Субота, 2024-04-27, 6:37 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді

14 лютого 2011 року в ЗОШ-інтернаті ім. О.А. Деревської для учнів 9 класу Роменським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проведено тренінгове заняття «Валентинів день – день закоханих».

Усі присутні з радістю брали участь у вправах та уважно слухали пізнавальну інформацію про те, як святкують День Закоханих в інших країнах. Учні жваво долучилися до виконання завдання «Серце», під час якого на сердечках писали про різноманітні способи прояву кохання, а потім обговорювали думки щодо відповідального відношення до партнерських стосунків.

По завершенню заходу учасників привітали «валентинками» та солодкими подарунками, які надали підприємці міста.

Тренінгове заняття підготували студенти – практиканти Світлана Анісімова та Олег Білик під керівництвом головного спеціаліста центру Ірини Гальченко.

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 629 | Добавил: VV | Дата: 2011-02-17 | Комментарии (1)

Краснопільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках районного місячника профілактики тютюнопаління у дитячому та молодіжному середовищі «Ми за здоровий спосіб життя» організовано та проведено день профілактики на базі Угроїдської ЗОШ І-ІІІ ступенів. У день профілактики спеціалісти центру застосовували групові заходи та індивідуальну роботу серед дітей та молоді даного навчального закладу.

Учасники групових заходів (лекцій, бесід, ігротек) мали змогу отримати доступну та повну інформацію про шкідливий вплив тютюну на підлітковий організм, зрозуміти термін «пасивний курець», замислитись над етапами системної залежності від куріння, стати учасниками соціологічного опитування. Підлітки, які мали особисті питання та проблеми, скористалися можливістю задати їх під час індивідуального консультування з спеціалісту центру СССДМ.


У м. Ромни 3 лютого 2011 року відбулося розширене засідання Колегії щодо соціального захисту і профілактики серед дітей, на яке були запрошені педагоги-організатори загальноосвітніх навчальних закладів та завідуючі дитячими навчальними закладами.

У ході засідання розглянуто питання профілактичної роботи з дітьми, схильними до правопорушень та стан профілактичної роботи з дітьми, схильними до тютюнопаління, вживання спиртних напоїв та наркотичних речовин.

Директор Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Жогло інформувала присутніх про облік сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, етапи здійснення соціальної роботи з такими сім’ями та закликала всіх до співпраці, спрямованої на виявлення таких сімей.

Серед учасників заходу розповсюджено плакати соціального спрямування та буклети з іміджевою рекламою центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, надані Сумським обласним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді


27 січня директором Конотопського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в Конотопському міськрайонному центрі зайнятості для жителів міста та району проведений інформаційний захід щодо впровадження альтернативних форм сімейного виховання. Зокрема, присутні були ознайомлені з формами влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сім’ї, порядоком створення прийомної сім’ї, досвідом функціонування прийомних сімей в місті; переглянули відеофільм «Просто неба».

Довідково: сьогодні під соціальним супрооводом центру перебуває дитячий будинок сімейного типу (5 дітей) та 7 прийомних сімей (12 дітей); 1 особа та 1 сім’я готують необхідний пакет документів та готові пройти навчання кандидатів у прийомні батьки.


26 січня проведене чергове заняття навчальної програми підготовки волонтерів Конотопського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Заняття для 10 студентів Конотопського медичного училища за власною авторською програмою веде волонтер центру – викладач Конотопського індустріально-педагогічного технікуму Сивець М.О. Програма включає 6 тренінгових занять «Усвідомлення себе», «Як організувати профілактичну роботу», «Профілактика куріння у молодіжному середовищі», «Профілактика вживання алкоголю молоддю», «Профілактика наркоманії у молодіжному середовищі», «Профілактика зараження ВІЛ». Після закінчення занять волонтери будуть проводити роботу з профілактики негативних явищ в дитячих та молодіжних аудиторіях міста.

До речі, сьогодні волонтери-студенти Конотопського індустріально-педагогічного технікуму, які закінчили навчання по програмі у жовтні 2010 року, реалізують програму з соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з числа учнів старших та випускних класів у Конотопській санаторній та спеціальній школах-інтернатах.


25 січня 2011 року працівниками Конотопського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у Конотопському виправному центрі № 130 проведено День центру. Під час заходу обговорено питання впровадження наказу Мінсім’ямолодьспорту та Державного департаменту України з питань виконання покарань від 28.09.2010 № 3368/359 «Про затвердження Порядку взаємодії центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і установ виконання покарань щодо забезпечення соціального обслуговування дітей та молоді, які звільняються з установ виконання покарань»; підписано угоду про співпрацю та обговорено план спільних дій на поточний рік. Соціальний працівник надала індивідуальні послуги особам, що відбувають покарання. Найчастіше потребують роз’яснення питання працевлаштування, отримання соціального житла, матеріальної підтримки після звільнення.


29-31 грудня 2010 року волонтерами Конотопського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – членами громадських організацій «Провідна зірка», Батьківський дім», «Діамант» – проведено традиційну міську Новорічну акцію «Подаруй дитині свято». В міських супермаркетах «Фора» та «Еко-маркет» було зібрано солодощів на суму близько 6 тис. грн.

Підсумком акції стало проведення 7 січня в міському будинку культури «Сучасник» Різдвяного свята для дітей соціально-незахищених категорій. На захід були запрошені 70 дітей разом з батьками. Для молодших дітей було показане театралізовне дійство, підлітки переглянули відеофільм, а з батьками провели обговорення актуальних питань виховання. Всі діти отримали солодкі подарунки.


Одним із заходів проведеного в рамках Всеукраїнського місячника «Спорт проти наркотиків» відділом молоді та спорту районної державної адміністрації та Краснопільським районний центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведена ігротека на базі Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів серед учнів 8-х класів. Дітям було запропоновано проявити свої як спортивні, так і інтелектуальні можливості в конкурсах, запропонованих фахівцями центру СССДМ. Під час заходу діти активно включилися в роботу. З веселощами та сміхом виконали вправу «Розминку», де кожен з учасників мав можливість з уявними снарядами провести розминку перед конкурсом. Кожна з команд зобразила власну емблему та назву «Перемога» і «Соколи». В ході ігротеки працівниками центру були запропоновані рухливі ігри «Замислись», « Швидкі та розумні», « Спортивний майданчик моєї мрії», де члени команд проявили свої швидкісні, інтелектуальні здібності та проявили свою ерудицію щодо визначень видів спорту та засудження факторів шкоди від вживання наркотиків.

На завершення про згадку було започатковано інноваційний метод гра-ідея під назвою «Дружба», метою якої є об’єднання всіх учасників заходу під єдиним девізом «Спорт проти наркотиків». На згадку кожен із учасників отримав заохо ... Читати далі »


Традиційно Краснопільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Краснопільською ЗОШ І-ІІІ ступенів було організовано та проведено свято Святого Миколая. Учасниками цього заходу були діти-інваліди Краснопільського району та учні 1 класу навчального закладу. На свято завітав отець Віктор з вітаннями та Божим благословінням, а учні 1 класу дарували гостям та учасникам заходу веселий настрій та масу позитивних емоцій.
Всі учасники заходу мали змогу відвідати шматочок смачного святкового торту, а юний Святий Миколай вручив кожному з учасників солодкі подарунки.

« 1 2 ... 80 81 82 83 »