Четвер, 2024-04-18, 12:05 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 09

30 січня 2015 року Роменським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено чергове засідання групи взаємопідтримки для прийомних батьків та батьків-вихователів. Головною метою даного зібрання є здійснення соціальної підтримки, попередження виникнення обставин, які перешкоджають функціонуванню прийомних сімей та ДБСТ, підтримання емоційного стану, отримання нових знань щодо методів та стилів виховання.

На засіданні був присутній начальник управління соціального захисту Роменської РДА Даценко О.М., який запросив прийомних батьків, батьків-вихователів звертатися до спеціалістів управління в разі виникаючих питань щодо виплат щомісячної соціальної допомоги та грошового забезпечення, призначення пільг. Спеціаліст Наталія Тихенко в ході тренінгу «Попередження емоційного вигорання» надала рекомендації батькам щодо подолання синдрому емоційного вигорання прийомних батьків та батьків-вихователів.

Директ ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 577 | Добавил: VV | Дата: 2015-02-09 | Комментарии (0)

21 січня 2015 року спеціалісти Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організували та провели захід для вагітних жінок та породіль на тему: «Добробут сім’ї – міцна держава» при пологовому відділенні Роменської центральної районної лікарні. Захід був проведений з метою формування та усвідомлення цінності сім’ї, як запоруки процвітання та добробуту держави, формування у жінок громадської активність, соціально значущих якостей, пов’язаних із захистом інтересів своєї родини, реалізації особистого потенціалу на благо української держави.

У кожної вагітної жінки чи породілі була змого висловити свою думку та прийняти активну участь в обговоренні питання уникнення можливих протиріч та збереження сім’ї. Також, жінки були проінформовані про послуги, які, за необхідності, можливо в подальшому отримати в Роменському районному центрі для сім’ї, дітей та молоді. Крім того, всі учасники отримали інформаційні буклети та листівки відповідної тематики.


Підлітковий алкоголізм є сьогодні однією з найсерйозніших соціально-педагогічних проблем. Ця проблема має глибокі культурні, політичні та соціально-економічні коріння, і для прийняття ефективних заходів її подолання необхідно знати історію цієї проблеми та шукати шляхи порятунку від неї.

Результати аналізу основних причин, що зумовлюють вживання алкоголю неповнолітніми, свідчать, що для більшості підлітків це є прагнення до незалежності та самоутвердження, наслідування прикладу старших (у тому числі батьків). Напружена психологічна атмосфера і часті конфлікти у сім’ї та непорозуміння між батьками та дітьми.

Так, з метою профілактики девіантної поведінки серед учнівської молоді 23 січня 2015 року в рамках роботи спеціалізованого формування «Мобільно консультативного пункту соціальної роботи у сільській місцевості» спеціалісти Роменського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді організували та провели ... Читати далі »


Цікаве життя людини. Хтось народжується щасливим, комусь доводиться пережити складні обставини долі, але є і такі долі, коли не має змоги щось змінити самому. Саме дитячі долі в руках дорослих, і тому важко переживати за дітей, чиє життя понівечено та з самого початку зруйновано. Відсутність батьківського тепла, маминої колиски на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних – все це є життя дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Ці діти живуть в інтернатах, мають одяг та їжу, в літку вони відпочивають в оздоровчих таборах, але єдине – їх  ніхто не чекає, і нікому пожалітись про забитий сінець чи успіх у спортивних змаганнях. Саме тому, наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт. Одна з них – це прийомна сім’я.

Часто, люди які виростили своїх власних дітей та мають ще достатньо сили та виховного потенціалу задумуються про те, щоб взяти на виховання «чужу» дитину. З нашого досвіду, населення мало що знає про те, куди звернутися, які вимоги та взагалі, що для цього треба зробити. Отже, ця с ... Читати далі »


Щороку 29 січня відзначається День пам’яті Героїв Крут, присвячений події, що відбулася у 1918 році, яка стала одночасно трагічною та героїчною сторінкою в історії Української революції 1917-1921 років.

З метою патріотичного виховання та формування свідомості громадянина своєї держави сектором у справах молоді та спорту Липоводолинської РДА та Липоводолинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведений тематичний захід з молоддю селища на базі районної дитячо-юнацької спортивної школи.

Організатори заходу розповіли про історію трагічних подій що відбулися під Крутами, що на Чернігівщині.


В наш час гостро постало питання надання допомоги сім’ям з дітьми, які переміщені з тимчасово окупованих територій України.

