Четвер, 2024-04-25, 8:26 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 20 » Насильство – це слабкість!
5:48 PM
Насильство – це слабкість!

Напередодні щорічної міжнародної акції «16 днів проти насильства», Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з 20 жовтня по 6 листопада у політехнічному технікумі КІСумДУ, у ДПТНЗ «Конотопське ВПУ», в санаторній школі-інтернаті, у військкоматі, у міськрайонному центрі зайнятості, в центрі дитячо-юнацької творчості проведено інтерактивні заняття та години спілкування з використанням відео.

Особливим видом насильства є насильство в сім’ї, яке може поєднувати ознаки всіх видів насильства. Разом з тим воно є найбільш небезпечним, бо має довготривалий за часом характер, і тим, що дитина переживає насильство з боку того, хто мав би захищати, підтримувати, а не кривдити її. Це деформує особистість дитини та формує страх, образу та  озлоблення до оточення.

Для студентської та учнівської молоді зустрічі проходили під назвою «Невидимі для серця рани», «Насильство – це слабкість!», «Причини, види та форми насилля»,  для батьківської аудиторії представлені презентації «Бережіть своїх дітей», «Все іде з сім’ї» та бесіди «Чи можна бити своїх дітей?».

Під час занять діти посперечалися чи є виправдання агресивній поведінці, в яких випадках вияв агресії буває природним і чим він відрізняється від впевненості у собі, самоствердження, самозахисту та грубої поведінки. З цього приводу думки розділились, але всі дійшли згоди, що сучасні ЗМІ, телепередачі, комп’ютерні ігри перевантажені ідеями боротьби, конкуренції та насильства. Жорстокість, злість, насилля – мають бути неприпустимими у відносинах. Чому доброту, любов, терпіння нині пускають під укіс. І навіть щодо дітей при цьому немає пощади.

Батькам в ході занять через змодельовані ситуації запропоновано уявити себе на місці дітей, на яких сваряться, принижують або конфліктують поряд. І кожен з учасників мав змогу зрозуміти «дитячі відчуття» (страх, безпорадність, образа та ін). Якщо дорослі б’ють дітей, цим виявляють своє безсилля, безпорадність, істеричність, про це говорилося в відеофільмі «Все залишає свій слід. Невидимі для серця рани».

В ході занять учні та студенти отримали листівки «Насильство ніколи невиправдане!», батьки отримали пам’ятки «Дитинство проти насильства» та буклети «Сім’я-простір без насильства».

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 778 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]