Четвер, 2024-04-25, 3:43 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 16 » Підліткова невихованість та безвідповідальність в сучасному житті
11:04 PM
Підліткова невихованість та безвідповідальність в сучасному житті

15.01.2015 Конотопським міським центром проведено спільну семінар-нараду з працівниками відділення кримінально-виконавчої інспекції, кримінальної міліції у справах дітей, служби у справах дітей з питань погодження основних напрямків роботи в поточному році.

Небажаним явищем нашого життя стала підліткова невихованість та безвідповідальність. Діти підліткового віку можуть без поважних причин не відвідувати навчальний заклад (бо їм не цікаво вчитись), вимагати від батьків кишенькові гроші на свої забаганки. Подібні речі стають для багатьох юнаків нормою життя. Як виховати підлітка і не «проґавити» його? Починати це потрібно із сім'ї. Модель поведінки дає дитині, все ж таки, родина, а мотивацію до дій, звичайно, середовище. Ніхто не може визначити наперед в яке саме оточення потрапить підліток, адже чим старші діти, тим їх важче контролювати в поведінці, поглядах на життя, особистих смаках та нахилах. Безкомпромісність у спілкуванні з ними теж не вихід, бо до кожної дитини – свій підхід. Тож виховувати їх ніколи не пізно і не зайве, особливо на власних прикладах чи конкретних діях.

Для батьків важливо завжди тримати, дане дитині слово, бо обман вчить дитину не вірити і вчиняти так само з іншими. Потрібно частіше говорити про щоденні справи, враження, проблеми, щоб сама дитина не була замкнутою, потаємною, відчуженою і не цуралась звернутись з наболілим. За такими розмовами можна відкрити цілий внутрішній світ підлітка і невимушено коригувати, підказувати та бути обізнаним про життя власної дитини.

Дітям не завжди вистачає уваги від дорослих, тому норми поведінки залишають бажати кращого. Деякі вчинки переростають у правопорушення, тому до процесу виховання залучаються соціальні служби. «Самооцінка. Усвідомлення себе у взаємодії з іншими», «Мотиви соціальної поведінки особистості», «Конфлікт і шляхи його подолання», – це далеко не повний перелік тем корекційно-розвиваючої програми, що проводиться фахівцями Конотопського міського центру СССДМ для таких дітей.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 561 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]