Понеділок, 2024-05-20, 3:43 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Проблема тютюнопаління далеко не нова. Про його шкідливість знають як ті, що не палять, так і ті, що вже не можуть жити без цигарки. Проте, число куріїв від цього не меншає. Навпаки – до цієї когорти все більше потрапляє молоді.
Тому привернення громадськості до проблеми тютюнопаління стало метою акції «Не палити та стати переможцем», яка була проведена Недригайлівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Працівники центру проводили опитування на кшталт: Чому починають палити? Відповідь була однозначна – із цікавості. Чому б не кинути? Бо тягне до цигарки. Що вам дає паління? Немає відповіді, тільки знизування плечима.
То чи варто починати? Таке риторичне запитання було червоною ниткою відвертої розмови з молоддю.
Учасники заходу подивилися відеоролики на тему шкідливості паління, активно брали участь у дискусії, отримали тематичні листівки.
Можливо, саме 31 травня для когось із курців стане початком нового життя. ... Читати далі »
Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 551 | Добавил: VV | Дата: 2011-06-02 | Комментарии (0)

27 травня 2011 р. Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у притулку для дітей з нагоди Всесвітнього дня без тютюну проведено інтерактивний захід з елементами тренінгу «Чому підлітки курять?» та відеолекторій «Правда про тютюн».
В ході заходу з дітьми обговорено причини, що спонукають брати в руки цигарку, наведено негативні приклади щодо наслідків тютюнопаління для дитячого організму. Учасники заходу висловили свою думку про причини вживання нікотину підлітками. Всі бажаючі отримали буклети «Скажемо палінню «Прощавай»!».

Про руйнівний вплив наркотиків та алкоголю на здоров’я і життя людини говориться немало. Та сьогодні ніхто не будує своє життя на чужих переконаннях. Особливо молодь, яка хоче мати сучасну, достовірну інформацію про вплив негативних звичок на життя і здоров’я.
Шосткинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у травні провів акцію «Молодь проти наркоманії, алкоголізму та СНІДу» на базі гуртожитку хіміко-технологічного коледжу ім. І. Кожедуба. До участі у акції були залучені волонтери Чернігівської міської громадської організації «Центр духовної та соціально-психологічної реабілітації «Перемога», які провели цікаві бесіди зі студентами щодо вживання алкоголю та наркотиків, поділилися власним досвідом, наводили приклади свого минулого життя, давали поради.
Учасники акції жваво обговорювали матеріал, задавали питання. Серед них були розповсюджені листівки «Алкоголь, тютюн, наркотик…» та засоби контрацепції. Підлітки переглянули відеофільм «Зроби свій вибір».
Щоб мати сили долати довгу й складну життєву дорогу, молоді ... Читати далі »

Все найкраще, що є на землі, починається з сім’ї. Без неї, як без природи, людство обійтися не може. У сім’ї дитина робить свої найперші кроки, звідси вона виходить у широкий світ. Тут вона навчається любові і добра, вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять свого роду.
Саме навесні, коли все в природі проростає, розквітає, ми святкуємо День матері і Міжнародний день сім’ї. І це, напевно, символічно. Так як і земля-матінка плекає кожен росточок, кожну пелюсточку, як і сім’я, родина плекає своїх дітей, щоб набирались вони сили, могутності. Мамина ласка, татусева мужність, бабусина доброта, дідусева мудрість, тепло хатнього затишку в колі рідних на все життя залишають глибокий слід у душі та серці кожної людини.
Напередодні відзначення цих свят працівники Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді привітали мам-вихователів прийомних сімей з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї. Подарували чайні сервізи та фрукти.
Злагоди, щастя вам, добробуту, всеохоплюючої любові і всіх благ. Нехай здійсняться всі ваші сонячні мрії. Хай радісним щебетом щебечуть ваші діти і світ щасливий іде їм назустріч!

