Неділя, 2024-05-19, 2:23 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

В наш час гостро постало питання надання допомоги сім’ям з дітьми, які переміщені з тимчасово окупованих територій України.

З метою надання гуманітарної допомоги родинам переселенців, які опинились в складних життєвих обставинах та перебувають на обліку Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, директор центру Валентина Жогло звернулись до «Професійної ліги соціальних працівників Сумщини» з проханням надати матеріальну допомогу  в рамках реалізації проекту «Міграція для загального блага». Даний проект проходить за підтримкою Міжнародної організації Міграції в Україні.

27 січня 2015 року до Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді завітали Голова Правління «Професійної ліги соціальних працівників Сумщини» Глоба Едуард Володимирович та директор Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 456 | Добавил: VV | Дата: 2015-02-09 | Комментарии (0)

22 січня Україна святкує День Соборності. Це особливе свято покликане нагадати нам, що в якому б куточку країни ми не мешкали, якою би мовою не спілкувалися, яких релігійних або політичних переконань не дотримувалися, наші серця об’єднані любов’ю до України.

І щоб підтримати ідею свята Липоводолинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, службою у справах дітей Липоводолинської РДА, сектором у справах молоді та спорту з вихованцями районного будинку для дітей та юнацтва був проведений символічний флешмоб до Дня Соборності України «Поділись своєю мрією». В ході заходу діти писали свої мрії та побажання нашій Батьківщині та відпускали кульки у небо.


У 2015 році з прийомних родин Шосткинського району в самостійну дорогу вирушать троє прийомних дітей-випускників. Саме з метою формування практичних навичок з вибору професії, проектування професійної кар’єри, обрання професії у відповідності з особистими можливостями 22 січня 2015 року працівниками Шосткинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано та проведено заняття з елементами тренінгу «Вибір професії – крок у доросле життя».

Перехід до самостійного життя – важливий момент для будь-якої молодої людини.

Підготовка до самостійного життя дітей-сиріт та дітей, що залишилися без батьківського піклування, завжди була гострою соціальною проблемою. Процес набуття навичок самостійності пов’язаний із серйозними стресами та переживаннями, супроводжується труднощами і не завжди проходить успішно.

... Читати далі »


Важливою складовою частиною системи правового виховання є робота по попередженню правопорушень серед неповнолітніх.

Саме тому 23 січня 2015 року Лебединським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом з районним підрозділом кримінально-виконавчої інспекції був проведений відеолекторій «Знаючи права, пам’ятай про наслідки!» для учнів старших класів ЗОШ І-ІІІ ст. № 5.

Учні мали змогу переглянути фільм про випрані дитячі колонії, а також задати запитання і отримати грунтовні відповіді.


23 січня 2015 р. Глухівський міський та Глухівський районний центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Сумською обласною організацією «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» надали чергову гуманітарну допомогувнутрішньо переміщеним особам, які проживають у м. Глухові та Глухівському районі. Даний проект проходить за підтримкою Міжнародної організації Міграції в Україні.

За попередньо обробленими анкетами допомогу (теплий одяг, ковдри, постільна білизна, ліки, засоби гігієни, обігрівачі та інші речі) отримали сім’ї переселенців з Донецької та Луганської областей.


Нині серед молоді України досить поширеними явищами стали тютюнокуріння, вживання алкоголю й наркотиків та небезпечна статева поведінка. Бажання йти в ногу з часом спонукає молодих людей до прийняття моделі модного і стильного життя, яке для багатьох з них пов’язується із згаданими явищами.

З метою профілактики негативних явищ серед учнівської молоді та формування навичок здорового способу життя Глухівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та лікарем Глухівської ЦРЛ на базі ЗОШ№1, ЗОШ №2, ЗОШ №3 був проведений захід «За здоровий спосіб життя» для учнів 9-х та 8-х класів.

На початку заходу виступила головний спеціаліст центру Разіна Т.В., яка ознайомила присутніх про напрямки роботи Глухівського МЦСССДМ та про послуги, які можуть отримати діти в центрі при виникненні різних проблем.

... Читати далі »


21 січня 2015 року в приміщенні Сумської обласної філармонії було проведено обласне свято «Щаслива родина – міцна Україна».

Свято було присвячене багатодітним родинам в яких виховується 5 і більше дітей та родинам загиблих в АТО. Метою заходу було відродження та популяризації цінностей багатодітної родини, створення умов для всебічного розвитку дітей з багатодітних та загиблих в АТО сімей, збереження народних традицій та історичної спадщини.

Організаторами даного заходу виступили Сумський обласний благодійний фонд «Милосердя» та Департамент соціального захисту населення Сумської ОДА.

Свято включало в себе виставку дитячих та батьківських робіт, благодійний концерт, на якому вшанували всі присутні сім’ї та святкову вечерю з нагоди свята.

... Читати далі »


Профілактика правопорушень – один з головних напрямків роботи Роменського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції. Пліч-о-пліч з інспекцією в цьому напрямку працюють Роменські міський та районний центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

З метою покращення співпраці КВІ і ЦСССДМ у профілактиці правопорушень серед підлітків та молоді, які вже перейшли межу закону та відбувають покарання, не пов’язані з позбавленням волі 15 січня 2015 року відбувся круглий стіл «Співпраця центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з Роменським районним підрозділом кримінально-виконавчої інспекції ДПТСУ в Сумській область щодо ресоціалізації осіб, засуджених до покарань без позбавлення волі», де було розглянуто методи впливу на кожну особу індивідуально, заходи профілактичного характеру, спрямовані на зміну світогляду неповнолітніх правопорушників. Представники центрів соціальних служб та кримінально - виконавчої інспекції обговорили проблеми, які найчастіше доводиться вирішувати, про батьків, які часто не переймаються вихованням ... Читати далі »


15.01.2015 Конотопським міським центром проведено спільну семінар-нараду з працівниками відділення кримінально-виконавчої інспекції, кримінальної міліції у справах дітей, служби у справах дітей з питань погодження основних напрямків роботи в поточному році.

Небажаним явищем нашого життя стала підліткова невихованість та безвідповідальність. Діти підліткового віку можуть без поважних причин не відвідувати навчальний заклад (бо їм не цікаво вчитись), вимагати від батьків кишенькові гроші на свої забаганки. Подібні речі стають для багатьох юнаків нормою життя. Як виховати підлітка і не «проґавити» його? Починати це потрібно із сім'ї. Модель поведінки дає дитині, все ж таки, родина, а мотивацію до дій, звичайно, середовище. Ніхто не може визначити наперед в яке саме оточення потрапить підліток, адже чим старші діти, тим їх важче контролювати в поведінці, поглядах на життя, особистих смаках та нахилах. Безкомпромісність у спілкуванні з ними теж не вихід, бо до кожної дитини – свій підхід. Тож виховувати їх ніколи не пізно і не зайве, особливо на власних прик ... Читати далі »


« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 92 93 »