Неділя, 2024-04-28, 7:16 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 21

16 травня 2014 року на території Косівщинської сільської ради Сумського району відбувся захід, присвячений видатній українській поетесі Лесі Українці.

125 років тому Леся Українка перебувала на лікуванні у селі Косівщина. Лікувала її відома знахарка, Параска Богуш, пахучими цілющими травами, чистим косівщинським повітрям та щирим, відкритим спілкуванням з косів’янами. Тому і пам’ять про Лесю село зберігає поколіннями. На честь поетеси названа перша вулиця у селі, загальноосвітня школа, сквер у центрі села, де знаходиться пам’ятник Лесі Українці, біля якого й відбулися урочистості.

До підготовки концертної програми, створеної учнівською молоддю, долучилася і фахівець із соціальної роботи Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Биченко Т.Б. Разом з дітьми готувала виразне читання творів видатної поетеси.

... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 419 | Добавил: VV | Дата: 2014-05-21 | Комментарии (0)

До Міжнародного дня сім’ї у приміщенні дошкільного навчального закладу «Малятко» Юнаківської сільської ради Сумського району за участі фахівця із соціальної роботи Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Білобрової В.М. з батьками вихованців старшої групи проведена бесіда на тему «Сім’я – найдорожче у світі».

Спільно з батьками обговорювалося питання про те, що мета сімейного виховання – щаслива людина. Виховати щасливу людину може тільки повноцінна, здорова, міцна сім’я. Але така сім’я не формується сама собою, вона створюється зусиллями обох членів подружжя, об’єднаних спільними почуттями і прагненнями.

Метою заходу було утвердження та популяризація сімейних цінностей, створення у суспільстві основи для посилення ролі сім’ї. Адже родина повинна бути джерелом і місцем реалізації творчих починань кожного. Здорова сім’я, що самовдосконалюєт ... Читати далі »


15 травня 2014 року у приміщенні Сумської районної бібліотеки у смт. Хотінь працівниками Сумської районної бібліотеки, Хотінського будинку культури та фахівцем із соціальної роботи Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді до Міжнародного дня сім’ї проведено свято родини.

На свято були запрошені представники різних поколінь: діти, їх батьки, бабусі та дідусі.

Родина – найбільший скарб, найвища цінність у житті кожної людини. Вона дає опору і підтримку, дарує щастя материнства і батьківства, формує характер і життєві цінності. У родині дитина робить свої перші кроки, звідси вона виходить у широкий світ. У сім’ї вона навчається любові і добра, вчиться шанувати свій рід, свою землю.

Підсумком свята став висновок, що міцна родина, віра в Бога, повага до матері та батьк ... Читати далі »


14 травня 2014 р. у Глухівському районі відбувся форум батьківської громадськості «Роль громадських «трикутників» у попередженні насильства в сім’ї». В роботі даного форуму брали участь спеціалісти Глухівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу освіти, управління соціального захисту населення, служби у справах дітей, сектору кримінальної міліції у справах дітей, директори навчальних закладів району, голови батьківських комітетів навчальних закладів району.

В ході проведення заходу були розглянуті законодавчі аспекти подолання насильства в сім’ї, питання насильства над дітьми та його форм, були розкриті повноваження суб’єктів соціальної роботи району з профілактики насильства в сім’ї.

Захід завершився виступом психологічного театру Соснівського НВК «Ми проти насилля».


15 травня 2014 року в рамках відзначення Міжнародного Дня сім’ї в Роменському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулася зустріч з прийомними батьками та батьками – вихователями м. Ромни.

До присутніх зі словами привітання звернулася директор центру Валентина Жогло. З батьками обговорювалися теми сімейних цінностей та традицій, а це досвід, звичаї, смаки, погляди, норми поведінки, що склалися в їхніх родинах і передаються з покоління в покоління. Прийомні батьки обмінялися думками, розповіли про життєві ситуації, поділилися секретами взаєморозуміння в сім’ї.

До уваги присутніх запропоновані виставка малюнків вихованців прийомних сімей та ДБСТ «Моя сім’я найкраща» та відеопрезентація на тему «Сімейне дозвілля моєї родини».

Родинам ... Читати далі »


До Міжнародного Дня сім’ї на Глухівському міському стадіоні «Дружба» 15 травня 2014 р. відбувся міський фестиваль: «Мама, тато, я – спортивна сім’я».