За ініціативи Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді успішно діє група взаємопідтримки для прийомних батьків, батьків-вихователів.
Усі прийомні батьки, батьки-вихователі беруть участь у роботі таких груп – тут вони знаходять підтримку та розуміння, вирішують актуальні проблеми виховання і розвитку дітей, мають змогу подивитися на свої проблеми зі сторони, почути слова поради та підтримки. Батьки запевняють: у сім’ї вони повертаються натхненними і впевненими, готовими знайти оптимальні рішення складних питань.
За потреби на засідання груп взаємопідтримки запрошуються представники органів місцевого самоврядування, служби у справах дітей, відділу у справах сім’ї та молоді, інших організацій – соціальних партнерів, які дають вичерпні відповіді на актуальні питання.
Так, напередодні Дня сім’ї на базі Роменського міського центру проведено чергове засідання групи.
Головна мета заходу – підвищення рівня компетентності прийомних батьків з питань догляду, виховання і розвитку дітей ... Читати далі »

Глухівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Глухівським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та студентами Глухівського національного педагогічного університету ім. Олександра Довженка, на міському стадіоні «Дружба» була проведена акція «Родинне свято», присвячена Міжнародному дню сім’ї.
Захід включав в себе: проведення змагань серед дітей, а саме естафети: «На швидкість», «Ведення футбольного м’яча», «Жонглювання м’яча», «Кенгуру», «Човниковий біг», конкурс «Хто влучніший» та проведення спортивної вікторини. Наприкінці заходу всі команди були нагороджені грамотами та солодощами. Цей захід визвав підвищений інтерес у вболівальників, серед яких були і батьки учасників змагань, діти та гості отримали багато позитивних емоцій.
 
 
... Читати далі »

День Матері відзначається у другу неділю травня, бо це місяць Пречистої Діви Марії, яка благословила у хресну путь свого єдиного сина – Спасителя людства. До Матері Божої звертаються християни, просячи заступництва і допомоги. У травні, коли природа Мати виряджає свою доню Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, праці й радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають День Матері.
Мати... Мама... Матуся… Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово. Воно про найближчу, найдобрішу, найкрасивішу і наймилішу людину у світі. Її очі супроводжують дітей у далеких життєвих мандрах, материнська ласка гріє нас все життя аж до старості. Її створив Бог на цій грішній землі для краси і щастя, щоб вона дарувала життя і була продовжувачем роду людського.
Любов матері... Що може бути сокровенніше? Жінка-мати – лаконічно, але водночас так багато... У нас підсвідомо живе довіра до неї, ми знаємо, що мати не відвернеться від своєї дитини, її любов сильніша за буденні образи. Ніхто так, як вона, не здатен відчути і зрозуміти зранену душу. Її серце щемить, коли дитині погано, вона співпереживає з нею, у ... Читати далі »

У травні, напередодні Міжнародного дня сім’ї, спеціалістами Кролевецького районного центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді з метою профілактики раннього соціального сирітства, формування відповідального ставлення до батьківства за участю лікаря-неонатолога Т.О. Сердюк, психолога В.В. Гладенко та волонтерів в акушерсько-фізіологічному відділенні ЦРЛ проведена акція «Ми + Дитина = Сім’я» для жінок з новонародженими дітьми та вагітних.
Учасники заходу прийшли до висновку: побудувати щасливу сім’ю – це мистецтво жінки та чоловіка. Дитина потребує батьківської любові. Справжні батьки люблять дитину не тому, що вона виконала якісь умови чи виправдала надії, а тому що вона їх дитя.
Фахівці надали учасникам індивідуальні консультації, вручені буклети з даної тематики, розроблені спеціалістами та волонтерами центру.

У травні в Україні відзначаються декілька шанованих та відомих свят. Серед них – День матері та День сім’ї.
12 травня 2011 року Недригайлівським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено свято «Мати. Родина. Батьківщина». Учасниками заходу стали прийомні сім’ї і дитячий будинок сімейного типу.
Вірші, пісні, привітальні слова, які підготували діти, звучали на адресу матерів. Виступ юних артистів із Недригайлівської загальноосвітньої школи та ДПТНЗ «Недригайлівське ВПУ» додавав усім піднесеного настрою.
Із Днем матері та Днем сім’ї присутніх привітав заступник голови районної державної адміністрації Сиротенко Анатолій Георгійович. Він наголосив на важливості виховання дітей в сімейному оточенні та подякував прийомним матерям за їхню нелегку працю, терпіння й доброту, яку вони проявляють до своїх дітей.
Прийомні мами отримали квіти та подарунки. Свято пройшло у теплій атмосфері, за солодким столом, яким ми завдячуємо нашим спонсорам.

« 1 2 ... 76 77 78 79 80 ... 82 83 »