Понеділок, 2024-05-06, 12:40 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
 
1 червня 2011 року Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з громадською організацією «Молоді регіони» проведено захід для дітей із сімей незахищених категорій. 50 маленьких учасників розважали клоуни, діти змагалися у різноманітних конкурсах. Із нагоди свята організатори подарували кожній дитині подарунки.
 
 
 
 
 
 
 
Категория: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 584 | Добавил: VV | Дата: 2011-06-07 | Комментарии (0)

31 травня 2011 року Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з громадською організацією «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» на базі дитячого будинку сімейного типу Бондарєвих із села Угроїди Краснопільського району проведено зустріч із прийомними сім’ями Краснопільського району та м. Охтирка. Зустріч відбулася за фінансової підтримки Благодійного фонду «Розвиток України», яким ще у 2009 році запущений перший національний портал з усиновлення www.sirotstvy.net, де розміщена база дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки України, що підлягають усиновленню.
Захід проводився з метою соціальної підтримки та попередження професійного вигорання прийомних батьків, з метою недопущення повернення прийомних дітей до державних установ та був приурочений до Дня захисту дітей.
Зі святом присутніх привітали голова Краснопільської райдержадміністрації, селищний голова, директор Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Шевченко Тетяна Юріївна, яка зазначила, що майбутнє дітей залежить від нас, дорослих, а наше майбутнє залежить від них. Тож будувати ма ... Читати далі »

15 травня 2011 року в День сім’ї за ініціативи Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки «Майстерні урочистостей «Карамель» та громадської організації «Молоді регіони», з метою привернення уваги громадськості до соціальної значимості сімейних цінностей, пропаганди домашнього вогнища, як основної умови для процвітання й оздоровлення суспільства, відбувся Парад Наречених.
Тема цьогорічного Параду Наречених була: «Минуле. Сьогодення. Майбутнє». В цей день більше 50 дівчат нашого міста вийшли в весільних сукнях різних стилів, щоб довести, що кожна з них хоче створювати сім’ю й народжувати дітей. Кожна учасниця могла переживати ейфорію весільного дня і разом з іншими нареченими ходити вулицями міста під здивовані погляди перехожих та об’єктиви фото- і телекамер.
Завершальним етапом цього яскравого дня стала фінальна частина Параду Наречених біля Палацу дітей та юнацтва. Тут були і конкурси, в яких учасницям довелося проявити творчість і кмітливість, і змагання між вузами нашого міста за оригінальне висвітлення весільних традицій, і вибір найоригінальніших наречених минулої епохи, сьогоден ... Читати далі »

9 травня з нагоди відзначення 66-річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні волонтери Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели «День спонтанного прояву доброти».
Цього дня волонтери підходили до перехожих і пропонували їм вибрати для себе зі скриньки папірець з добрими прогнозами і побажаннями. Одночасно бажаючи могли зробити внесок у шану пам’яті ветеранів ВВВ своїми побажаннями, виклавши їх на ватманах з написами: «Дорогий ветеране, бажаємо Вам…» та «Дорогий ветеране, дякуємо Вам за…».
«Дякуємо Вам за мирне небо над головою, за нашу свободу і добробут»; «Дорогі ветерани, дякуємо Вам за наше життя, майбутнє та надії»; «Бажаємо Вам безтурботного життя, достойних наступників і щоб Вас завжди пам’ятали» – такими словами вдячні нащадки виразили свої почуття та думки.
 

5 травня 2011 року на базі Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено обласний семінар для спеціалістів районних та міських центрів соціальних служб щодо організації профілактичної роботи.
До заходу були запрошені представники зацікавлених державних та громадських установ, що безпосередньо здійснюють профілактичну роботу серед населення регіону, зокрема: кримінальної міліції у справах дітей, обласного департаменту з питань виконання покарань, обласного центру зайнятості, служби у справах дітей ОДА, управління з питань фізичної культури та спорту, громадські організації: відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», Клуб ресоціалізації хімічно-узалежнених «Шанс».
Як зазначила директор Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Юріївна Шевченко: «Профілактика негативних явищ серед населення різних категорій є одним з пріоритетних напрямків роботи мережі центрів соціальних служб області. Ця діяльність потребує постійного розвитку та уваги як державних структур так і громадських організацій, спільних планів та дій. Популяризація здорового способу життя є однією із стратегічних цілей нашого суспільства, тому що від цього залежить безпека країни та кожного її громадянина».
< ... Читати далі »

