Четвер, 2024-04-18, 12:53 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 14

Роменський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді активно продовжує роботу в рамках проекту «Рука допомоги». Ця акція проводиться щорічно з метою надання гуманітарної допомоги у вигляді одягу та взуття сім’ям з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Акція стартувала напередодні дня Святого Миколая і продовжуватиметься до закінчення новорічних свят. Учасниками акції вже стали деякі багатодітні сім’ї; сім’ї, які прибули до міста з тимчасово окупованих територій; сім’ї, які перебувають під соціальним супроводом центру.

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 434 | Добавил: VV | Дата: 2015-01-14 | Комментарии (0)

17 грудня 2014 року Кролевецьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з волонтерами загальноосвітньої школи № 5 на базі дитячого відділення Кролевецької ЦРЛ проведена акція «Терапія посмішкою».

В рамках акції театралізована вистава для дітей, конкурси та розваги, привітання з Днем Святого Миколая.


У день Святого Миколая, дітей м.Глухова щорічно радує подарунками народний депутат України,почесний громадянин м. Глухова Деркач Андрій Леонідович . Цей рік не став винятком.

Діти у передноворічні дні завжди чекають на сюрпризи і подарунки, на диво та казку. Відтак на візит завжди бажаного гостя – Святого Миколая.

19 грудня у залі засідань міськвиконкому зібрались діти, які прибули з Донецької та Луганської областей та тимчасово проживають в м. Глухові. Від імені міського голови Бурлаки Юрія Олександровича та народного депутата України Деркача Андрія Леонідовича привітала малечу зі святом заступник міського голови Терещенко Ірина Іванівна.

З вітальним словом до дітей звернувся наставник Спасо-Преображенського храму Отець Олексій, який відмітив, що Святий Миколай є найбільшим прикладом милосердя, добро ... Читати далі »


Зимова пора – це час приємних святкувань, коли все навколо сповнюється атмосферою казки: запалюються новорічні вогники, прикрашаються красуні-ялинки, скрізь лунає веселий гомін – колядок, щедрівок, щирих привітань. Напевно, кожна дитина цими днями найбільше чекає свято Святого Миколая, який щедро дарує кожному віру у здійснення найзаповітніших мрій, закладає в дитячі душі світлі почуття доброти, радості й втіхи.

19 грудня 2014 року секретар Глухівської міської ради Нанай Ніна Іванівна, заступник міського голови Терещенко Ірина Іванівна, в.о. директора  Глухівського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Юденич О.Е, головний лікар Глухівської ЦРЛ Лютов В.П.,  заступник головного лікаря з дитинства Носков С.В., голова Глухівської міської організації ТЧХУ Кобзарьова С.О. завітали до дитячого відділення ЦРЛ. Гості привітали дітей з Днем Святого Миколая побажавши їм міцного здоров’я і найшвидшого  одужання та вручили солодкі подарунки.


Проблема епідемії ВІЛ/СНІДу залишається актуальною як у світі, так і в Україні, і в Кролевецькому районі, зокрема. Основні питання, яких торкаються в межах цієї проблеми: що це за хвороба, з чим вона пов’язана, що зробити, щоб від неї вберегтися? Відповіді на ці та інші запитання отримала студентська молодь факультету педагогіки та психології  Глухівського НПУ ім.Довженка.

Під час проведення акції «Молоде покоління обирає здорове майбутнє!», присвяченої Дню боротьби зі СНІДом, одним з організаторів якої був Кролевецький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Родзинкою заходу став танцювальний флешмоб на свіжому повітрі.


Право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи права і законні інтереси інших, потрібно знати закони.

Правова свідомість кожного громадянина нашої країни, рівень його правової культури прямо залежить від ефективності правової системи держави.

Становлення демократичного суспільства відбувається в умовах досить суперечливого перехідного періоду, коли по-новому організовує свою діяльність державна влада, за новими принципами діє політика та економіка.

І на жаль сьогодні доводиться спостерігати посилення криміналізації суспільства. Прикро, що існує високий рівень підліткової та молодіжної злочинності. Серед молодих людей поширюється соціальна апатія, зневіра, алкоголізм, та наркоманія.

... Читати далі »


Наприкінці 2014 року Кролевецьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді була організована зустріч з волонтерами центру «З відкритим серцем до людей» з нагоди відзначення Міжнародного дня волонтерів.Учасники зустрічі підбили підсумки роботи за 2014 рік та окреслили завдання на 2015 рік.

На важливості волонтерської роботи для місцевої громади наголосила директор установи Наталія Кузюра: «Волонтери центру – медики, психологи, педагоги, члени релігійних організацій, студенти факультету педагогіки та психології Глухівського національного педагогічного університету працюють за трьома основними напрямками: інформаційно-просвітницька робота з питань попередження негативних явищ, пропаганда здорового способу життя; робота з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах; проведення соціологічних досліджень, опитувань, різноманітних акцій. Кожен з них робить свій унікальний внесок в загальну справу».


У грудні 2014 р. з нагоди Міжнародного дня інвалідів працівники Кролевецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді взяли участь у двох районних заходах.

Двоє дітей із обмеженими функціональними можливостями відзначені подарунками за активну участь в обласному фестивалі «Розмай» на святі «10 років у колі друзів», яке відбулося в центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Безробітні з функціональними обмеженнями мали змогу ознайомитися із спектром послуг, які надає РЦСССДМ та отримати консультації на семінарі, який відбувся у центрі зайнятості.


