Субота, 2024-04-20, 4:31 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 12

Сумський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Кримінально – виконавча інспекція Ковпаківського району м. Суми, до тижня правових знань 28 листопада 2014 року провели спільний захід на базі Сумської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 20 на тему: «Злочинність та правопорушення неповнолітніх».

Учасниками даного заходу були учні старшого класу, адже у наш час надзвичайно гострою є проблема збільшення правопорушень серед підлітків та молоді.

Робота була направлена на роз’яснення дітям їх законних прав, виявлення причин, які спонукають до скоєння злочинів та правопорушень. В ході бесіди з неповнолітніми зазначалися позитивні риси підлітків, на які можна спиратися у виховній роботі, аналізувалися родинні впливи та психологічний мікроклімат в їх сім’ях. Також учням роз’яснено види юридичної відповідальності за скоєні правопорушення та злочини, які передбачені чинним законод ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 507 | Добавил: VV | Дата: 2015-01-12 | Комментарии (0)

1 грудня 2014 року Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках міжнародного Дня солідарності з ВІЛ позитивними людьми в ЗОШ №5, №2, №12, політехнічному технікумі СумДу проведено години спілкування з учнівською та студентською молоддю на тему «ВІЛ не передається через дружбу».

Профілактика поширення ВІЛ-інфекції серед молоді є невід’ємною складовою подолання епідемії та її негативних наслідків. СНІД – це не тільки захворювання імунітету, це скоріш хвороба «поведінки». У ході інтерактивного  обговорення з молоддю причин та шляхів передачі ВІЛ-інфекції, проведено анкетування «Що Ви знаєте про СНІД?», переглянуто відеофільм «СНІД, секс, стосунки», розповсюджено буклети «У чергу за життям».

Всі ці заходи проведені щоб нагадати підростаючому поколінню, що кожна людина, яка померла від СНІДу,  мала ім’я, прожила с ... Читати далі »


Хвороба з назвою СНІД прогресує щороку та забирає життя мільйонів людей. Для СНІДу не існує перешкод, він однаково вражає чоловіків, жінок та дітей. ВІЛ викликає СНІД, тому треба знати як він передається, і як від нього захиститись.

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. На базі Глухівського медичного училища та загальноосвітньої школи № 2, фахівцями Глухівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було проведено тренінг «Обережно – СНІД!» та продемонстровано відеоролик «Боротьба за життя на смерть…». Обговорено шляхи зараження ВІЛ, а також як поводитися з людьми які є ВІЛ-позитивними.

Сьогодні лікування, нажаль, не може привести до одужання, проте, воно може повернути до нормального ритму життя, оскільки лікування попереджує розмноження вірусу та розвиток хвороби.

... Читати далі »


3 грудня 2914 р. в Міжнародний день інваліда, на базі Буринського районного центру соціальної реабілітації дітей інвалідів організовано та проведено захід, в якому взяли участь діти з функціональним обмеженнями, які проживають на території району: вихованці реабілітаційного центру, діти з функціональними обмеженнями, які навчаються в школах району та діти, які виховуються вдома.

Перед присутніми, з теплими словами підтримки та побажань, виступив т.в.о. голови районної державної адміністрації С.І.Чередник. Він побажав всім здоров’я, подякував батькам цих дітей та педагогам реабілітаційного центру за їх мудрість, терпіння та оптимізм. В даному заході взяли участь директор районного центру соціальних .служб для сім’ї, дітей та молоді В.О.Перепелиця та начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації І.І.Фінцева

В рамках заходу, діти, які відвідують реабілітаційний центр продемонстрували присутнім цікаву по ... Читати далі »


Під головуванням керівника апарату Ямпільської районної державної адміністрації С.А.Лящевської проведено засідання комісії з питань соціальної роботи із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах. На порядок денний були винесені питання щодо взаємозвірки даних щодо насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, результатів соціальної роботи з сім’ями, які перебувають під соціальним супроводом Ямпільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, порядку виявлення сімей (осіб), які опинилися у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та забезпечення соціального супроводу, результатів соціального супроводу сімей, члени яких постраждали від торгівлі людей.

В ході засідання директор центру І.В.Хавро ознайомила присутніх з тим, що двом особам району, які постраждали від торгівлі людьми Міністерством соціальної політики України встановлено відповідний статус та за сприяння громадської організації «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини» надано спонсорську допомогу у вигляді електроінстр ... Читати далі »


В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» на базі гуртожитків професійно-технічних навчальних закладів та хіміко-технологічного коледжу м. Шостка були проведені відеолекторії з елементами тренінгу на тему «Насильство в сім’ї або жорстоке поводження в сім’ї».

Метою  даного заходу є: попередження насильства в сім'ї, профілактика та запобігання жорстокого поводження в сім'ї; усвідомлення відповідальності дітей щодо жорстокого ставлення до оточуючого світу.

Саме ця тема є актуальною, тому що близько половини опитаних дітей в Україні вважають себе недостатньо захищеними державою від жорстокості, знущання, брутального поводження, викрадення та продажу, від сексуальної експлуатації - 38%, від примусу до підневільної, непосильної, надмірної чи небезпечної праці - 34%,від вживання наркотиків - 43%.

