Неділя, 2024-04-28, 11:49 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 13

Таку назву мала святково-концертна програма напередодні святкової дати Великої Перемоги у військовому шпиталі для ветеранів ВВВ. Для сивочолих ветеранів цей захід організував та провів міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Їхню ініціативу підтримав ансамбль «Берегиня» Вищого училища культури ім. Д. Бортнянського (керівник – Надія Проців, акомпаніатор – заслужений працівник культури України Володимир Майборода). Актова зала була заповнена вщерть. Зі сцени звучали вірші, балади, пісні, гуморески… Півторагодинне дійство торкнулося часточки душі кожного. Очі бриніли слізьми за вірність їх пам’яті.

Такі культурно-масові заходи військово-патріотичного спрямування як вечори-реквієми, зустрічі з ветеранами, воїнами-афганцями, екскурсії до військових частин, уроки мужності як різновид соціальної роботи з молоддю є цінною формою виховної діяльності центру. Слова вдячності за святковий захід лунали вкотре з вуст ветеранів та голови профспілкового комітету шпиталю Олени Трофімцевої.

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 439 | Добавил: VV | Дата: 2014-05-13 | Комментарии (0)

З нагоди святкування Дня Перемоги, 7 травня в читальному залі Кролевецької районної бібліотеки для молоді, яка перебуває у конфлікті із законом, проведено годину мужності «Пам’яті вічний вогонь».

Також для молоді організований відкритий перегляд літератури «Ви – перемогли! Ми – пам’ятаємо!», на якому представлено 20 найменувань книг про ті вогненні чорні сторінки нашої історії, які необхідно знати і пам’ятати кожному. Провідний бібліограф Марєй Т. Є. провела бібліографічний огляд представленої на перегляді літератури, яка допомагає всім стати, як наголосила вона, чистими душею, сильними духом, красивими у вчинках, бути Людьми і зберегти історичну пам’ять нашого народу. Всіх було запрошено більш детально ознайомитися з цими виданнями.


З метою формування патріотичних відчуттів у молоді, фахівцями Конотопського міського центру з учнями Конотопського ВПУ було проведено заняття «Гортає пам’ять свої жалобні сторінки». Передувало цьому заняттю урочисте відкриття пам’ятної дошки пошани воїнам афганцям. Навчальний заклад таким чином увіковічнив героїчний подвиг своїх колишніх випускників, які загинули в Афганістані.

У міру дорослішання у молоді, починає формуватися так зване «джерельце героїзму», що вимагає реалізації, але, як не образливо це констатувати, воно найчастіше залишається не потрібним або створює додаткові труднощі підліткам. Сенс їх і полягає в поясненні реальних понять добра і зла.

У ході інтерактивного спілкування, учні висловлювали свої думки та надавали власні коментарі про такі поняття, як національна свідомість, почуття обов’язку, мужність, вірність. Разом з учнями, обговорювали питання, як виховати покоління людей переконаних, ... Читати далі »


Минають роки і війна відійшла в історичне минуле. Давно відлунали вибухи, давно стихли канонади. Але не загоїлися рани в серці ветеранів, ніколи не змиряться з втратами матері, дружини, сестри, дівчата, які не дочекалися з війни своїх коханих. Це було в минулому сторіччі. Але нам необхідно донести цей біль до сердець наших дітей, щоб вони знали про страхіття війни, пронесли цю пам’ять через своє життя і передали у спадок своїм дітям.

З цією метою 07.05.2014 року Глухівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів відеолекторій «Героїчні сторінки історії Українського народу в період Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років» для студентів Глухівського національного педагогічного університету ім. О.Довженка.


Життя дитини – найбільша цінність для кожної родини. Не зважаючи на економічну та політичну кризу, кожен з нас не повинен залишатися байдужим до чужого горя. Тільки милосердя, доброта та любов до ближнього і робить нас справжніми ЛЮДЬМИ з великої літери.

Фахівці Шосткинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з власної ініціативи організували збір коштів на лікування маленького 6-ти річного мешканця міста Демешка Іллі, котрому лікарі встановили діагноз – захворювання кісного мозку, при якому не виробляється достатня кількість повноцінних кліток крові. Зі слів лікарів, якщо вчасно не розпочати лікування, хвороба може трансформуватися в гострий лейкоз.

Працівниками центру були розміщені благодійні скриньки в церквах м. Шостка та селища Вороніж, не залишилися байдужими і протестантські церкви, дозволи розмістити скриньки і власники мережі магазинів «Норма». Протягом  місяця спільними зус ... Читати далі »


Кожного третього понеділка, згідно спільного плану роботи Буринського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та КВІ проводиться «День центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» на базі кримінально-виконавчої інспекції для неповнолітніх та молоді, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Центром соціальних служб проведено зустріч психолога з молоддю, яка стоїть на обліку в КВІ. В рамках зустрічі проведено лекцію «Ми йдемо назустріч», анкетування, індивідуальні бесіди.


З 7 по 27.04.2014 з метою допомоги дітям з вадами зору, в м. Глухові була проведена благодійна акція «Серце до серця», координаторами якої був Глухівський міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

В акції взяли участь підприємства, установи, організації, навчальні заклади та загальноосвітні школи міста; проведений благодійний концерт, організовано конкурс малюнків, виставок та ін.

За підсумками  акції було зібрано 8349грн. грн. З них 2тис.грн. було залишено для дітей, які мають вади зору з м. Глухова, а решту коштів перераховано для Сумської обласної дитячої клінічної лікарні на закупівлю медичного обладнання.