П`ятниця, 2024-04-26, 9:17 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 16

Профілактика правопорушень – один з головних напрямків роботи Роменського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції. Пліч-о-пліч з інспекцією в цьому напрямку працюють Роменські міський та районний центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

З метою покращення співпраці КВІ і ЦСССДМ у профілактиці правопорушень серед підлітків та молоді, які вже перейшли межу закону та відбувають покарання, не пов’язані з позбавленням волі 15 січня 2015 року відбувся круглий стіл «Співпраця центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з Роменським районним підрозділом кримінально-виконавчої інспекції ДПТСУ в Сумській область щодо ресоціалізації осіб, засуджених до покарань без позбавлення волі», де було розглянуто методи впливу на кожну особу індивідуально, заходи профілактичного характеру, спрямовані на зміну світогляду неповнолітніх правопорушників. Представники центрів соціальних служб та кримінально - виконавчої інспекції обговорили проблеми, які найчастіше доводиться вирішувати, про батьків, які часто не переймаються вихованням ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 819 | Добавил: VV | Дата: 2015-01-16 | Комментарии (0)

15.01.2015 Конотопським міським центром проведено спільну семінар-нараду з працівниками відділення кримінально-виконавчої інспекції, кримінальної міліції у справах дітей, служби у справах дітей з питань погодження основних напрямків роботи в поточному році.

Небажаним явищем нашого життя стала підліткова невихованість та безвідповідальність. Діти підліткового віку можуть без поважних причин не відвідувати навчальний заклад (бо їм не цікаво вчитись), вимагати від батьків кишенькові гроші на свої забаганки. Подібні речі стають для багатьох юнаків нормою життя. Як виховати підлітка і не «проґавити» його? Починати це потрібно із сім'ї. Модель поведінки дає дитині, все ж таки, родина, а мотивацію до дій, звичайно, середовище. Ніхто не може визначити наперед в яке саме оточення потрапить підліток, адже чим старші діти, тим їх важче контролювати в поведінці, поглядах на життя, особистих смаках та нахилах. Безкомпромісність у спілкуванні з ними теж не вихід, бо до кожної дитини – свій підхід. Тож виховувати їх ніколи не пізно і не зайве, особливо на власних прик ... Читати далі »


З метою формування у молоді правильної статевої поведінки 15.01.2015 Глухівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі Вищого професійного училища був проведений захід «Статеве виховання молоді».

Ефективне статеве виховання допомагає молоді усвідомити та зрозуміти, чому люди ведуть статеве життя, задуматися над такими його емоційними та морально-етичними аспектами, як самоповага, взаємостосунки, кохання, повага та толерантне ставлення до інших.

На початку заходу виступила головний спеціаліст центру Разіна Т.В., яка ознайомила присутніх про напрямки роботи Глухівського МЦСССДМ та про послуги, які можуть отримати діти в центрі при виникненні різних проблем. Потім студенти переглянули відеофільм «Коли дівчинка дорослішає».

Після перегляду фільму лікар- ... Читати далі »


Кожна дитина мріє про те, щоб на передодні Нового року до неї обов`язково завітав Дід Мороз.

30.12.2014 року працівники Шосткинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організували та провели яскраву розважальну новорічну програму у оселях прийомних родин Шосткинського району, подарували гарний новорічний настрій членам прийомних родин і незабутні враження.

Під час заходу діти, які виховуються у прийомних сім`ях мали змогу взяти участь у новорічній казці за участю казкових героїв та Діда Мороза, хороводах біля новорічних ялинок, виступах перед Дідом Морозом, привітаннях та побажаннях з Новим роком та Різдвом Христовим від Діда Мороза, отримали новорічні подарунки.


У Кролевецькому районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді підведені підсумки акції «Подаруй дитині радість», яка проходила з 19 грудня 2014 до 14 січня 2015 року.

63 дітей району, які виховуються в сім’ях, що опинились в складних життєвих обставинах, за сприяння фахівців із соціальної роботи, отримали подарункові набори (засоби гігієни, канцтовари, солодощі, іграшки). Двадцять два керівника підприємств, представників релігійних громад, приватних підприємців та просто небайдужих громадян взяли участь у даній акції.


Для дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, зимові канікули запам’ятаються різноманітною розважальною програмою, організованою Сумським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Традиція дарувати подарунки 19 грудня пережила віки і з кожним роком в Україні набирає все більшої популярності, адже не меншає людей, які потребують допомоги, особливо дітей із малозабезпечених сімей та дітей – сиріт. Вже декілька років поспіль День Святого Миколая міський центр відзначає у священному місці – Свято-Воскресенському храмі. Юнаки та дівчата, які залишились без піклування батьків, мали змогу поринути в особливу духовну ауру, налаштуватися на умиротворення та піднесені почуття. Протоієрей Іоан благословив молодь на подальше життя, ставлячи за взірець благочестиву діяльність Святого Миколая. Заступник міського голови Степан Пак  передав  дітям-сиротам солодкі подарунки від Святого Миколая.

