П`ятниця, 2024-04-19, 1:28 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 17

Протягом багатьох років організацією уроків мужності, зустрічами з учасниками афганських подій займається Сумський міський центр соціальних служб для сім'ї,  дітей та молоді. «Такі культурно-масові заходи військово-патріотичного спрямування, як вечори-реквієми, зустрічі з ветеранами, військовими-афганцями, екскурсії в військові частини, уроки мужності в якості різновиду соціальної роботи з молоддю, є цінною формою виховної діяльності», – зазначає головний спеціаліст Наталія Скрипченко. Реалії сьогодення в Луганській та Донецькій областях внесли нові корективи в життя кожного українця...

11 лютого 2015 р. в Міжрегіональному центрі професійно-технічної освіти та інноваційних технологій в м. Суми відбулася довгоочікувана зустріч студентів з учасником АТО Олександром Бойком.

Олександр розповів про дуже складну військову ситуацію, голод, розпач, беззаконня, яке процвітають на Сході. Але мужність і героїзм українських б ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 468 | Добавил: VV | Дата: 2015-02-17 | Комментарии (0)

Підлітковий вік, це один із найцікавіших і дуже важливих періодів у житті – період, коли людина стає дорослою. Під впливом статевих гормонів тіло починає змінюватися. Разом з ним змінюється психіка, бажання, інтереси, захоплення. Це період, коли в життя входять нові звички і заняття, це період нових зустрічей та знайомств. Але, крім радості, в цей час можна зустрітися і з прикростями та неочікуваними проблемами.

Щоб цих прикростей було як найменше, Лебединським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 13 лютого 2015 року для неповнолітніх, які перебувають на обліку в кримінально-виконавчій інспекції було проведено годину спілкування на тему: «Разом до здорового майбутнього» з питань статевого виховання, профілактики небажаної вагітності, інфекцій, що передаються статевим шляхом, збереження репродуктивного та сексуального здоров’я, підготовки до створення сім’ї.


Як не прикро визнавати, проте для кожного з нас не секрет, що одна з найбільш актуальних та глобальних проблем людства – є саме така смертельно-небезпечна інфекційна хвороба як СНІД.

На виконання плану роботи на 2015 рік та з метою підвищення рівня обізнаності учнівської молоді Краснопільської ЗОШ I-III ступенів працівниками Краснопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено профілактично-виховні бесіди за темами «ВІЛ/СНІД та її наслідки», «Прояви ВІЛ-інфекції», «Шляхи зараження».

Під час групових заходів, учнівська молодь мала змогу отримати змістовну та життєво-необхідну інформацію про ВІЛ-інфекцію та її наслідки. Також серед учнів 8 та 9 класів забезпечено проведення анкетування та тему «Що ти знаєш про ВІЛ?»


13.02.2015 року Шосткинським районним центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді було ініційовано та проведено робочу зустріч працівників районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і акушерсько-гінекологічної служби Шосткинської центральної районної лікарні.

Материнство і дитинство належать до соціальних феноменів, які найбільш чутливі до соціально-економічних перетворень в суспільстві. Свідченням цього є велика кількість дітей, які зростають поза межами рідної сім’ї, високий показник відмов породіль від немовлят. До економічних чинників такого явища додаються морально-етичні та психологічні. Стан сучасної сім’ї й суспільного життя загалом, зміна ціннісних орієнтацій українців щодо створення та функціонування сім’ї, збільшення випадків домашнього насильства призводять до поширення дитячої бездоглядності, соціального сирітства.

В останні роки в Україні сформувався новий напрям соціально- ... Читати далі »


Сумським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі Сумської обласної бібліотеки ім. Н.К.Крупської спільно із кримінально-виконавчою інспекцією було проведено патріотичний захід «За честь і волю України» для неповнолітніх, засуджених до покарань не пов’язаних із позбавленням волі. Цей захід було проведено до Дня пам’яті бою під Крутами з метою виховання у підлітків почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого, розвитку мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Батьківщини.

Спеціалісти Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та співробітники Сумської обласної бібліотеки ознайомили присутніх із безсмертним подвигом трьохсот українських студентів, які віддали своє життя у нерівному бою за незалежність Батьківщини. Подвигом, який для багатьох українців є сьогодні прикладом відданості та глибокого патріотизму. Інспектор кримінально-виконавчої інспекції акцентувала увагу на тому, що цей бій став символом боротьби за свободу украї ... Читати далі »


Серед найголовніших порушень прав людини у сучасному світі актуальним є злочин, який має назву «торгівля людьми». Відповідно до статті 3 Конституції України «людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю». Тому торгівля людьми є грубим порушенням прав і свобод людини, що карається законом.

Одним із видів торгівлі людьми є примусова праця. Низькі заробітки більшої частини населення, загальне зниження життєвого рівня та матеріальна незабезпеченість, недостатня кількість робочих місць, особливо для молоді, стають поштовхом для пошуку роботи за кордоном. Мало хто із тих, що виїжджають на заробітки, усвідомлюють, що потрібно ретельно дбати про свою безпеку, уважно читати умови трудового договору та умови праці.

У напрямку попередження торгівлі людьми та надання психологічної допомоги потерпілим особам успішно працюють державні та громадські організації. ... Читати далі »


Здавалося б, людство давно забуло про явище работоргівлі, яке більшість з нас асоціюють з давньою та середньовічною історією – кріпацтвом, «чорним рабством» та іншими подібними явищами. Проте, як свідчать факти, работоргівля є цілком сучасною реалією, чиє існування має потужне економічне підґрунтя. Ця проблема має глобальний характер, адже постраждати від торгівлі людьми може людина будь-якого віку, статі, походження, з будь-якою освітою і рівнем достатку.

Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати кращої долі, добру роботу.

З метою протидії торгівлі людьми та отримання рекомендацій щодо запобігання даного явища Глухівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі медичного училища, професійно педагогічного кол ... Читати далі »


У соціальній роботі важливо не тільки вчасно виявити складні життєві обставини, допомогти сім’ї їх подолати, а й запобігти їх виникненню. Для цього потрібно формувати родинні цінності, пропагандувати здоровий спосіб життя, створювати умови для задоволення інтересів і культурних потреб сімей, надавати отримувачам соціальних послуг повну інформацію про зміст і види соціальних послуг. Тож, 20 січня 2015 року працівниками Білопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі кримінально-виконавчої інспекції для неповнолітніх, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, була проведена бесіда: «Вживання наркотиків. Профілактика наркоманії».

Наркоманія – складна проблема для суспільства. Вона вражає юнаків та молодь, збільшує кількість правопорушень. Тому, в усіх країнах існують ... Читати далі »