Субота, 2024-05-04, 4:56 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Сумським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі Сумської обласної бібліотеки ім. Н.К.Крупської спільно із кримінально-виконавчою інспекцією було проведено патріотичний захід «За честь і волю України» для неповнолітніх, засуджених до покарань не пов’язаних із позбавленням волі. Цей захід було проведено до Дня пам’яті бою під Крутами з метою виховання у підлітків почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого, розвитку мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Батьківщини.

Спеціалісти Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та співробітники Сумської обласної бібліотеки ознайомили присутніх із безсмертним подвигом трьохсот українських студентів, які віддали своє життя у нерівному бою за незалежність Батьківщини. Подвигом, який для багатьох українців є сьогодні прикладом відданості та глибокого патріотизму. Інспектор кримінально-виконавчої інспекції акцентувала увагу на тому, що цей бій став символом боротьби за свободу украї ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 472 | Добавил: VV | Дата: 2015-02-17 | Комментарии (0)

Серед найголовніших порушень прав людини у сучасному світі актуальним є злочин, який має назву «торгівля людьми». Відповідно до статті 3 Конституції України «людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю». Тому торгівля людьми є грубим порушенням прав і свобод людини, що карається законом.

Одним із видів торгівлі людьми є примусова праця. Низькі заробітки більшої частини населення, загальне зниження життєвого рівня та матеріальна незабезпеченість, недостатня кількість робочих місць, особливо для молоді, стають поштовхом для пошуку роботи за кордоном. Мало хто із тих, що виїжджають на заробітки, усвідомлюють, що потрібно ретельно дбати про свою безпеку, уважно читати умови трудового договору та умови праці.

У напрямку попередження торгівлі людьми та надання психологічної допомоги потерпілим особам успішно працюють державні та громадські організації. ... Читати далі »


Здавалося б, людство давно забуло про явище работоргівлі, яке більшість з нас асоціюють з давньою та середньовічною історією – кріпацтвом, «чорним рабством» та іншими подібними явищами. Проте, як свідчать факти, работоргівля є цілком сучасною реалією, чиє існування має потужне економічне підґрунтя. Ця проблема має глобальний характер, адже постраждати від торгівлі людьми може людина будь-якого віку, статі, походження, з будь-якою освітою і рівнем достатку.

Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати кращої долі, добру роботу.

З метою протидії торгівлі людьми та отримання рекомендацій щодо запобігання даного явища Глухівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі медичного училища, професійно педагогічного кол ... Читати далі »


У соціальній роботі важливо не тільки вчасно виявити складні життєві обставини, допомогти сім’ї їх подолати, а й запобігти їх виникненню. Для цього потрібно формувати родинні цінності, пропагандувати здоровий спосіб життя, створювати умови для задоволення інтересів і культурних потреб сімей, надавати отримувачам соціальних послуг повну інформацію про зміст і види соціальних послуг. Тож, 20 січня 2015 року працівниками Білопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі кримінально-виконавчої інспекції для неповнолітніх, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, була проведена бесіда: «Вживання наркотиків. Профілактика наркоманії».

Наркоманія – складна проблема для суспільства. Вона вражає юнаків та молодь, збільшує кількість правопорушень. Тому, в усіх країнах існують ... Читати далі »


5 лютого 2015 року у Конотопському міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проведено чергове заняття корекційно-розвиваючої програми для неповнолітніх схильних до правопорушень «Мотиви соціальної поведінки особистості». На захід було запрошено представника громадської організації, голову «Фонду відродження землі та соціального захисту» Полосьмака А.Я. З підлітками обговорювались проблеми вікової психології та їх ставлення до таких явищ, як вживання алкоголю та тютюнопаління. 

Гість поділився враженнями та переживання з особистого досвіду, як нелегко подолати залежність, перш за все психологічну. ЇЇ потрібно лікувати не просто як хворобу, а змінювати себе з середини. Переконувати не лише оточуючих, а, найперше, себе. Ти особистість, тому відмова від вживання цих речовин просто життєво необхідно.

До обговорення долучились представники міськрайонного відділу кримінально-виконавчої інспек ... Читати далі »


З метою ефективності роботи з дітьми, молоддю, сім’ями, спрямованої на захист їх конституційних прав та свобод, задоволення духовних та культурних потреб, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді тісно співпрацює з усіма соціальним партнерами в т.ч. з органами місцевого самоврядування. Стало традицією проводити спільні масові заходи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та міської ради.

Днями, в черговий раз, центром спільно із міською радою було вирішено питання бронювання безкоштовних квитків в кількості 20 шт. на перегляд циркової вистави з Київського державного цирку для дітей пільгових категорій. Діти з прийомних сімей, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти з функціональними обмеженнями, вихованці реабілітаційного центру у супроводі своїх батьків мали змогу відвідати циркове шоу безкоштовно.


3 лютого 2015 року у Конотопському медичному училищі відбувся захід за участю фахівців Конотопського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді «Дитяча наркоманія: кримінальна та соціальна відповідальність». Студентам було запропоновано відеоматеріали та проведено обговорення на основі власних бачень та розумінь проблеми.

Необізнаність підростаючого покоління про наслідки вживання наркотичних речовин, їх згубну дію на організм та відповідальність перед законом, призводить до широкого розповсюдження наркотичних засобів у підлітковому середовищі. Важливою складовою роботи з дітьми є роз’яснююча робота про здоровий спосіб життя, ризики поведінки, профілактику СНІДу. Донести до свідомості підлітків такі важливі теми необхідно, дозволяючи їм при цьому дорослішати озброєними знаннями, а значить захищеними дітьми.


Нині, як ніколи, ми всі потребуємо людяності, витримки, сили духу. Це встократ більше стосується вимушених переселенців зі сходу України. На новому місці їм надзвичайно потрібні як найнеобхідніші базові речі, як то одяг, постільна білизна, посуд, так і добре слово, рекомендація, тобто моральна і матеріальна підтримка.

3 лютого 2015 року на базі Конотопського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у співпраці з Сумською обласною громадською організацією «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» – виконавчими партнерами Міссії Міжнародної організації по міграції в Україні надано гуманітарну з тимчасово окупованої території та території проведення АТО. 5 сімей отримали комплекти постільної білизни, ковдри, обігрівачі, зимовий одяг та взуття, ліжко та інше на загальну суму 25 тисяч гривень.


Нещодавно у Глухівському районі пройшов щорічний традиційний захід з відзначення найважливіших подій та вшанування кращих працівників підприємств, установ, організацій району, які внесли значний вклад у розвиток Глухівщини протягом 2014 року – «Золоте сузір’я Глухівщини 2014».

Переможцем у номінації «Серце віддаю дітям» стала прийомна сім’я Олександра та Валентини Єрьоміних, жителів села Пустогород. Вони взяли на виховання та спільне проживання трьох дітей, які залишилися без піклування рідних батьків.


« 1 2 3 4 5 6 7 ... 92 93 »