Четвер, 2024-04-25, 11:47 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Серпень » 26 » Соціальна робота з умовно засудженими особами
3:23 PM
Соціальна робота з умовно засудженими особами

Одним із важливих аспектів діяльності Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є взаємодія із кримінально-виконавчою інспекцією. Відповідно до Порядку взаємодії кримінально-виконавчої інспекції і центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо забезпечення соціального супроводу та контролю за поведінкою дітей та молоді, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, звільнені від відбування покарання з випробуванням або умовно-достроково робота спрямована передусім на вирішення питання зменшення ризику випадків скоєння неповнолітніми засудженими та особами молодіжного віку повторних злочинів.

В серпні 2014 року на базі кримінально-виконавчої інспекції провідним спеціалістом РЦСССДМ спільно із представником кримінально-виконавчої інспекції була проведена  профілактична робота з неповнолітнім та його мамою, який засуджений до покарань без позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік  щодо профілактики повторних злочинів. Під час зустрічі неповнолітньому та його матері були надані соціальні послуги (4 інформаційних, 2 психологічних, 3 юридичних). Також у ході заходу було порушено питання щодо подальшого відновлення неповнолітнього у навчальному закладі та перспективи його навчання, формування планів на майбутнє та самореалізацію у подальшому житті. Захід пройшов у невимушеній атмосфері, що вплинуло на позитивне сприймання піднятих питань, формування особистих установок для вирішення існуючих проблем та становлення підлітка, як особистості.

Позитивний результат у ресоціалізації неповнолітніх, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, був би неможливий без чітко налагодженого механізму співпраці КВІ та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 1988 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]