У спортивних змаганнях взяли участь 7 сімей. До програми входило 7 різноманітних естафет та конкурсів, в яких учасники показали майстерність, спритність, кмітливість та спортивний азарт. Об’єктивність суддівства на кожному етапі змагань забезпечувала суддівська колегія.

Ведучою свята та забезпеченням бадьорого настрою була в.о. директора Глухівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юденич Олена Ерастівна.

В цікавій та напруженій боротьбі переможцями стали: І місце – сім’я Стребуль, ІІ місце – родина Чечель, ІІІ місце – родина Скоченко.

... Читати далі »


В рамках відзначення Дня матері та Міжнародного Дня сім'ї працівники Краснопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  рамках проведення районної акції «Єдина родина – єдина країна!» відвідали прийомні сім’ї та дитячий будинок сімейного типу, району де в затишній, родинній обстановці за чаюванням відбулося дружнє спілкування з прийомними батьками та дітьми. Під час візитів  діти на ватманах висловили свої думки та відобразили зміст щасливої, міцної, єдиної родини.

Зі словами вітання та вдячності звернувся директор центру Шевченко Тарас Григорович до прийомних батьків та батьків-вихователів нашого району і зазначив: «Жодна нація, жодне цивілізоване суспільство не обходилося і не зможе обійтися без сім’ї. Сім’я – це основа основ і для кожної людини і для кожної держави. В нашій державі теж споконвічно склалися традиції, спрямовані на зміцнення сімейних, родинних зв’язків, відповідальності батьків за виховання дітей. Адже буде жити сім’я – буде жити й процвітати Україна!&raq ... Читати далі »


Усе найкраще, що є на землі, починається з сім’ї. Без неї, як без природи, людство обійтися не може. У сім’ї дитина робить свої найперші кроки, звідси вона виходить у широкий світ. Тут вона навчається любові і добра, вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять свого роду.

Саме навесні, коли все у природі проростає, розквітає, ми святкуємо День матері і Міжнародний день сім’ї. І це, напевно, символічно. Так як і земля-матінка плекає кожен росточок, кожну пелюсточку, так і сім’я, родина плекає своїх дітей, щоб набирались вони сили, могутності. Мамина ласка, татусева мужність, бабусина доброта, дідусева мудрість, тепло хатнього затишку в колі рідних на все життя залишають глибокий слід у душі та серці кожної людини.

Напередодні Міжнародного дня сім’ї фахівцем із соціальної роботи Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Кулижкою І.Я. разом із соціальним педагогом Вер ... Читати далі »


У весняний, такий радісний і водночас сумний день 9 травня Шосткинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді долучився до загальноміських заходів вшанування ветеранів.

Під відкритим небом на центральній площі Шостки фахівці із соціальної роботи організували проведення «Солдатської каші». Вшанували 500 ветеранів та членів їх сімей, свідків жахливих кровопролитних подій, своєю увагою і смачною солдатською кашею.

Спогади ветеранів, обійми військових товаришів, пісні тих часів нагадали молодому поколінню та усім присутнім необхідність пам’ятати про тих, хто подарував нам чисте небо над Україною, уміння любити і цінувати життя, виховувати любов до Батьківщини, яка особливо сьогодні так цього потребує.


12 травня 2014 року на базі Шосткинського міськрайонного центру зайнятості населення фахівцями Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено тренінгове заняття для безробітної молоді на тему: «Конфлікти та шляхи їх усунення».

Метою проведення цього тренінгу було визначення причин виникнення конфліктів та навчання молоді конструктивним методам вирішення конфліктів. Було розглянуто конфлікт від причин та обставин до кінцевої мети – його подолання.

Учасники тренінгу брали активну участь в обговоренні даної теми, ділилися проблемами, наводили приклади із власного життя та обговорювали основні стратегії поведінки при виникненні конфлікту.

Даний тренінг допоміг виробити моделі подолання різних конфліктних ситуацій. Обговорюючи дану тему, члени тренінгової групи колективно прийшли до ви ... Читати далі »


З метою профілактики раннього соціального сирітства, формування відповідального ставлення до батьківства спеціалістами Кролевецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за участю лікаря-неонатолога Т.О.Сердюк у акушерсько-фізіологічному відділенні Кролевецької  ЦРЛ 13.05.2014 року проведена акція «Ми + Дитина = Сім’я» для жінок з новонародженими дітьми та вагітних до Міжнародного дня сім’ї.

