Неділя, 2024-04-28, 2:01 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 26

15.04.2014 спеціалістами Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано та проведено інформаційно-просвітницький захід для учнівської молоді на тему: «Не спалюй своє майбутне» на базі Перехрестівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у рамках роботи спеціалізованого формування «Мобільно консультаційного пункту».

Цей захід проводився з метою популяризації здорового способу життя та профілактики негативних явищ в підлітковому середовищі, а також для сформування в учнів свідомого ставлення до власного здоров’я. Під час проведення заходу учням надавалась інформація щодо профілактики тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії. В заході взяли участь учні 8-9 класів. Під час заходу учням були продемонстровані відеоматеріали на теми «Обирай здоров’я», «Шкідливість тютюну». Також було проведено анкетування серед учнівської молоді з метою визначення обізнаності дітей наслідків тютюнопаління.

... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 532 | Добавил: VV | Дата: 2014-05-26 | Комментарии (0)

Напередодні Міжнародного дня боротьби з тютюнопалінням працівники Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організували та провели акцію на тему: «Обміняй цигарку на цукерку» на базі Перехрестівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

В заході взяли участь 50 учасників старшого шкільного віку. Ця акція проводилася з метою просвітницької та профілактичної роботи серед  учнівської молоді, а також популяризації здорового способу життя. Учням дали змогу обміняти цигарки на цукерки, які їм підготували працівники Центру. Завдання організаторів свята полягало в тому, щоб діти не мали негативних звичок, а обирали здоровий, активний, енергійний, бадьорий спосіб життя.


Кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що. Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами.

Саме тому спеціалістами Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено конкурс малюнків на асфальті «Портрет моєї матусі» серед учнів 3-4 класів Біловодської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Адже в Україні з давніх-давен турботливість, доброта, любов та жертовність матері вважались найвищою жіночою чеснотою.

З нетерпінням чекали свого конкурсу діти. За першим сигналом вони за допомогою крейди переносили на асфальт нестримну фантазію дитячих голівок. У такий спосіб малеча мала змогу показати свої найщиріші почуття до самих ніжних, турботливих та найрідніших матусь. За результатами конкурсу пере ... Читати далі »


69 років тому закінчилася Велика Вітчизняна війна. Багато мільйонів людських життів забрала вона. Відгриміли салюти Дня Перемоги, але пам’ять про людей, які наближали цей світлий день, живе у серцях сучасного покоління. Адже приділяти увагу, не забувати про героїв треба не тільки у святкові дні, а й будні.

З великою увагою та шанобливим ставленням слухають діти розповіді очевидців подій того страшного лихоліття. Ось, одна з них.

У селі Червоне Сумського району мешкає Самойлов Петро Микитович. Чоловікові 83 роки. Десятирічним хлопчиком пішов він фронтовими дорогами. Волею долі опинився у блокадному Ленінграді. Він, як і багато інших дітей, хотів допомогти фронтові. Їх, неповнолітніх, залучали до вимірювання товщини льоду на водоймі під обстрілом снайперів, бо це був єдиний «шлях життя» по якому підвозили хліб. З відмороженими пальцями доводилося працювати на заводі, переправляти снаряди на фронт.

... Читати далі »


Кожного року у травні ми відзначаємо День матері та Міжнародний день сім’ї. У ці дні ми вітаємо жінку, від якої пішло усе прекрасне на землі. Мама, мати, матуся… Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово, бо ним звертаємося до найдорожчої, найкращої, наймилішої для нас людини. Задля того, щоб дітям жилося краще, вона віддасть всю свою мудрість, тепло свого серця.

Фахівцем із соціальної роботи Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Торгачовою В.В. у приміщенні Кіндратівської сільської бібліотеки спільно із бібліотекарем був проведений захід «Материнська любов – найсвятіша».

Одними із учасників заходу стала багатодітна родина Попенаки Наталії Вікторівни. Так склалася  доля жінки, що вона сама виховує трьох неповнолітніх дітей. Усю доброту свого серця, чуйність, ласку, свою життєву мудрість жінка передає своїм дітям. На святі діти дарували мамі квіти, подарунки, ... Читати далі »


З метою більш ефективної та скоординованої роботи, спільного розв’язання проблемних питань, які виникають у роботі, Роменський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з сектором кримінальної міліції у справах дітей, Роменським підрозділом кримінально-виконавчої інспекції та службою у справах дітей зібралися за круглим столом, щоб обговорити питання щодо профілактики рецидивної злочинності серед неповнолітніх.

На порядок денний було поставлено ряд важливих питань щодо сприяння в недопущенні повторних випадків вчинення злочинів серед неповнолітніх, співпраці між усіма суб’єктами соціальної роботи, а також координації та обміну інформацією між суб’єктами.

Особливе занепокоєння викликає збільшення рівня підліткової злочинності в нашому місті та збільшення кількості вчинення рецидивних злочинів. Протягом поточного 2014 року підлітками по м. Ромни було скоєно 6-ть злочинів проти 4-х злочинів аналогічн ... Читати далі »