З нагоди відзначення 66-річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні волонтери центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Сумського регіону провели соціологічне опитування з метою виявлення ставлення населення до ветеранів ВВВ та визначення актуальності святкування Дня Перемоги на сьогодні.
На початку дослідження були поставлені ряд гіпотез:
1. З кожним роком люди стають більш байдужими до цього свята.
2. Актуальність цього свята буде існувати поки будуть живі учасники тих подій.
3. День Перемоги об’єктивно втратив живу актуальність і стрімко переходить у статус «важливих історичних дат».
В соціологічному дослідженні взяли участь близько 2000 респондентів різної вікової категорії.
На питання, що для них є свято Дня Перемоги, більше половини людей відповіли що День Перемоги це важлива історична подія, а для 15 % це є головним святом року. Слід зазначити, що при детальному розгляді цього питання з’ясувалося, що близько третини людей старшої вікової категорії (старше 60 років) вважають це свято головним ... Читати далі »

28 квітня 2011 року Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з громадською організацією «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» за фінансової підтримки благодійного фонду «Розвиток України» на базі Роменського району проведено зустріч із прийомними батьками та батьками-вихователями Роменського, Липоводолинського, Недригайлівського районів та м. Ромни.
У привітальному слові заступник голови Роменської райдержадміністрації В.М. Татарінов зазначив, що на сьогодні влада робить усе можливе для того, щоб дитина жила й виховувалася в родині: сприяє національному усиновленню, підтримує прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, реалізує право кожної дитини на виховання та зростання у сім’ї. На місцях ці завдання виконують спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Захід проводився з метою соціальної підтримки та попередження професійного вигорання прийомних батьків, з метою недопущення повернення прийомних дітей до державних установ. На сьогодні штатна чисельність та фінансування центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Сумської області надзвичайно низькі, що призводить до зниження якості роботи, плинності навчених спеціалістів, і як наслідок – до виникнення пробл ... Читати далі »

19 квітня 2011 року на базі Сумського державного університету, який зініціював проведення Міжнародного форуму волонтерів, був проведений круглий стіл на тему: «Досвід волонтерської роботи навчальних закладів у сфері реалізації соціальних проектів». У ньому взяли участь представники волонтерського руху вищих навчальних закладів м. Суми, Сумської області, представники Південно-Західного державного університету (м. Курськ, Російська Федерація), директор Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Юріївна Шевченко та перший заступник начальника управління освіти і науки Ігор Федорович Козолуп.
Під час засідання учасники мали можливість обмінятися досвідом, знайти спільні точки дотику з волонтерським рухом вишів України та Росії, сприяти популяризації волонтерства, а також напрацювати спільні дії, акції та соціальні проекти.
Як зазначила директор Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Юріївна Шевченко: «Розвиток і підтримка волонтерського руху залишається одним із пріоритетних напрямків роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в мережі яких діють спеціалізовані формування «Школа волонтерів». Було запропоновано на базі обласного центру соціальних служб для сім’ї ... Читати далі »

14 квітня 2011 року, з нагоди відзначення 66 річниці Великої Вітчизняної війни, волонтери Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з молодіжною театральною студією «Кураж» Української Академії банківської справи НБУ завітали з театралізованою виставою до мешканців комунальної установи «Соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування». Метою даного заходу було виховання у молоді шанобливого ставлення до історії Батьківщини та її героїчного минулого. Молоді люди, які проживають в гуртожитку, змогли побачити театралізовані сценки-мініатюри з сучасними інтерпретаціями класичних творів, де розкривалися проблеми людських відносин, чекання і зустрічі героїв після війни, радощів мирного життя.


« 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 »