... Читати далі »


Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти насильства», в рамках якої проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї. Міжнародна акція «16 днів проти насильства» ініційована Центром Жіночого Глобального лідерства у 1991 році з метою привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, а також активізації діяльності державних структур і громадських організацій з метою захисту прав жінок та формування ненасильницької ідеології в суспільстві.

У листопаді в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти  насильства» сектором молоді та спорту Липоводолинської РДА ,районним центром соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді, службою у справах дітей РДА за ініціативи заступника голови РДА О.О.Кревсун було проведено флешмоб за участі учнів 9-х класів Липоводолинської спеціалізованої школи 1-3 ступенів до яких долучилися учні 1-х класів.

... Читати далі »


Проблема профілактики насильства в сім’ї є актуальною для нашої країни і кожного громадянина, оскільки її суть у порушенні прав людини і прав члена родини в сім’ї.

В рамках проведення щорічної районної акції «16 днів проти насильства» Краснопільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із представниками управління соціального захисту населення Краснопільської РДА, служби у справах дітей РДА та РВ УМВС України в Сумській області проведено засідання «круглого столу» «Життя – це простір без насильства».

Метою даного засідання було скоординувати роботу служб, установ та організацій щодо покращення профілактичної роботи з попередження та профілактики насильства в сім’ї.

Учасники «круглого столу» про ... Читати далі »


Спеціалістами Буринського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з інспекторами кримінально-виконавчої інспекції для молодих осіб, які засуджені до покарань без позбавленням волі і перебувають на обліку в кримінально-виконавчій інспекції, проведено захід «Зупинимо СНІД!», приурочений 1 грудня – Всесвітньому дню боротьби із СНІДом та толерантному відношенню до ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД.

До участі в даному заході були запрошені фахівці центральної районної лікарні: лікар-дерматовенеролог В.А.Старосвєт, завідуюча поліклінічним відділенням, лікар-інфекціоніст К.О.Коваленко, лікар-нарколог В.М.Олексенко. В рамках даного заходу проведена лекція лікарів на тему: «Алкоголь, наркотики, СНІД – життя без майбутнього». Присутні мали змогу поспілкуватись з лікарями індивідуально.

На заході виступила директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді В.О.Перепелиця, як ... Читати далі »


Кримінальна відповідальність – це обов’язок особи дати звіт про свої дії уповноваженим на те державним органам (зізнання попереднього розслідування прокуратури, суду), а також перетерпіти певні обмеження, страждання, відчути примусову дію кримінального закону. Частиною кримінальної відповідальності є застосування покарання щодо винного.

Кримінальна відповідальність, як і кожний вид юридичної відповідальності, грунтується на конституційному принципі законності. Це означає, що кримінальній відповідальності і покаранню підлягає лише особа, винна у вчиненні злочину.

Одним з найнебезпечніших видів злочинності є злочинність неповнолітніх. Адже особи, що вчиняють злочини в молодому віці, ймовірніше за все в майбутньому поповнюють ряди рецидивної злочинності.

Негативними тенденціями злочинності непо ... Читати далі »


За визначенням Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» насильство в сім’ї – це будь які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров’ю.

Люди часто не усвідомлюють, що насильство – це не тільки побиття, а й постійне приниження, образи, лайки. Нерідко скривджені вважають, що така їхня доля – зазнавати насильства, і вони мусять це терпіти. Таку позицію займати не варто, бо зазвичай кривдники не відразу вдаються до фізичних засобів впливу на жертву, однак, не зіткнувшись із опором, натомість відчувши вседозволеність, переходять від словесної критики до фізичного насильства.

Ніхто, ніколи і ні за яких обставин не має с ... Читати далі »


Сумський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та СОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», до Міжнародного Дня з протидії насильству над жінками 28 грудня 2014 року, провели засідання круглого столу «Мобілізація зусиль місцевої влади та громадськості у подоланні проблеми забезпечення захисту жінок, що потерпають від насильства». Захід відбувся при підтримці Всеукраїнської благодійної організації «Позитивні жінки» на базі бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка.

Учасниками стали представники з державних установ та громадських організацій Сумщини. Розглядалися наступні питання: покращення працюючої системної допомоги жінкам, що зазнали насильства – можливості та ризики для Сумщини; налагодження співпраці між державним сектором та громадськими ініціативами.

«Ми вирішили підтримати жінок в першу чергу, які терплять насильство в будь-якій його формі, особлив ... Читати далі »


Роменським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з метою подолання проблеми насильства в сім’ї та учнівському середовищі, формування правової свідомості підростаючого покоління у загальноосвітніх школах с.Миколаївки, с.Овлаші, с.Перехрестівки, с.Перекопівки, с.Плавинище, с.Бобрик, с.Пустовійтівки, с.Герасимівки, с.Бацмани, с.Андріяшівки було проведено ряд інформаційно-просвітницьких заходів в рамках щорічної акції «16 днів проти насильства».