В рамках Всеукраїнського тижня права, який тривав з 8 по 12 грудня 2014 року працівниками Краснопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, були проведені заходи по правовій освіті учнів. Адже, сьогодні діти потребують захисту своїх прав та повинні знати свої обов’язки. Формування правових знань, умінь та навичок правомірної поведінки, знання й дотримання правил людського співжиття та законів України – головне завдання громадянина.

На базі шкіл району були проведені бесіди на теми «Наші права – щасливе дитинство», «Мої права та обов’язки», «Конвенція про права дитини», «Подорож в країну право» та інше. Ці заходи мали на меті більш детально ознайомити дітей з їх правами та обов’язками, основними статтями Конвенції про права дитини.

Проведення правовиховних заходів ... Читати далі »


15 грудня 2014 р. у Конотопському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулось засідання Клубу прийомних сімей. Інтерактивне заняття пройшло під назвою «Виховуйте дітей власним прикладом».

Звичайно, що не існує готових рецептів і моделей виховання, особливо словесних, які б застосував як чарівну паличку, і вже дитина вихована й слухняна. А от прислухатись до рекомендацій про те, що дитина як дзеркало відображає поведінку і приклад своїх батьків, аж ніяк не буде зайвим. Адже дитина на підсвідомому рівні засвоює і копіює манери сімейного спілкування, дозвілля, побуту, гарних чи поганих звичок і багато іншого саме із сім’ї.

Але що ж потрібно робити з дитиною, якщо вона не слухається? Звідки береться батьківський авторитет, як він організується, як його завоювати  та відрізнити дійсно справжній  від помилкового, заснованого на штучних принципах? Як ставитися до шкільної оцінки ... Читати далі »


У грудні 2014 року на базі Роменської спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ступенів №2 відбувся фестиваль «Повір у себе – і в тебе повірять інші», організований Роменським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у співпраці з Роменським центром позашкільної освіти та розвитку талановитої молоді.

У фестивалі брали участь вихованці Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів та учні з різних шкіл міста Ромни. Діти читали українські вірші, розказували гуморески, співали пісні, грали на музичних інструментах, розповідали про свої захоплення та здобуття.

Гості мали змогу ознайомитися з творчими роботами вихованців Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, Роменського центру позашкільної освіти та дітей шкіл міста.

Учасників фестивалю та гостей свята привітав міськи ... Читати далі »


Одним з найголовніших завдань Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є виявлення та надання допомоги сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах. Такими на даний час є і особи, переміщені з тимчасово окупованих територій України, які часто звертаються до нас.

Крім інформаційних, психологічних, юридичних та соціально-педагогічних послуг переселенці мають можливість отримати гуманітарну допомогу у вигляді одягу та взуття.

Також за сприяння спеціалістів центру подані заявки до Професійної ліги соціальних працівників Сумщини на отримання матеріальної допомоги в рамках реалізації проекту «Міграція для загального блага», який проводиться за сприяння Міжнародної організації з міграції. З цією метою отримувачі послуг центру заповнюють анкету, в якій вказують свої потреби, які у них існують на сьогоднішній день. 


Кожна дитина має право на щастя, любов і опіку. Але головне право – це право на життя, життя без насильства. На жаль, сьогодення наповнене не лише приємними моментами, а й такими, які викликають дитячі сльози. Зазвичай це пов’язано з непорозуміннями, сутичками, суперечками, виясненням стосунків, результатом яких стає насилля, моральне і фізичне.

9 грудня 2014 р. другокласники ЗОШ № 6 разом з класним керівником Оленою Ільченко намагалися довести, що життя можливе без страждань і насильства і дружно співіснувати можна як в домашній, так і в класній родині. Захід проводився спільно з Глухівським міським центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді і був присвячений Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства».

Діти переглянули презентацію, повчальні мультфільми і міні-фільм, які пропагували не просто гарні відносини у суспільстві, а акцентували увагу на вирішенні проблем без протиправних дій, які ... Читати далі »


В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Конотопським міським центром соціальних служб для сімї, дітей та молоді з 25 листопада по 10 грудня в ДПТНЗ «Конотопське ВПУ», індустріально-педагогічному та політехнічному технікумах КІСумДУ, ЗОШ №5, №10, №13, №3, №9, міській гімназії, Підлипненській ЗОШ та центрі зайнятості проведено відеолекторії «Невидимі для серця рани», «Не бийте дітей!», «Обережно, пастка!», інтерактивні інтерв’ю за методикою незакінчених речень, години спілкування «Міфи та факти про насилля», «Сім’я – простір без насильства», «Чи можна бити дітей?», «Торгівля людьми. Як протидіяти?», «Як себе поводити, коли порушують твої права?», «ВІЛ не передається через дружбу», тестування «Сімейна ситуація очима дітей», анкетування «Життєві цінності очима старшокласників та студентів».

Дати проведення акції є символічними, поєднуючи заходи проти насильства, торгівлі людьми, толерантного від ... Читати далі »


В рамках проведення щорічної акції «16 днів проти насильства» 4 грудня 2014 року під час молодіжного концерту групи «40 Ерідана», Лебединським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом з міським відділом молоді та спорту було проведено інформаційно-просвітницьку акцію з метою привернення уваги жителів міста до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Спілкуючись з молоддю, спеціалісти Центру акцентували увагу на важливості піднятих питань та шляхах їх вирішення в нашому суспільстві. Всім небайдужим були надані буклети та брошури з інформацією про насилля, торгівлю людьми, профілактику боротьби зі СНІДом, як захистити і уберегти себе та інших.

Звертаємося до всіх: Пам’ятайте, ви не одні, не треба мовчати, будьте уважними до людей та особливо дітей, які вас оточують і не залишайте себе та їх у біді! ... Читати далі »