П`ятниця, 2024-04-26, 10:37 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Серпень » 26

Відповідно до наказу Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту від 23.09.2009 р. № 3357 «Про порядок здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу» директор Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Сушко М.М. у серпні 2014 року провела індивідуальну бесіду з прийомним батьком Часником М.Д., який разом з прийомними дітьми проживає на території Новогребельської сільської ради. Під час зустрічі були обговорені питання літнього оздоровлення прийомної дитини Дмитрієва Ю.М., подальшого продовження навчання прийомної дитини Дмитрієва В.М. у Роменському вищому професійно-технічному училищі № 14 та питання щодо безпечної поведінки в період літніх канікул.

Крім того, Марина Миколаївна поцікавились життям сім'ї, їхніми турботами, з’ясувала, чи потрібна родині якась допомога. І, безперечно, щиро подякували прийомному батькові за його добре серце, за те, що взяв на себе відповідальність за долю дітей, огорнув їх піклуванням, теплом і любов’ю.< ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 426 | Добавил: VV | Дата: 2014-08-26 | Комментарии (0)

Одним із важливих аспектів діяльності Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є взаємодія із кримінально-виконавчою інспекцією. Відповідно до Порядку взаємодії кримінально-виконавчої інспекції і центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо забезпечення соціального супроводу та контролю за поведінкою дітей та молоді, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, звільнені від відбування покарання з випробуванням або умовно-достроково робота спрямована передусім на вирішення питання зменшення ризику випадків скоєння неповнолітніми засудженими та особами молодіжного віку повторних злочинів.

В серпні 2014 року на базі кримінально-виконавчої інспекції провідним спеціалістом РЦСССДМ спільно із представником кримінально-виконавчої інспекції була проведена  профілактична робота з неповнолітнім та його мамою, який засуджений до покарань без позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік  щодо профілактики повторних злочинів. Під час зустрічі неповнолітньому та його матері були надані соціал ... Читати далі »


Одним із пріоритетних напрямків діяльності центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, спрямоване на забезпечення належних умов їх функціонування та надання соціальних послуг.

В ході здійснення соціального супроводження працівниками Краснопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було відвідано прийомні сім’ї та дитячий будинок сімейного типу з метою вивчення питання підготовки прийомних дітей до школи та встановлено та забезпечення шкільним одягом відповідно віку, речами особистої гігієни та канцтоварами.


У м. Глухів продовжують прибувати переселенці із зони АТО. Біжать налякані від війни. Біжать, щоб вберегти життя.

Станом на 14 серпня до міста вже прибуло 154 чоловіки. Серед переселенців, це жителі із Луганської та Донецької областей. Це, як правило, сім’ї з дітьми.

Глухівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з управліннямсоціального захисту населення та власне міська рада надають їм першу необхідну допомогу. Найбільш актуальними проблемами є надання житла, продуктів, одягу, ліків, медичної допомоги, засобів особистої гігієни, працевлаштування.

Звичайно, більшість переселенців оселяються у родичів, друзів, знайомих, та є і ті, кому необхідне житло. Глухівська міська рада намагається розселити потребуючих у гуртожитки, лікарню, але місць бракує.

Просимо на ... Читати далі »


На сьогоднішній день проблема алкоголізму, тютюнокуріння, серед підлітків та молоді, не втрачає своєї актуальності. Сумна статистика споживачів алкоголю та тютюну невпинно зростає.

Нажаль сучасна молодь, побачивши по телевізору красиву рекламу тютюнових чи алкогольних виробів, майже одразу поспішає до найближчого магазину щоб спробувати все це.

14 серпня 2014 р. спеціалістом Недригайлівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з кримінально-виконавчою інспекцією та Кримінальною міліцією у справах дітей проведено лекторій щодо профілактики шкідливих звичок для неповнолітніх та молоді, які відбувають покарання не пов’язані з позбавленням волі. Під час лекторію роздано інформаційні листівки та переглянуто відеоролик на тему: «З чого виготовляють сучасні сигарети».


Відповідно до Порядку взаємодії з кримінально-виконавчою інспекцією щодо забезпечення контролю за поведінкою дітей та молоді, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, звільнених від відбування покарання з випробовуванням або умовно-достроково 18 серпня 2014 року працівниками Краснопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі Кримінально-виконавчої інспекції Краснопільського району проведено групове консультування на тему: «Попередження повторної злочинності» та «Злочин та його види» для осіб, які відбувають покарання непов’язані з позбавленням волі. Попередження  повторної злочинності є дуже важливим питанням, так, як за вчинення рецидиву чинним законодавством передбачено більш вагомі види покарань.

Даний захід був спрямований передусім на вирішення питання зменшення ризику випадків скоєння неповнолітніми та особами молодіжного віку повторних злочинів та направлений на формування позитивних уявлень про суспільство, корекцію негативних соціальних орієнтувань. ... Читати далі »


Літні канікули для школярів промайнули швидко. Але з заміських оздоровчих таборів діти привезли додому нові знайомства, нові враження та знання.

Добігає кінця і третя зміна в таборі «Мрія». Багато цікавих заходів для дітей провели тут фахівці Конотопського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: ігротеки, вікторини, години спілкування, відеолекторії, конкурси. «Що таке гарні та погані вчинки?» – саме це обговорювали діти та дорослі під час останньої зустрічі.

Багато людей докладали щодень максимум зусиль для того, щоб свій відпочинок діти та підлітки згадували з задоволенням. А щасливі і здорові діти – це найбільша радість для дорослих.


У зв’язку із напруженою ситуацією на сході країни, наприкінці липня 2014 р. до міста Ромни прибуло 17 дітей та 4 дорослих із Лисичанська, Рубіжного, Луганська та Сіверодонецька, яких розмістили та забезпечили всім необхідним у Роменській школі-інтернат ім. О.А.Деревської.

Спеціалістами Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено бесіду, спрямовану на полегшення, наявних у цієї особливо вразливої категорії дітей та підлітків, емоційних порушень. Дітям надано рекомендації як правильно змінювати свої думки щодо адаптації на новому місці, налаштовувати себе на позитивне мислення, Дорослих проінформовано  з питань працевлаштування.

Завітали діти зі сходу і до Державного професійно-технічного навчального закладу «Роменське вище професійне училище», де відчули комфорт, затишок та гостинність господарів навчального закладу.

... Читати далі »