Були проведені лекції, виховні години, бесіди, анкетування «Прояви насильства та способи його запобігання», «Попередження насильства в учнівському колективі», «Насильство в сім’ї», «Життя без насильства»; продемонстровані відеолекторії «Світ має бути без насилля!», «Жорстокість підлітків», «Наша увага – це найкраща профілактика» «Протидія жорстокості в дитячому середовищі», учні виготовляли листівки на тему: «Діти проти насильства». Під час проведення акції «Я – прот ... Читати далі »


Цікаве життя людини. Хтось народжується щасливим, комусь доводиться пережити складні обставини долі, але є і такі долі, коли не має змоги щось змінити самому. Саме дитячі долі в руках дорослих, і тому важко переживати за дітей, чиє життя понівечено та з самого початку зруйновано. Відсутність батьківського тепла, маминої колиски на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних – все це є життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці діти живуть в інтернатах, мають одяг та їжу, влітку відпочивають в оздоровчих таборах, але єдине – їх ніхто не чекає, і нікому пожалітись про забитий синець чи похвалитись про успіх у спортивних змаганнях. Саме тому, наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт. Це прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Під соціальним супроводженням Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває 5 прийомних сімей, в яких виховується 10 дітей та 2 дитячих будинки сімейного типу, в яких – 16 дітей-вихованців. Перша прийомна сім’я в Ром ... Читати далі »


В наш час надзвичайно гострою є проблема зростання правопорушень серед осіб молодіжного віку. Вчинювані ними злочини свідчать про низький рівень сприйняття вищих духовних цінностей. Це є проявом низької культури. Усе це вимагає підняття неповнолітніх до вищих проявів людського духу – сприйняття й розуміння краси, справжніх цінностей життя.

Так, днями з метою підвищення рівня культурних та духовних цінностей важких підлітків, засуджених до покарань, не пов'язаних із позбавленням волі спеціалісти Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із працівниками кримінально-виконавчої інспекції Роменського району із залученням представника Православної церкви (в особі ієромонаха Онисима (Футимського) організували та провели духовно-просвітницький захід.

Неповнолітні правопорушники відвідали капличку при Комунальному закладі Першої обласної спеціалізованої лікарні, де ієромонах Онисим закликав ... Читати далі »


Роменським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено чергове засідання групи взаємопідтримки для прийомних батьків та батьків-вихователів. Метою проведення зустрічі було підвищення компетентності батьків-учасників у вихованні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, допомога батькам краще налагоджувати стосунки з дітьми, вирішувати проблеми у їх вихованні за допомогою професійних порад.

На початку зустрічі директор Марина Сушко повідомила  про створення нової прийомної сім’ї, звернула увагу батьків  на дотримання правил безпеки під час новорічних канікул, оздоровлення дітей, про проблеми жорстокого поводження в учнівському колективі та ін.

Спеціаліст Наталія Тихенко надала поради прийомним батькам та батькам-вихователям «Як правильно виховувати підлітків». Під час перегляду відеороликів батьки отримали корисну інформацію  щодо шкідливого впливу алкого ... Читати далі »


На сьогодні в Роменському районі функціонує 5 прийомних сімей (на вихованні 10 дітей) та 2 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 16 дітей, з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Саме тому, 28 листопада 2014 року, відповідно до реалізації завдань щодо сприяння та підтримки меншинства, Роменським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено круглий стіл на тему: «Аналіз діяльності дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Проблеми, перспективи та розвиток», метою якого є міжвідомча взаємодія між центром та структурними підрозділами Роменської районної державної адміністрації в контексті роботи з прийомними сім’ями та дитячими будинками сімейного типу.

В засіданні круглого столу брали участь спеціалісти служби у справах дітей, управління освіти, управління соціального захисту населення Роменської районної державної адміністрації, директор та ... Читати далі »


На жаль, надзвичайні ситуації стали частиною нашого повсякденного життя. У світі відбуваються різні трагічні події: війни, стихійні лиха, аварії, пожежі і міжособистісне насильство. Переміщеними можуть бути окремі люди, сім’ї і цілі спільноти. Люди втрачають будинки, близьких, виявляються відірваними від сім’ї і звичного оточення або стають свідками насильства, руйнувань і смерті.

Такі події у тій чи іншій мірі впливають на кожного, проте спектр можливих реакцій і емоцій вельми широкий. Багато хто відчуває себе враженим, вибитим з колії або не розуміє, що відбувається. Люди відчувають страх або тривогу, можуть впасти в заціпеніння або апатію. Деякі проявляють слабкі реакції, інші – важчі. Проте можливості пристосування (психологічні, фізіологічні, соціальні) до таких умов рано чи пізно вичерпуються, що сприяє зростанню посттравматичних стресових розладів (ПТСР). На те, як реагує людина, впливає безліч факторів, у тому числі: характер і тяжкість пережитої події; перенесені травмуючі події в минулому; наявність сторонньої  підтримки в житті; фі ... Читати далі »