П`ятниця, 2024-04-26, 9:31 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 20

Сучасний підліток деколи гостро відчуває на собі наслідки незнання законів. Низька правова грамотність призводить до найнесподіваніших наслідків, до відсутності поваги до громадського порядку та до законослухняної форми поведінки. Перевага віддається культу сили, жорстокості, насильства, що завжди призводить до злочинів. Також на кримінальну активність неповнолітніх впливає і негативний приклад дорослих, повна відсутність контролю з боку батьків. І найсумніше в тому, що сучасна молодь здебільшого не засуджує злочини, а шукає виправдання для них. Тому питання правового виховання молодого покоління стоїть досить гостро.

З метою профілактики правопорушень, розширення знань учнів про основні положення Конвенції ООН про права дитини спеціалістами Краснопільського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, в рамках місячника правових «Знаємо та володіємо своїми» проведено лекції та бесіди на тему: «Твої права»,  в ході яких учні отримали знання та певні навички з правових питань.

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 378 | Добавил: VV | Дата: 2014-11-20 | Комментарии (0)

Відповідно до плану роботи та Порядку взаємодії Краснопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з кримінально-виконавчою інспекцією Краснопільського району, службою у справах дітей Краснопільської райдержадміністрації та лікарем-інфекціоністом Краснопільської ЦРЛ, щодо забезпечення соціального супроводу і контролю за поведінкою дітей та молоді, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, звільнені від відбування покарання з випробовуванням, 10 листопада 2014 року проведено круглий стіл на тему: «Здоровий спосіб життя – запорука успіху» в рамках інформаційно-профілактичних заходів, щодо здорового способу життя, здійснення соціально-профілактичної роботи  запобігання правопорушенням та соціально небезпечних хвороб у молодіжному середовищі в тому числі серед груп ризику, подолання їх наслідків, формування навичок здорового способу життя.


Все частіше ми звертаємо увагу на неприйнятну поведінку підлітків на вулиці, у транспорті, в навчальному закладі і безпосередньо на уроці. Та моральна цінність вчинку дитини виявляється за допомогою порівнювання з визнаним поняттям добра, який фіксується свідомістю у вигляді певного комплексу моральних норм, правил належної та рекомендованої поведінки. Нагадати про це підліткам особливо важливо тепер, коли зростає рівень патріотизму і відповідальності кожного.

Фахівцями Конотопського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з залученням представників правоохоронних органів в політехнічному технікумі КІСумДу проведено профілактичні заходи «Людина в правовому полі: адміністративна та соціальна відповідальність».

Молодь жваво обговорювала питання відповідальності за наслідки своїх дій не тільки перед іншими, а й перед самими собою. 


Батьківство – дуже відповідальна справа. Безсумнівно, що всі батьки хочуть мати здорових діток. Але не завжди задумуються над тим, що для цього потрібно бути, перш за все, здоровими самим, відмовитися від шкідливих звичок, тютюнопаління, вживання алкоголю.

Майбутні мами досить ґрунтовно готуються до народження дитини. Відвідують заняття у «Школі батьківства», де отримують поради медичних та соціальних працівників.

Для того, щоб робота була злагодженою та плідною, у рамках Консультативного пункту при Центральній районній клінічній лікарні між соціальним працівником Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та медичним працівником Сумської центральної районної клінічної лікарні відбулося обговорення форм, методів та шляхів формування у батьків відповідального батьківства. У ході роботи було обговорено ряд питань актуальних для сучасної молоді: підготовка до шлюбно-сімейних відносин, основні функції сі ... Читати далі »


Протягом листопада-грудня на базі Глухівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді планується проходження практики  студентів Глухівського національного педагогічного університету ім. О.Довженка по спеціальності «соціальний педагог».

Одним із завдань практики – є проведення профілактичного заходу.

Так, 11 листопада до 8 класу ЗОШ №1 завітали студенти 3 курсу за фахом «Соціальна педагогіка»: Ігор Хоменко, Юлія Шевченко, Ганна Пода, які провели тренінг на тему: «Я і здоровий спосіб життя».

У тренінгу була представлена інформація щодо здоров’я, складових здоров'я та здорового способу життя. Учасники мали змогу не тільки прослухати інформацію, але і творчо, креативно себе проявити. Учні брали активну участь в усіх твор ... Читати далі »


Буринським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з інспекторами Буринського районного підрозділу Глухівського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції проведено «День соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі кримінальної інспекції». В рамках даного заходу для осіб, які умовно засуджені і перебувають на обліку в інспекції організована екскурсія до Буринського районного краєзнавчого музею, відбувся перегляд документального фільму «Алкоголь, наркотики, насилля – що чекає в майбутньому?». До проведення даного заходу був залучений лікар-нарколог центральної районної лікарні.

