Середа, 2024-04-24, 2:58 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді

Добровільна праця – це форма участі громадян у суспільно корисній діяльності, а також ефективний механізм вирішення актуальних соціальних проблем. Саме при державній підтримці та вмілому менеджменті волонтерство може становити значну частину суспільної і економічної діяльності.

Так, 09 листопада 2011 року на базі Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося засідання Круглого столу «Перспективи розвитку волонтерського руху». У заході взяли участь студенти навчальних закладів різних рівнів акредитації м. Суми.

Директор Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Шевченко Т.Ю. внесла пропозицію об’єднатися волонтерам із різних навчальних закладів міста, що дасть змогу діяти злагоджено й розширити масштаби проведення масових заходів. Учасники обмінялися досвідом волонтерської діяльності та намітили напрямки подальшої спільної роботи. Уже в листопаді-грудні 2011 року волонтери візьмуть участь у заходах до Дня спільних дій в інтересах дітей.

Категория: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 483 | Добавил: Ros | Дата: 2011-11-15 | Комментарии (0)

Стратегія розвитку будь-якої держави передбачає створення належних умов для виховання підростаючого покоління. Найважливішим чинником такої діяльності є максимальне забезпечення можливості проживання дитини в сім’ї. Проте, на жаль, є діти, які обділені батьківською турботою. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, не залишаються поза увагою центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Днями Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом зі студентами Сумського державного педагогічного університету ім.. А.С. Макаренка проведено захід під назвою «У колі друзів» в обласному притулку для дітей. Програма включала конкурси, естафети та художні номери. У залі панувала дружня атмосфера, діти були веселі та активні.

На завершення свята всі учасники отримали подарунки, придбані на кошти, які зібрали організатори заходу під час благодійної акції «Твори добро».

Одним із пріоритетних завдань центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є соціальна підтримка сімей та дітей, незахищених категорій.

Так, 25 жовтня 2011 року Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом зі студентами Сумського державного педагогічного університету ім.. А.С. Макаренка проведено захід для дітей, хворих на туберкульоз, дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди, який мав назву «Будьте здорові!». Діти мали змогу позмагатися і весело відпочити, виконуючи різноманітні завдання. Як підсумок, кожен із них позначив свою мрію на повітряній кульці. У всіх вона була однакова: «Я мрію бути здоровим і повернутися додому».

Даному заходу передувала благодійна акція «Твори добро», що була проведена з метою допомоги дітям із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Тому на завершення діти отримали подарунки, придбані на кошти, зібрані під час даної акції.

1 вересня в приміщенні соціального гуртожитку для осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, почала свій путь «Жива бібліотека». «Книжками» даної бібліотеки виступили люди – носії різних культур, а саме: Судану, Азербайджану, Сирії, Ірану та Іраку. Читачі книжок, мешканці соціального гуртожитку, мали змогу довідатися про традиції та особливості цих країн, поспілкуватися з їх представниками.
 
Даний захід було проведено в рамках проекту «Молодіжні барви Сум», що реалізується Сумським міським громадсько-молодіжним об’єднанням «Соціальна організація студентів» за підтримки Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».
 
Партнером проекту на місцевому рівні виступив Сумський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
 
Якщо Ви бажаєте, щоб «жива бібліотека» завітала ... Читати далі »

При Сумському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працює телефонна «гаряча лінія» з питань створення та функціонування сімейних форм виховання.
 
т. 0542 77-53-08
 щоденно, крім вихідних, з 8.00 до 17.00

Традиційно щороку спеціалістами обласного, районних та міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі закладів відпочинку та оздоровлення, у пришкільних, наметових та стаціонарних таборах проводиться групова та індивідуальна інформаційно-просвітницька, консультативна робота з питань профілактики негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі, пропаганди здорового способу життя, статевого виховання, правової освіти, взаємовідносин дітей з однолітками та батьками.
Так з 6 по 14 липня поточного року в рамках діяльності спеціалізованої служби «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» спеціалістами Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено 4 виїзди в оздоровчі табори області – м. Лебедин «Обласний дитячий багатопрофільний санаторій «Лебедин», Тростянецький р-н табір «Орлятко», Білопільський р-н табір «Дружба» та м. Охтирка табір «Космос». Під час виїздів проведено 14 групових заходів (лекції, бесіди, відеолекторії, тренінги, тощо), якими охоплено 420 дітей. Надано 121 індивідуальну консультацію.
До роботи злучалися представники зацікавлених структур охор ... Читати далі »

З 27 по 1 червня 2011 року на базі Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді пройшов тренінг з прав людини для представників нацменшин. Даний тренінг є частиною проекту «Молодіжні барви Сум», що реалізується Сумським міським громадсько-молодіжним об’єднанням «Соціальна організація студентів» за підтримки Всеукраїнською освітньою програмою «Розуміємо права людини». Партнером проекту на місцевому рівні виступив Сумський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Метою даного проекту є формування толерантного ставлення до представників національних меншин, що проживають в місті Суми та навчаються у вищих навчальних закладах.
У тренінгу в взяли участь 18 осіб, серед яких представники національних меншин, українці та студенти журналісти. Активними учасниками заходу стали представники Сумської міської громадської організації «Дружба» та Сумської міської молодіжної громадської організації азербайджанської культури «Ільхам», що також поділилися з присутніми досвідом своєї діяльності в місті Суми. Наступним етапом реалізації проекту стане проведення «Живої бібліотеки», де в якості книжок виступатимуть носії етнічних культур, що проживають в нашому ... Читати далі »

25 червня 2011 року до Дня молоді Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з громадським рухом Молоді регіони м. Суми з метою привернення уваги громадськості до соціальної значимості сімейних та моральних цінностей, нагадування про романтику в повсякденному житті, проведено романтичний захід «Поцілунок по-Сумськи».
Захід проходив на площі біля кінотеатру «Дружба». Відкрили свято директор Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – Шевченко Тетяна Юріївна та голова молодіжної організації «Молоді регіони» Бабенко Ігор. Вони побажали усім присутнім приємного вечора та палкого кохання.
На свято завітало близько 200 закоханих пар різного віку, в тому числі молоді люди з функціональними обмеженнями. На гостей свята чекала приємна музика, цікаві конкурси від ведучих, нагородження призами, й найприємніше – купа поцілунків. Організаторами свята також була розгорнута символічна «стіна кохання», де молоді люди та всі бажаючі мали можливість залишити любовні послання (освідчення) та свої побажання.
Завершальним етапом цього яскравого вечора стали символічно випущені в небо повітряні кульки та фаєр-шоу.

21 червня 2011 року Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з громадською організацією «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» проведено зустріч для прийомних сімей Лебединського району та міста Лебедин. Зустріч відбулася за фінансової підтримки Благодійного фонду «Розвиток України», яким ще у 2009 році запущений перший національний портал з усиновлення www.sirotstvy.net, де розміщена база дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки України, що підлягають усиновленню.
Захід проводився з метою соціальної підтримки та попередження професійного вигорання прийомних батьків, з метою недопущення повернення прийомних дітей до державних установ.
«Для дитини найважливіше, щоб її любили просто за те, що вона є, приймали такою, якою вона є. Розуміння вікових особливостей дитини, врахування минулого дитини, її історії життя до приходу у прийомну сім’ю – складові гармонійних відносин між батьками і дітьми, запорука успішності та упевненості вихованців у майбутньому самостійному житті», - ці тези стали темою тренінгового заняття для запрошених ... Читати далі »

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 »