... Читати далі »


На виконання пункту 3 розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 09.12.2014 № 532-ОД «Про організацію відпочинку, оздоровлення та змістовного дозвілля дітей і юнацтва під час зимових шкільних канікул в області», Буринським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом грудня 2014 року організовані та проведені заходи, а саме: привітання дітей із прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу із святом Святого Миколая; свято Святого Миколая «Святий Миколай до нас завітай» на базі реабілітаційного центру для дітей та молоді з функціональним обмеженнями; привітання дітей із сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та перебувають під соціальним супроводом.


Кожна дитина чекає зимових канікул особливо трепетно. Адже тільки в цей казковий час можна щиро повірити в диво та відчути безтурботність морозних ранків, коли не треба нікуди поспішати.

Завдяки тісній співпраці Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з релігійними організаціями міста Ромни є можливість організувати змістовне дозвілля дітей.

4 січня 2015 року на базі Церкви адвентистів сьомого дня відбувся новорічний ранок «Свято тіней». Спеціалісти Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запросили дітей з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та родини переселенців, які прибули до міста Ромни з тимчасово окупованих територій України. Діти дивилися виставу тіней, мультфільм про Новий рік, грали в сніжки, відгадували загадки та водили хороводи навколо яскраво прикрашеної ялинки. В кінці свята всі присутні отримали подарунки.

... Читати далі »


20-23 грудня 2014 року Міністерством соціальної політики України за підтримки Координатора проекту в Україні Вайдотоса Верби проведений семінар з надання психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Участь у семінарі взяли спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Сумської області, а саме: директор Сумського міського центру Марія Вертель, директор Кролевецького районного центру Наталія Кузюра, спеціаліст Сумського районного центру Тетяна Вечорка, спеціаліст Тростянецького районного центру Юлія Матвєєва.

До проведення тренінгу були залучені міжнародні спеціалісти з досвідом роботи з зазначеної теми. Під час заходу учасники опрацювали питання: групова робота з батьками та дітьми, які постраждали внаслідок військових дій, симптоми посттравматичного стресового розладу, наративна  терапія, тощо.

Використовуючи інформацію та методичні матеріали, отримані на семінарі, спеціалісти  надаватимуть безкоштовні ... Читати далі »


23 грудня 2014 р. Глухівський міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді спільно з Сумською обласною організацією «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» надав гуманітарну допомогувнутрішньо переміщеним особам, які проживають у м.Глухові. Даний проект проходить за підтримкою Міжнародної організації Міграції в Україні.

За попередньо обробленими анкетами найбільш нужденним переселенцям  з Донецької та Луганської областей наданий теплий одяг, ковдри, постільна білизна, ліки, засоби гігієни, обігрівачі та інші речі.

На даний час триває заповнення анкет та через два тижні планується чергове надання гуманітарної допомоги переселенцям Східної України.


Одним із найулюбленіших в народі свят завжди був День Святого Миколая, який розпочинає в Україні низку Новорічних заходів.

Так повелося в Україні, що цей день є святом для кожного. Саме в цей день всі чекають на здійснення мрій та сподівань: дорослі – на покращення життя, діти – на подарунки, але в деяких сім'ях батьки не в змозі їх придбати і діти не отримують те, на що очікують.

Щоб подарувати їм відчуття новорічного дива спеціалісти Роменського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді напередодні Дня святого Миколая привітали дітей із сімей, які опинилися  у складних життєвих обставинах та які перебувають під соціальним супроводом. Всі діти отримали подарунки (канцтовари та шоколад), а головне, слова підтримки та відчуття, що про них не забувають.


11 грудня 2014 р. Роменським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів УПСЗН виконкому Роменської міської ради для дітей з функціональними обмеженнями, які проживають на території Роменського району, проведений святково-розважальний захід «Подаруймо дітям радість!».

Основною метою заходу було допомогти дітям в пристосуванні до активного життя через творчість, повноцінне неупереджене спілкування, сприяння духовному, інтелектуальному розвитку. В ході заходу з дітьми проводились цікаві конкурси та ігри: «У гостях у героїв мультфільмів та казок», «Музичний малюнок», «Снігова куля» та ін.

Яскравою прикрасою стали по-справжньому «рукотворні» ялинки, виготовлені з дитячих долоньок, вирізаних з кольорового паперу. Веселою та святковою атмосферою пройнялися усі гості центру. Наприкінці свята усі діти були зао ... Читати далі »