Дана екскурсія дала змогу даній категорії молоді ближче  познайомитись з історією рідного краю, була спрямована на  формування свідомості молоді щодо любові та патріотизму до рідної землі, викорінення негативних звичок та вчинення правопорушень.


Напередодні щорічної міжнародної акції «16 днів проти насильства», Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з 20 жовтня по 6 листопада у політехнічному технікумі КІСумДУ, у ДПТНЗ «Конотопське ВПУ», в санаторній школі-інтернаті, у військкоматі, у міськрайонному центрі зайнятості, в центрі дитячо-юнацької творчості проведено інтерактивні заняття та години спілкування з використанням відео.

Особливим видом насильства є насильство в сім’ї, яке може поєднувати ознаки всіх видів насильства. Разом з тим воно є найбільш небезпечним, бо має довготривалий за часом характер, і тим, що дитина переживає насильство з боку того, хто мав би захищати, підтримувати, а не кривдити її. Це деформує особистість дитини та формує страх, образу та  озлоблення до оточення.

Для студентської та учнівської молоді зустрічі проходили під назвою «Невидимі для серця рани», «Н ... Читати далі »


Вже традиційним для дітей з прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах стало проведення канікул разом з Сумським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Цієї осені нам знову радо відкрили двері кінопалац «Дружба», та ролердром, який знаходиться в торгівельному центрі «Універмаг Київ». Особливо важливо в такі нелегкі часи для України підтримати наші родини, забезпечити дітям гарний позитивний відпочинок, можливість відчути підтримку і з боку держави і з боку громадськості.

Із великим задоволенням прийняли запрошення до заходів і деякі сім’ї переселенців з тимчасово окупованої території. Діти залишилися задоволеними, а батьки не на словах, а на ділі відчули людяність та доброту місцевих жителів Сум.


Дитячий будинок сімейного типу, створений сім’єю Чухалів, вже 6 років успішно функціонує на Роменщині. А нещодавно знову приємна новина в родині: двоє дітей, братик і сестричка були довлаштовані до ДБСТ.

В ході соціального супроводження під час відвідування ДБСТ вивчалось питання щодо готовності дітей-вихованців та батьків-вихователів до нових членів родини, соціально-психологічний клімат сім’ї, вивчався попередній досвід проживання дітей у сім’ї. Діти-вихованці з розумінням поставилися до пропозиції тата і мами, адже вони добре пам’ятають своє минуле життя і їм є з чим порівнювати. Батькам-вихователям були надані рекомендації щодо взаємної адаптації дітей у ДБСТ.

Свідченням правильного вчинку були сльози радості у батьків-вихователів і щасливі посмішки дітей, які віднайшли нову родину. Сподіваюсь, що таких прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, де дітей чекають не біль і гіркі сльози, а радісні обійми мами і т ... Читати далі »


Фестиваль «Повір у себе і в тебе повірять інші» організовується з метою пошуку, розвитку та підтримки здібних, обдарованих дітей, адаптації дітей з особливими потребами у життєвому середовищі, розвитку їх творчого потенціалу, з метою допомоги їм повірити у свої можливості.

На виконання районної цільової програми «Соціальна підтримка осіб з обмеженими фізичними можливостями» та районної комплексної програми «Молодь Краснопільщини» вже традиційно 20 жовтня 2014 року на базі Краснопільської дитячої музичної школи працівниками Краснопільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки профспілкового комітету управління пенсійного фонду в Краснопільському районі проведено районний фестиваль творчості і талантів для дітей з функціональними обмеженнями «Повір у себе, і у тебе повірять інші».

Фестиваль відкрив заступник голови Краснопільської районної державної адміністрації ... Читати далі »


Глухівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з волонтерами центру здійснюються виїзди до сільських та селищних рад району. В ході таких виїздів проводиться обстеження сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, а також надається допомога громадянам, які переселилися з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Під час виїзду до Полошківської, Обложківської та Шевченківської сільських рад були обстежені умови проживання сімей, які знаходяться на обліку в центрі, надані консультації щодо виховання дітей, ведення здорового способу життя батьками, проведені бесіди щодо профілактики вживання алкогольних напоїв тощо. Крім того була надана гуманітарна допомога сім’ям, які потребували.

Загалом протягом вересня-жовтня 2014 року гуманітарну допомогу отримала 31 сім’я – переселенці з Донецької та Луганської областей та сім’ї Глухівського району, ... Читати далі »