П`ятниця, 2024-05-10, 1:34 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
24 березня у Комишанській сільській раді Охтирського району проведено засідання «круглого столу» на тему: «Соціальне партнерство як механізм вирішення соціальних проблем у територіальній громаді», мета якого – соціальна підтримка, надання консультацій сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, налагодження взаємодії працівників соціальної сфери, депутатів сільської ради щодо захисту прав дітей, створення умов для їх нормального розвитку і виховання у сім’ях.
Участь у проведенні заходу взяли секретар Комишанської сільської ради, начальник служби у справах дітей, інспектор управління праці та соціального захисту населення Охтирської районної державної адміністрації, працівники районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, зав. наркодиспансерним відділенням КЗ «Охтирська центральна районна лікарня», працівники соціальної сфери сільської ради.
Спеціалістами обговорено питання щодо порядку взаємодії, попередження насильства в сім'ї, подолання сімейного неблагополуччя, захисту прав членів сім’ї, створення умов для нормального розвитку і виховання дітей у сім’ї, профілактики правопорушень, негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі, формування здорового способу життя.
Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 574 | Добавил: VV | Дата: 2011-03-28 | Комментарии (0)

15 березня 2011 року в Кролевецькому будинку дітей та юнацтва пройшов фестиваль-конкурс «Молодь обирає здоров’я», організований працівниками Кролевецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відділу освіти райдержадміністрації.
Метою фестивалю була активізація молодіжного руху за здоровий спосіб життя, підвищення рівню інформованості підлітків з питань профілактики ВІЛ/СНІД, наркоманії, тютюнокуріння, вживання алкоголю серед дітей та молоді.
Фестиваль проходив в трьох номінаціях: конкурс плакатів, фотографій та літературно-музично-спортивних композицій.
В заході взяли участь 125 чол. Серед учасників заходу розповсюджена соціальна реклама (буклети) з питань профілактики шкідливих звичок та ВІЛ/СНІДу, туберкульозу.

Все більше фактів говорить про тютюн як про «наймасовішого вбивцю» у світі. Ціна, яку доводиться платити за тютюнопаління, – це величезні втрати, спричинені ним через хвороби, що завдає значної шкоди демографічній ситуації у суспільстві, сприяє зниженню трудового потенціалу країни.
Тютюнова пандемія, що охопила світ, – це «заразне» захворювання, яке є справою рук людських. Воно передається через рекламу, торгівлю, через приклад курців і через дим, на дію якою наражаються некурці, особливо діти.
Від хвороб, спричинених курінням, у світі вмирає більше людей, ніж від СНІД, наркотиків, убивств, безпосередньо алкоголю, самогубств, пожеж, автомобільних та авіакатастроф разом узятих. Та ще втрачається багато тисяч життів «вимушених курців» – тих, хто змушений ковтати тютюновий дим.
З метою здійснення профілактичної роботи сере учнівської молоді директором районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для учнів 8 класу Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів на базі читального залу РПК спільно з його працівниками було проведено роботу мобільного відеолекторію на тему «Тютюн – головний убивця».

17 березня 2011 року в приміщенні виконкому Охтирської міської ради Охтирським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено засідання «круглого столу» на тему «Профілактика домашнього насилля. Гендерна рівність».
На заході побували і виступили представники відділу у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту, управління праці та соціального захисту населення, Охтирського професійного ліцею, завідувач жіночою консультацією, громадської організації «Ініціатива», міськрайонного центру зайнятості, Охтирського УМВС України в Сумській області (кримінальна міліція у справах дітей), представники ТРК «Охтирка», газети «Город А», ТРК «Пульсар».
На засіданні обговорювались питання протидії гендерній нерівності, виховання у жінок самоповаги, популяризація сімейних цінностей, відновлення соціальних орієнтирів, формування громадянського суспільства, гендерні аспекти безробіття.

Традиційно з першими теплими променями сонечка завітало перше весняне свято до всіх жінок планети. Не втратили нагоди привітати жінок різних категорій сімей і спеціалісти Краснопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Для учасників родинного свята «Я та моя родина» тепло відчинили двері господині читального залу районного палацу культури Т.І. Брахно та Н.І. Дейнека. Там своїм чарівним голосом торкнувся кожної жіночої душі методист районного Палацу культури Руслан Федорці та розважила присутніх жартами Галина Вольвач.
За підготовленими для учасників місцями родини перетворились на команди, які вступили в боротьбу за перемогу. Далі на учасників чекали неймовірні випробування: проявити свою ерудицію, спробувати себе в ролі художників та дизайнерів одягу, сім’ї перетворювались на співочі капели. Але найцікавішим та найкумеднішим виявився конкурс приготування салату на швидкість представників команд чоловічої статі. Всі команди на «відмінно» справились і з підготовкою домашнього завдання – підготовка улюбленої страви родини.
Завдяки підтримці районного осередку «Фронт змін» та торгівельної мережі «Каприз» кожна присутня родина отримала подарунок та можливість поспілкуватись у дружньому колі за чашкою духмян ... Читати далі »