Під час акції фахівцем із соціальної роботи Гладенко В.В. було проведено тренінг для жінок з новонародженими дітьми та вагітних на тему «Правила відповідального материнства». Свідоме материнство – це спосіб життя майбутньої матері, який максимально сприяє формуванню репродуктивного здоров’я жінки та подальшого піклування про дитину.


Фахівцем із соціальної роботи Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Білобровою В.М. спільно із працівниками дитячого садка «Малятко» 8 травня 2014 року біля Меморіального комплексу (с. Юнаківка) з вихованцями старшої групи дошкільного навчального закладу проведено тематичне заняття «Збережемо пам’ять минулих років».

З дітьми проведено бесіду про страшні роки воєнного лихоліття 1941-1945 років. Було зауважено, що Велика Вітчизняна війна торкнулася майже кожної сім’ї. Вона в одну мить змінила життя мільйонів людей, перекреслила їх мрії, забрала юність, щасливе дитинство.  Чим далі від нас війна, тим більше усвідомлюємо ми велич народного подвигу. І тим більше – ціну перемоги.

Нехай же білим голубом лине у вись глибока сердечна вдячність тим, хто дарував нам щастя відчути мирний, щасливий весняний подих Перемоги. Мужність, життєва мудрість ветеранів, їх ставлення до ... Читати далі »


9 травня – день, коли нащадки героїв згадують про незабутній подвиг Перемоги у Вітчизняній Війні.

Мешканці обласної комунальної установи сумської обласної ради «Соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» також приєдналися до святкування цього дня. Разом з представником бібліотеки хлопці та дівчата згадали історію та пройшли через війну з піснями – від перших закликів захищати Вітчизну до сповнених радості пісень Перемоги.


Серед багатьох знаменних дат, які відзначає наш народ, особливе місце належить Дню Перемоги, що увінчує великий ратний і трудовий подвиг наших співвітчизників у боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками. 9 травня у населених пунктах району відбулися покладання квітів з нагоди завершення Великої Вітчизняної війни. До монументів і обелісків лягли квіти і ялинкові гірлянди, переплетені  стрічками.

Для Путивльського районного центру соціальних служб День Перемоги пройшов за традиційним сценарієм – з колоною демонстрантів з центральної вулиці до Площі Перемоги, мітингом та покладанням квітів до братських могил та меморіальних плит зі списками загиблих земляків, врученням квітів ветеранам.

Путивлян і гостей міста з Днем Перемоги привітав Анатолій Косовський, голова Путивльськой районної державної адміністрації. Він побажав усім щастя, здоров’я і мирного неба, висловив велику вдячність ветеранам Великої Вітчизняної війни, які захистили рі ... Читати далі »


Все далі в історію відходять грізні і важкі роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя за наше з вами сьогодення.

Не один рік поспіль, напередодні відзначення Дня Перемоги та з метою проведення заходів патріотичного виховання, виховання шанобливого ставлення до рідного краю, вивчення героїчних сторінок історії українського народу Лебединським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом з кримінально-виконавчою інспекцією було організовано екскурсію до Лебединського міського художнього музею імені Б.К. Руднєва для осіб, які перебувають на обліку в Лебединському районному підрозділу кримінально-виконавчої інспекції.

Відвідувачі виставки під назвою «Війна очима художників» змогли ознайомитися з  творами живопису і графіки з музейної колекції, що нагадують про подвиг народу і армії, які відстояли Батьківщину у Великій війні 1941-19 ... Читати далі »


День Матері, який ми святкуємо у другу неділю травня, – свято, що народилося з безмежної любові і вдячності до тих, хто дав нам життя і виводить на самостійну дорогу, хто дбає про духовний та національний розвиток української родини.

Кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.

З метою відзначення в м. Глухові Дня матері 11 травня 2014 р. до пологового будинку завітали заступник міського голови Терещенко І.І., начальник управління соціального захисту населення Громак Л.А., в.о. директора  Глухівського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Юденич О.Е., які привітали зі святом 7 породіль.

Окрім щирих побажа ... Читати далі »