П`ятниця, 2024-04-26, 10:42 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 9 » Алкоголь – наш згубний ворог
11:00 PM
Алкоголь – наш згубний ворог

Підлітковий алкоголізм є сьогодні однією з найсерйозніших соціально-педагогічних проблем. Ця проблема має глибокі культурні, політичні та соціально-економічні коріння, і для прийняття ефективних заходів її подолання необхідно знати історію цієї проблеми та шукати шляхи порятунку від неї.

Результати аналізу основних причин, що зумовлюють вживання алкоголю неповнолітніми, свідчать, що для більшості підлітків це є прагнення до незалежності та самоутвердження, наслідування прикладу старших (у тому числі батьків). Напружена психологічна атмосфера і часті конфлікти у сім’ї та непорозуміння між батьками та дітьми.

Так, з метою профілактики девіантної поведінки серед учнівської молоді 23 січня 2015 року в рамках роботи спеціалізованого формування «Мобільно консультативного пункту соціальної роботи у сільській місцевості» спеціалісти Роменського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді організували та провели відео-лекторій на тему: «Алкоголь наш – згубний ворог», у якому прийняли участь учні 7 класу Бобрицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Після перегляду матеріалу учні дійшли висновку що, основна небезпеки вживання і зловживання спиртними напоями, особливо у підлітковому та юнацькому віці, полягає у виникненні алкогольної залежності, яка поступово переходить у тяжкі захворювання – алкоголізм – і проявляється у необоротному ураженні нервової системи та всіх органів і систем. У підлітка прослідковується девіантна поведінка, байдужість до оточуючих та до власного життя. Крім того, учням було запропоновано пройти опитувальник щодо обізнаності у шкоді, яку завдає алкоголізм. Наприкінці заходу всі учасники отримали буклети та листівки.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 417 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]