З метою надання гуманітарної допомоги родинам переселенців, які опинились в складних життєвих обставинах та перебувають на обліку Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, директор центру Валентина Жогло звернулись до «Професійної ліги соціальних працівників Сумщини» з проханням надати матеріальну допомогу  в рамках реалізації проекту «Міграція для загального блага». Даний проект проходить за підтримкою Міжнародної організації Міграції в Україні.

27 січня 2015 року до Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді завітали Голова Правління «Професійної ліги соціальних працівників Сумщини» Глоба Едуард Володимирович та директор Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ... Читати далі »


22 січня Україна святкує День Соборності. Це особливе свято покликане нагадати нам, що в якому б куточку країни ми не мешкали, якою би мовою не спілкувалися, яких релігійних або політичних переконань не дотримувалися, наші серця об’єднані любов’ю до України.

І щоб підтримати ідею свята Липоводолинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, службою у справах дітей Липоводолинської РДА, сектором у справах молоді та спорту з вихованцями районного будинку для дітей та юнацтва був проведений символічний флешмоб до Дня Соборності України «Поділись своєю мрією». В ході заходу діти писали свої мрії та побажання нашій Батьківщині та відпускали кульки у небо.


У 2015 році з прийомних родин Шосткинського району в самостійну дорогу вирушать троє прийомних дітей-випускників. Саме з метою формування практичних навичок з вибору професії, проектування професійної кар’єри, обрання професії у відповідності з особистими можливостями 22 січня 2015 року працівниками Шосткинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано та проведено заняття з елементами тренінгу «Вибір професії – крок у доросле життя».

Перехід до самостійного життя – важливий момент для будь-якої молодої людини.

Підготовка до самостійного життя дітей-сиріт та дітей, що залишилися без батьківського піклування, завжди була гострою соціальною проблемою. Процес набуття навичок самостійності пов’язаний із серйозними стресами та переживаннями, супроводжується труднощами і не завжди проходить успішно.

... Читати далі »


Важливою складовою частиною системи правового виховання є робота по попередженню правопорушень серед неповнолітніх.

Саме тому 23 січня 2015 року Лебединським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом з районним підрозділом кримінально-виконавчої інспекції був проведений відеолекторій «Знаючи права, пам’ятай про наслідки!» для учнів старших класів ЗОШ І-ІІІ ст. № 5.

Учні мали змогу переглянути фільм про випрані дитячі колонії, а також задати запитання і отримати грунтовні відповіді.


23 січня 2015 р. Глухівський міський та Глухівський районний центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Сумською обласною організацією «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» надали чергову гуманітарну допомогувнутрішньо переміщеним особам, які проживають у м. Глухові та Глухівському районі. Даний проект проходить за підтримкою Міжнародної організації Міграції в Україні.

За попередньо обробленими анкетами допомогу (теплий одяг, ковдри, постільна білизна, ліки, засоби гігієни, обігрівачі та інші речі) отримали сім’ї переселенців з Донецької та Луганської областей.


Нині серед молоді України досить поширеними явищами стали тютюнокуріння, вживання алкоголю й наркотиків та небезпечна статева поведінка. Бажання йти в ногу з часом спонукає молодих людей до прийняття моделі модного і стильного життя, яке для багатьох з них пов’язується із згаданими явищами.

З метою профілактики негативних явищ серед учнівської молоді та формування навичок здорового способу життя Глухівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та лікарем Глухівської ЦРЛ на базі ЗОШ№1, ЗОШ №2, ЗОШ №3 був проведений захід «За здоровий спосіб життя» для учнів 9-х та 8-х класів.

На початку заходу виступила головний спеціаліст центру Разіна Т.В., яка ознайомила присутніх про напрямки роботи Глухівського МЦСССДМ та про послуги, які можуть отримати діти в центрі при виникненні різних проблем.

... Читати далі »


21 січня 2015 року в приміщенні Сумської обласної філармонії було проведено обласне свято «Щаслива родина – міцна Україна».

Свято було присвячене багатодітним родинам в яких виховується 5 і більше дітей та родинам загиблих в АТО. Метою заходу було відродження та популяризації цінностей багатодітної родини, створення умов для всебічного розвитку дітей з багатодітних та загиблих в АТО сімей, збереження народних традицій та історичної спадщини.

Організаторами даного заходу виступили Сумський обласний благодійний фонд «Милосердя» та Департамент соціального захисту населення Сумської ОДА.

Свято включало в себе виставку дитячих та батьківських робіт, благодійний концерт, на якому вшанували всі присутні сім’ї та святкову вечерю з нагоди свята.

... Читати далі »