З метою налагодження взаємодії працівників соціальної сфери, депутатів сільської ради щодо захисту прав дітей, створення необхідних умов для їх розвитку і виховання у сім’ях, на базі Куземинської сільської ради проведено засідання круглого столу на тему: «Соціальне партнерство як механізм вирішення соціальних проблем у територіальній громаді». У засіданні взяли участь спеціалісти Охтирського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу у справах молоді та спорту, служби у справах дітей, сектору взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Охтирської районної державної адміністрації, наркодиспансерного відділення КЗ «Охтирська центральна районна лікарня», працівники соціальної сфери та депутати Куземинської сільської ради.
Під час засідання, обговорено питання щодо стану української сім’ї в сучасних умовах, порядку взаємодії суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, подолання насильства у сім’ї, про альтернативні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Особлива увага приділлялась формуванню відповідального, усвідомленого батьківства, профілактиці алкогольної залежності.

3 березня на базі Чупахівської селищної ради спеціалізованим формуванням Охтирського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» проведено профілактично-інформаційний захід для осіб та сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах з метою надання консультацій зазначеній категорії населення.
Участь у проведенні заходу взяли голова Чупахівської селищної ради Г.М. Боровенська, начальник відділу у справах молоді та спорту В.Д. Сітало, головний спеціаліст сектору взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Охтирської районної державної адміністрації К.П. Литвиненко, заступник директора з виховної роботи, громадський інспектор з охорони дитинства Чупахівської спеціальної загальноосвітньої школи Р.В. Завгородня, соціальний педагог Ю.М. Кондратюк та практичний психолог Чупахівського освітнього округу Л.М. Калнагуз.
У ході зустрічі розглядалися питання щодо попередження насильства в сім'ї, подолання сімейного неблагополуччя, захисту прав членів сім’ї, створення умов для нормального розвитку і виховання дітей у сім’ї, профілактики правопорушень, негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі. Особам, засудженим до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, членам сім ... Читати далі »

Шосткинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у лютому проводився місячник з профілактики тютюнопаління у дитячому та молодіжному середовищі, у рамках якого відбулися такі заходи: молодіжна акція «Не палити та стати переможцем», яка відбулась на базі гуртожитку хіміко-технологічного коледжу ім. І. Кожедуба; 4 бесіди з елементами тренінгу «Кинь цигарку – візьми цукерку» для учнів професійно-технічних навчальних закладів міста; виготовлено листівку «Допоможіть другові, батьку, діду кинути палити», яку розповсюджено серед учнівської та студентської молоді нашого міста, а також проведено анонімне вибіркове соціологічне опитування серед молодих людей віком від 16 до 35 років «Тютюнопаління і ти» (100 респондентів).
Проблема тютюнопаління вже досліджувалась у м. Шостка в 2009 та 2010 роках. Виникає питання, чому саме спеціалістами Центру знову було обрано таку тему? Тому, що проблема паління серед молоді дуже актуальна, вона повинна розглядатися в усіх можливих ракурсах.
Шостка – промислове місто, а значить наявні екологічні проблеми, на які молода людина вплинути майже не може. Але це тільки на перший погляд. Адже вона може вплинути на якість свого життя і його тривалість, якщо збагне шкідливість такої згубної звички, як тютюнопаління.

Протягом лютого 2011 р. Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно зі службою у справах дітей та відділом кримінальної міліції у справах дітей проведено соціальне інспектування 12 сімей з метою перевірки інформації щодо наявності складних життєвих обставин.

Як показує практика, головними причинами кризи в сучасних сім’ях є складні житлово-побутові умови, пов’язані з відсутністю роботи в батьків, відсутністю грошового забезпечення, зловживанням алкоголем. Дуже часто батьки не мають найменших педагогічних знань з питань виховання власних дітей. І, головне – сім’я не бажає щось змінювати, прикладати хоча б мінімум зусиль для покращення ситуації.

В місцевому банку даних сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах громади м. Конотопа, перебуває 24 сім’ї, в яких виховується 46 дітей. За сухими цифрами статистики стоїть системна робота всіх суб’єктів соціальної роботи з даною категорією сімей.

Зокрема, за результатами останніх інспектувань, 3 сім’ї включено до Місцевого банку, у 4-ьох сім’ях подолані обставини, що призвели до складної сімейної ситуації. В 5-х сім’ях складні життєві обставини не підтвердились. Батькам надано соціально-педагогічні та інформаційні послуги, зокрема, щодо відповідальності батьків за виховання дітей, можливості оформлення со ... Читати далі »


« 1 2 ... 79 80 81 82 83 »