П`ятниця, 2024-05-10, 7:23 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
На базі «Клініки, дружньої до молоді» спеціалістами районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведена зустріч з прийомними батьками.
У рамках заходу відбулася презентація діяльності «Клініки, дружньої до молоді» виконуючою обов’язки завідуючої В.В. Василенко, лікар-неонатолог Т.О. Сердюк розкрила питання «Формування сексуальної культури у підлітків», соціальному захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях був присвячений виступ начальника служби у справах дітей І.М. Пугач, за допомогою інтерактивних вправ, які проводила психолог В.В. Гладенко, батьки розвивали вміння аналізувати поведінку та вчинки прийомних дітей в конкретних життєвих ситуаціях.
Прийомні батьки отримали індивідуальні консультації фахівців та пам’ятку «Як стати кращими батьками».
Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 546 | Добавил: VV | Дата: 2011-04-15 | Комментарии (0)

6-7 квітня Недригайлівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді до Всесвітнього дня здоров’я проведено акцію «Молодь за здоровий спосіб життя». У рамках заходу відвідано Тернівську селищну та Хоружівську сільську ради.
«Правда про наркотики» – таку назву мала лекція для молоді. Гаслом зустрічі були слова: «Я обираю майбутнє без наркотиків». Маємо надію, що цей вислів стане девізом життя учасників заходу.

7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я. Щороку цей день присвячений найактуальнішим проблемам медицини. У 2011 році цей день проходив під гаслом «Врятуємо життя...».
Саме цей девіз і взяв за основу Шосткинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді під час проведення акції «Врятуємо життя від наркотиків» на базі гуртожитку Шосткинського вищого професійного училища.
На питання учням «Що найважливіше – здоров’я чи гроші?» відповідь «здоров’я» була стовідсотковою. А на питання «Що ви робите для свого здоров’я кожного дня?», відповіді лунали не так одностайно.
А що ж таке здоров’я? Це широке і неоднозначне поняття, яке має безліч трактувань. Учні запропонували своє визначення терміну «фізичне здоров’я» – це і стан, і здібність, і енергія займатися тим, що нам необхідне, отримуючи при цьому задоволення і одужання без будь-якої допомоги. Можливо і таке визначення має право на існування. Не буває ж універсальної дієти, комплексу вправ або якогось позитивного мислення, які були б придатні для кожного і на все життя.
Панацеєю д ... Читати далі »

Наше життя стрімке, цікаве та в ньому існує те, що люди цінять найбільше, бо його не можна придбати за гроші – це наше здоров’я.
«Нове покоління обирає здорове майбутнє» – саме під таким девізом пройшла акція до Всесвітнього Дня здоров’я, організована Роменським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
6 квітня 2011 року центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з кримінально-виконавчою інспекцією проведено заняття для неповнолітніх та молоді, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі на тему «Твоє здоров’я в твоїх руках», з метою активізації формування позитивної мотивації здорового способу життя, усвідомлення важливості розумного ставлення до свого здоров’я, узагальнення уявлення про шкідливий вплив алкоголю та наркотиків на організм людини.
7 квітня 2011 року акція продовжилася в ЗОШ-інтернат ім. О.А. Деревської. Надзвичайно корисним, цікавим та веселим було тренінгове заняття для учнів старших класів, яке включало в себе як розважальні так і інтелектуальні завдання. Діти показали свої знання та вміння щодо збереження свого здоров’я, швидко та правильно давали відповіді на поставлені запит ... Читати далі »

6 квітня 2011 року, з метою надання інформації, знання та формування практичних навичок з вибору професії, проектування професійної кар’єри, для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – випускників загальноосвітніх навчальних закладів району та їх опікунів, проведено навчальне заняття на тему: «Професія як основа життєвого успіху». Захід організовано та проведено службою у справах дітей Охтирської районної державної адміністрації та районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із міськрайонним центром зайнятості, відділом освіти Охтирської районної державної адміністрації, Охтирсько-Великописарівським об’єднаним військовим комісаріатом.
Проведено навчальне заняття з елементами тренінгу «Моя майбутня професія», бесіди та консультації щодо умов вступу до вищих військових навчальних закладів, послуг міськрайонного центру зайнятості по професійній орієнтації молоді, шляхів пошуку роботи, самостійного дорослого життя, організації виконання законодавства щодо опіки, піклування над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.
Для дітей розповсюджено буклети «Для випускника», листівки «Класифікація професій за типами» та «Сім кроків для постановки і досягнення цілей ... Читати далі »

Шосткинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у березні провів круглий стіл «Вчимося бути справжніми громадянами» для неповнолітніх та молоді, які повернулись з місць позбавлення волі та засуджені до покарань без позбавлення волі. До «круглого столу» були залучені спеціалісти Центру, начальник Шосткинського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції, завідуюча Центром медико-соціальної допомоги дітям та молоді «Клініка, дружня до молоді».
Цікавими та актуальними були виступи начальника Шосткинського відділу КВІ та спеціаліста міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Вони зупинились на найбільш важливих проблемах для даної категорії молоді, а саме: незнання прав, гарантованих законодавством України; незнання назв та механізмів діяльності державних установ; отримання паспорту та прописки; пошук роботи; відсутності житла та матеріальних проблемах.
Спеціаліст Центру розпочала свій виступ із запитання до молоді: «Що найдорожче для людини?». Дійсно, це здоров’я. Статистика говорить, що 90 % підлітків та молоді мають проблеми зі здоров’ям, 20 % з них мають по 2 і більше хронічних захворювань. Кожен п’ятий підліток у віці 15-18 років знайомий з наркотиками та іншими негативн ... Читати далі »

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, якій відзначається 24 березня спеціалісти Шосткинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з лікарями Центру медико-соціальної допомоги дітям та молоді «Клініка дружня до молоді» організували та провели акцію «Молодь проти туберкульозу», яка відбулася у гуртожитках Шосткинського професійного ліцею, Шосткинського вищого училища, Центру «Професійно-технічної освіти», хіміко-технологічного коледжу та для незайнятої молоді на базі Центру зайнятості населення.
В рамках акції лікарем-педіатром надана інформація молоді щодо шляхів поширення, проявів захворювання, засобів профілактики та лікування. Спеціалісти центру провели вікторину та соціологічне опитування на тему «Туберкульоз та суспільство».
Як виявилось, молодь знає яким шляхом передається туберкульоз та які прояви туберкульозу(100%), а про засоби профілактики знають лише 80% опитаних.

29 березня 2011 року Сумським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведений «круглий стіл» на тему «Юридичний супровід неповнолітніх та молоді, які засуджені до покарань не пов’язані з позбавленням волі». До участі були запрошені представники кримінально-виконавчих інспекцій міста, департаменту виконання покарань, центру реінтеграції бездомних громадян, спостережної комісії при виконавчому комітеті Сумської міської ради, які безпосередньо здійснюють роботу з молоддю, яка перебуває в конфлікті з законом. Також були запрошені представники «юридичних клінік» які діють при вищих навчальних закладах міста, з метою залучення їх в подальшому до співпраці з даною категорією громадян.
На нараді велося обговорення поточних питань взаємодії між відповідними структурами, обговорювались такі питання, як:
- проблеми психологічної реабілітації підлітків, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі;
- роль центру реінтеграції бездомних громадян в роботі з неповнолітніми та молоддю, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі;
- соціальний супровід неповнолітніх та молоді, ... Читати далі »

25 березня 2011 року на центральній вулиці м. Охтирка пройшла акція «Замість цигарки – цукерка».
Мета акції була показати, що більше насолоди від вживання однієї цукерки, аніж випаленої однієї цигарки, підкреслити, що основним в житті є здоров’я.
В акції взяли участь волонтери Охтирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та волонтери Сумського державного університету чисельністю 37 чоловік. Акція тривала одну годину і мала шалений успіх. Перехожі охоче реагували на пропозиції обміну сигарети на цукерку, були веселі і життєрадісні, щиро посміхалися і охоче відповідали на запитання. З’ясувалося, що причини з яких курять перехожі в кожного різні, але досить часто повторювані: Андрій, 22роки: «курять батьки і мені не забороняють»; Оксана, 30 років: «від нудьги»; Семен, 44 роки: «через нервову роботу»; Володимир, 27 років: «проблеми в сім’ї»; Марина, «просто подобається»; Віталій: «звичка» і т.д.
Так за період акції вдалося обміняти на цукерки близько 60 цигарок. Це, за словами волонтерів, дуже хороший результат, адже люди не шкодували витрачених на сигарети коштів і охоче йшли на контакт з волон ... Читати далі »

« 1 2 ... 78 79 80 81 82 83 »