – усі ми рівні». Метою заходу було формування в дітей поняття такої важливої соціальної категорії як «ґендер»; виховання засад рівності та поваги до прав і свобод дівчаток та хлопчиків. Діти з задоволенням брали участь у виховній годині, малювали автопортрети, підкреслюючи свою індивідуальність, дарували один одному свої «сердечка» з побажаннями, робили висновки про рівність прав хлопчиків та ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 486 | Добавил: VV | Дата: 2015-02-10 | Комментарии (0)

30 січня 2015 року відбулося засідання районної комісії з питань соціальної роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах за головуванням керівника апарату Ямпільської районної державної адміністрації Лящевської С.А. На порядок денний винесені питання взаємодії суб’єктів соціальної роботи з приводу насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми та діяльності з іншими вразливими категоріями сімей.

За результатами засідання призначено соціальний супровід родині неповнолітньої вагітної з метою запобігання ризику відмови від новонародженої дитини та соціальної підтримки.


На виконання плану роботи на 2015 рік та з метою забезпечення організації виконання Порядку взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах в приміщенні Краснопільської районної дитячої бібліотеки Краснопільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 30 січня 2015 року проведений круглий стіл на тему: «Міжвідомча між суб’єктами соціальної роботи». В роботі круглого столу взяли участь представники служби у справах дітей, управління соціального захисту населення, відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської районної державної адміністрації, медичних установ району та правоохоронних органів.

В ході круглого столу були розглянуті питання щодо роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді по зосередженню на ранньому виявленні сімейних криз з метою надання необхідної допомоги у вирішенні проблем (збереженні сімейного середовища для дитини, запобіганні вилученню дітей із сімей, допомозі соціально неадаптованим сім’ям у набутті навичок відп ... Читати далі »


Протягом грудня 2014 та січня 2015 року. Краснопільський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді  за підтримки Сумської обласної організації «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» надав гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам, які тимчасово проживають у Краснопільському районі. Даний проект проходить за підтримки Міжнародної організації Міграції в Україні.

За попередньо обробленими анкетами найбільш нужденним переселенцям з Донецької та Луганської областей наданий теплий одяг, ковдри, постільна білизна, ліки, засоби гігієни, обігрівачі та проведено роботу по завезенню твердого палива (дров). Також вище вказані особи мали можливість отримати комплекс соціальних послуг, а саме інформацію щодо соціальних допомог, супроводження до об’єктів соціальної сфери, допомоги по влаштуванню дітей до дошкільних навчальних закладів, вирішення побутових ситуацій.

Робота в щодо надання гумані ... Читати далі »


30 січня 2015 року Роменським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено чергове засідання групи взаємопідтримки для прийомних батьків та батьків-вихователів. Головною метою даного зібрання є здійснення соціальної підтримки, попередження виникнення обставин, які перешкоджають функціонуванню прийомних сімей та ДБСТ, підтримання емоційного стану, отримання нових знань щодо методів та стилів виховання.

На засіданні був присутній начальник управління соціального захисту Роменської РДА Даценко О.М., який запросив прийомних батьків, батьків-вихователів звертатися до спеціалістів управління в разі виникаючих питань щодо виплат щомісячної соціальної допомоги та грошового забезпечення, призначення пільг. Спеціаліст Наталія Тихенко в ході тренінгу «Попередження емоційного вигорання» надала рекомендації батькам щодо подолання синдрому емоційного вигорання прийомних батьків та батьків-вихователів.

Директ ... Читати далі »


21 січня 2015 року спеціалісти Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організували та провели захід для вагітних жінок та породіль на тему: «Добробут сім’ї – міцна держава» при пологовому відділенні Роменської центральної районної лікарні. Захід був проведений з метою формування та усвідомлення цінності сім’ї, як запоруки процвітання та добробуту держави, формування у жінок громадської активність, соціально значущих якостей, пов’язаних із захистом інтересів своєї родини, реалізації особистого потенціалу на благо української держави.

У кожної вагітної жінки чи породілі була змого висловити свою думку та прийняти активну участь в обговоренні питання уникнення можливих протиріч та збереження сім’ї. Також, жінки були проінформовані про послуги, які, за необхідності, можливо в подальшому отримати в Роменському районному центрі для сім’ї, дітей та молоді. Крім того, всі учасники отримали інформаційні буклети та листівки відповідної тематики.


Підлітковий алкоголізм є сьогодні однією з найсерйозніших соціально-педагогічних проблем. Ця проблема має глибокі культурні, політичні та соціально-економічні коріння, і для прийняття ефективних заходів її подолання необхідно знати історію цієї проблеми та шукати шляхи порятунку від неї.

Результати аналізу основних причин, що зумовлюють вживання алкоголю неповнолітніми, свідчать, що для більшості підлітків це є прагнення до незалежності та самоутвердження, наслідування прикладу старших (у тому числі батьків). Напружена психологічна атмосфера і часті конфлікти у сім’ї та непорозуміння між батьками та дітьми.

Так, з метою профілактики девіантної поведінки серед учнівської молоді 23 січня 2015 року в рамках роботи спеціалізованого формування «Мобільно консультативного пункту соціальної роботи у сільській місцевості» спеціалісти Роменського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді організували та провели ... Читати далі »


Цікаве життя людини. Хтось народжується щасливим, комусь доводиться пережити складні обставини долі, але є і такі долі, коли не має змоги щось змінити самому. Саме дитячі долі в руках дорослих, і тому важко переживати за дітей, чиє життя понівечено та з самого початку зруйновано. Відсутність батьківського тепла, маминої колиски на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних – все це є життя дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Ці діти живуть в інтернатах, мають одяг та їжу, в літку вони відпочивають в оздоровчих таборах, але єдине – їх  ніхто не чекає, і нікому пожалітись про забитий сінець чи успіх у спортивних змаганнях. Саме тому, наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт. Одна з них – це прийомна сім’я.

Часто, люди які виростили своїх власних дітей та мають ще достатньо сили та виховного потенціалу задумуються про те, щоб взяти на виховання «чужу» дитину. З нашого досвіду, населення мало що знає про те, куди звернутися, які вимоги та взагалі, що для цього треба зробити. Отже, ця с ... Читати далі »


Щороку 29 січня відзначається День пам’яті Героїв Крут, присвячений події, що відбулася у 1918 році, яка стала одночасно трагічною та героїчною сторінкою в історії Української революції 1917-1921 років.

З метою патріотичного виховання та формування свідомості громадянина своєї держави сектором у справах молоді та спорту Липоводолинської РДА та Липоводолинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведений тематичний захід з молоддю селища на базі районної дитячо-юнацької спортивної школи.

Організатори заходу розповіли про історію трагічних подій що відбулися під Крутами, що на Чернігівщині.


« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 92 93 »